Σέρβοι κατακτητές μεταλλίων!

Μετά από 20 χρόνια η Σερβία επιστρέφει στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ! Η σαρωτική επικράτησή της επί της Αυστραλίας με 87-61 τη φέρνει απέναντι στις ΗΠΑ στη μάχη για το χρυσό. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μετά το 1996.

Σέρβοι κατακτητές μεταλλίων!

Ντέρμπι περιμέναμε, σκληρό ματς περιμέναμε, τίποτα από τα δύο δεν έγινε. Η Σερβία "πάτησε" την Αυστραλία (87-61) και προκρίθηκε στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ. Η Αυστραλία των 89 πόντων μέσο όρο έμοιαζε με εφηβική ομάδα και απογοήτευσε στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της, όμως ακόμη κι έτσι έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στον μικρό τελικό το μετάλλιο που δεν έχει πάρει ποτέ.

Οι Σέρβοι από την άλλη θα προσπαθήσουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει την Team USA μετά το 2006 και τον αγώνα με την Εθνική μας ομάδα. Στη φάση των ομίλων η παρέα του Τεόντοσιτς ηττήθηκε στα σημεία (94-91 με άστοχο τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς που θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση) και πλέον χωρίς άγχος αφού το μετάλλιο έχει εξασφαλιστεί θα προσπαθήσουν να σπάσουν το σερί των 75 νικών των Αμερικάνων.

Με τους Τεόντοσιτς, Μάρκοβιτς, Κάλινιτς, Μάτσβαν και Ραντούλιτσα στη βασική της πεντάδα η Σερβία (Μιλς, Ντελαβεντόβα, Ίνγκλις, Μπέινς, Μπόγκουτ η Αυστραλία) πήρε από πολύ νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Μόλις στο 2ο λεπτό το σκορ ήταν 8-0 με την ομάδα του Τζόρτζεβιτς να φτάνει σε διψήφια διαφορά λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-5).

Με μόλις 2/15 σουτ οι Αυστραλοί δεν μπορούσαν να καταφέρουν κάτι περισσότερο. Η παρέα του Τεόντοσιτς συνέχισε σε αυτό το ρυθμό και στη δεύτερη περίοδο με τους "μπούμερς" να προσπαθούν να ανοίξουν τον ρυθμό του αγώνα χωρίς επιτυχία. Το 35-14 του ημιχρόνου είχε σχεδόν κρίνει τον αγώνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Αυστραλοί προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά αλλά η επίθεσή τους έμοιαζε με ξεκούρδιστη κιθάρα. Κι όταν αυτή έγινε πιο αποτελεσματική η άμυνα μετατράπηκε σε χωνί και οι Σέρβοι έφτασαν στο +28 (66-38) στο 30'. Η τέταρτη περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Αυστραλοί συμβιβάστηκαν με την αποτυχία τους, σκέφτονταν ήδη τον μικρό τελικό και το χάλκινο μετάλλιο που θα διεκδικήσουν απέναντι στην Ισπανία του Πάου Γκασόλ.

Οι δύο προπονητές ξεκούρασαν τους παίκτες τους καθώς τα κρίσιμα βρίσκονται πλέον μπροστά τους.

Τα δεκάλεπτα:5-16, 9-19, 24-31, 23-21

Αυστραλία: Γκούλντινγκ, Μιλς 13, Μπόγκουτ 4, Ινγκλις 12, Ντελαβεντόβα 3, Μπρόχοφ 6, Λις 3, Μπέρστοου, Μπέινς 7, Άντερσεν, Μότουμ 13, Μάρτιν.

Σερβία:Τεόντοσιτς 22, Σιμόνοβιτς, Μπογκντάνοβιτς 6, Μάρκοβιτς 14, Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς 1, Μπίρτσεβιτς, Ραντούλιτσα 11, Γιόκιτς 9, Στίματς 4, Γιόβιτς 2, Μάτσβαν 12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φουλ για χρυσό οι ΗΠΑ, δεν άντεξε η Ισπανία

News 24/7

24MEDIA NETWORK