Προσπάθεια 4 ωρών από τον Παπαμιχαήλ!

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ήρθε 28ος στα 50χιλ. βάδην κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στον επίπονο αγώνα των 50χιλ. βάδην, στη διάρκεια του οποίου ο Γάλλος Ντινίζ δεν άντεξε και λόγω στομαχικών διαταραχών τα έκανε πάνω του, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ τερμάτισε 28ος.

Ο Έλληνας βαδιστής άρχισε με τακτική την κούρσα και χιλιόμετρο με το χιλιόμετρο κέρδιζε έδαφος. Τερμάτισε μάλιστα χωρίς παρατηρήσεις ολοκληρώνοντας τη δύσκολη προσπάθειά του μετά από 3 ώρες 59 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.

Η χρονική απόσταση που τον χώριζε από τον πρώτο ήταν 19 λεπτά.

Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Σλοβάκος Ματέι Τοτ, ο οποίος τερμάτισε σε 3 ώρες 40 λεπτά και 58 δεύτερα. Αρχικά ο Αυστραλός Τάλεντ και ο Ιάπωνας Αράι θα τον πλαισίωναν το βάθρο. Ο δεύτερος ωστόσο αποκλείστηκε εκ των υστέρων και το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στο στήθος του Καναδού Ντινφέ.

Συνολικά 32 ήταν οι βαδιστές που δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα είτε λόγω ποινής είτε λόγω εξουθένωσης. Στην εκκίνηση βρέθηκαν 80.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!