Το παράπονο της μητέρας της Κορακάκη

Η Φωτεινή Χριστοδούλου, μητέρα της Άννας Κορακάκη, εξέφρασε το παράπονο που την "έπνιγε" τα τελευταία χρόνια.

Το παράπονο της μητέρας της Κορακάκη

Η μητέρα της Άννας Κορακάκη, Φωτεινή Χριστοδούλου, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την κόρη της στους Αγώνες του Ρίο εξέφρασε ένα παράπονο που την «πνίγει» όλα αυτά τα χρόνια. «Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα...

Σας είπα, η 'Αννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά…Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά, μόνο για το ποδόσφαιρο ακούμε…».

«Τα συγχαρητήρια από γνωστούς και φίλους και τη γειτονιά τα παίρναμε μέχρι τώρα, αυτό που έχει αλλάξει, θα έλεγα έντονα, είναι η δική σας εμφάνιση, των ΜΜΕ, μας αιφνιδίασε…», λέει η μητέρα της 'Αννας Κορακάκη και προσθέτει:

«Με την 'Αννα δεν έχουμε εκπλαγεί. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει πετύχει τα πάντα… μας είχε βάλει σ' αυτή την πορεία μαζί της ήταν σταθερά, πολύ ψηλά. Από τότε που ξεκίνησε σταδιακά και σταθερά ανεβαίνει.

Το να κρατηθείς σε τόσο ψηλό επίπεδο, σε πολλούς αγώνες και με διαφορετικές απαιτήσεις, νομίζω ότι αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα…».

ΦΩΤΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τον θρίαμβο της 'Αννας Κορακάκη χαιρέτισε κατάφωτο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, συμμετέχοντας στον πανελλήνιο πανηγυρισμό, μετά από εντολή του πρύτανη, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, που ζήτησε να φωταγωγηθούν οι εγκαταστάσεις του.

Για δεύτερη φορά, μέσα σε δύο μέρες, η πανεπιστημιακή κοινότητα εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια στην αθλήτρια και φοιτήτρια του ΠΑΜΑΚ.

«Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον υψηλότερο ιστό και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου μπροστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, χάρις στον θρίαμβο της φοιτήτριάς μας», τόνισε ο κ. Ζαπράνης «αποτελεί δικαίωση που αφορά όλους μας: Την ίδια την 'Αννα Κορακάκη και την οικογένειά της, τον ελληνικό λαό που στηρίζει τις προσδοκίες του για μια καινούργια πορεία ανάπτυξης στην νεολαία μας, τα σχολεία και τους δασκάλους της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο οποίο δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία, τόσο στο πεδίο της επιστημονικής μάθησης, όσο και σ' αυτό του ευ αγωνίζεσθαι».

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Η Αννα Κορακάκη, στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25 μέτρων νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς. Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η νεαρή πρωταθλήτρια από τη Δράμα, στην πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια.

Από τότε που ο Πύρρος Δήμας και η Βούλα Πατουλίδου «ξεπετάχτηκαν» και χάρισαν στην χώρα μας δύο χρυσά μετάλλια το 1992 στη Βαρκελόνη.

Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία και παρά τις δυσκολίες έφθασε στην κορυφή του κόσμου και σκοπεύει να παραμείνει εκεί. Η νεαρή πρωταθλήτρια μετά την απονομή και τις καθιερωμένες δηλώσεις, έφυγε για το Ολυμπιακό χωριό για να ετοιμάσει τα πράγματα της.

Μαζί με τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη, αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι από τη Βραζιλία και μέσω Ρώμης, θα φτάσει αύριο στην Αθήνα, με την πτήση της Alitalia AZ 720 με ώρα άφιξης, λίγο πριν το μεσημέρι, στις 11.40. Η χρυσή Άννα είχε κλείσει εδώ και καιρό τα εισιτήρια της επιστροφής, ενώ έχει κανονίσει αμέσως μετά τις διακοπές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι "χρυσές" βολές και οι πανηγυρισμοί της Άννας!
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Άννα Κορακάκη

News 24/7

24MEDIA NETWORK