"Συγκλονιστική η αναγνώριση του κόσμου"

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Κέλλυ Αραούζου και ο Νίκος Γέμελος μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και τον απεσταλμένο του σταθμού στη Μεσσηνία για το Navarino Challenge. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους.

"Συγκλονιστική η αναγνώριση του κόσμου"

Αρχικά, ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης υποστήριξε: « Ο αγώνας κολύμβησης που έγινε εδώ είναι ένας αγώνας συμμετοχής και όχι διάκρισης. Είναι όμορφο ότι τερμάτισα και περιμέναμε μαζί με την Κέλλυ (σ. σ. Αραούζου) τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Όλοι διασκέδασαν και κανένας δεν κουράστηκε πολύ. Το Navarino Challenge βοηθάει πάρα πολύ, μαζεύει όλο και περισσότερο κόσμο, που θέλει να αθληθεί και δημιουργεί μία όμορφη κατάσταση και για εμάς τους αθλητές. Στη θάλασσα όπου και να κολυμπάς είναι πανέμορφα.

Για μένα είναι συγκλονιστική η αναγνώριση του κόσμου μετά τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολλοί με έχουν ρωτήσει για το πως θα ξεκινήσουν το αγώνισμα. Εμείς οι αθλητές πρέπει να δίνουμε τα ερεθίσματα και εγώ προσπαθώ να βοηθήσω τους άλλους αθλητές με τις συμβουλές μου για να βελτιώσουμε την απόδοση τους.

Τώρα θα ασχοληθώ με το Swim Academy στο οποίο μαθαίνουμε σε μικρές ηλικίες τα βασικά της κολύμβησης. Υπάρχουν παιδιά με θέληση και εμείς προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε για να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και καλύτερες επιδόσεις. Πρωτίστως θέλω να ξεκουραστώ. Το σίγουρο είναι ότι θα μείνω στο χώρο, όμως ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω ακριβώς».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην κολύμβηση Κέλλυ Αραούζου τόνισε: « Τα τελευταία χρόνια to open water έχει ανέβει επίπεδο και γιααυτό ευθύνονται οι επιτυχίες των Ελλήνων. Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο αγώνισμα και να κυνηγήσει αυτό που έχουμε αρχίσει όλοι μας, ειδικά ο Γιαννιώτης και ο Γέμελος. Είναι ευχάριστο που βλέπουμε νέα άτομα. Eίναι ένα άθλημα που ταιριάζει στον Έλληνα, καθώς υπάρχει παντού θάλασσα, έρχεται ο κόσμος και θέλουμε να έρθει περισσότερος, διότι υπάρχει… λόγος.

Φέτος είχαμε μία ήρεμη διαδρομή σε σχέση με πέρσι, ήταν λίγο πιο μεγάλη σε σχέση με πέρσι. Τώρα, όσον αφορά τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις, από την Τρίτη ξεκινάω προπονήσεις και επόμενος αγώνας μου είναι τον Ιούλιο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Γέμελος υπογράμμισε: « Υπάρχει μεγάλη στροφή στα open events αφού πλέον στο δρόμο βλέπουμε πολλούς ανθρώπους με το ποδήλατο και πολλούς να τρέχουν. Στην Ελλάδα ο καιρός ευνοεί τα ανοικτά αθλήματα, βρέχει λίγες ημέρες και δεν κάνει πάρα πολύ κρύο. Αυτές οι συνθήκες ευνοούν τα υπαίθριασπορ και το είδαμε και εδώ τη συγκεκριμένη στιγμή, σε ένα τελείως αλλαγμένο τερέν. Πέρσι η θάλασσα ήταν δυνατή, αλλά φέτος ήταν σαν πισίνα και ευνοούσε τη μεγαλύτερη ταχύτητα. Μην ξεχνάμε ότι οι προπονήσεις γίνονται σε πισίνες. Δε γίνονται ούτε σε θάλασσες ούτε σε λίμνες.

Ο Σπύρος θα σταματήσει, με… παράτησε, άλλαξε προπονητή, οπότε δε θα τρέξει ξανά. Έχει πολλά να κάνει, υπάρχει η Swim Academy και ελπίζω να με περάσει ως προπονητής, διότι έτσι είναι η ζωή και έτσι πρέπει να γίνεται. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Είμαι ανοικτός στο να δώσω τις γνώσεις μου και ο Σπύρος να περάσει στα παιδιά πράγματα που έχει βιώσει.

Η Κέλλυ έχει μέλλον και είναι αυτή που παίρνει τη σκυτάλη. Έχει μπει τόσα χρόνια στις μάχες, είναι ικανή και αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα μετάλλια της σε μεγάλες διοργανώσεις. Σίγουρα λείπει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά έχει όλα τα προσόντα για να το πετύχει.

Το σίγουρο είναι ότι η επιτυχία φέρνει κόσμο σε ένα άθλημα και ο κορυφαίος αθλητής είναι αυτός που κάνει ένα μικρό παιδί να ασχοληθεί με αυτό. Στον Πειραιά το έχουμε βιώσει αυτό».

News 24/7

24MEDIA NETWORK