"Χρυσή" η Κορακάκη στα 25 μέτρα: Έκανε νταμπλ μεταλλίων στο Ρίο

Η Ελλάδα πανηγυρίζει ξανά για τη σπουδαία Άννα Κορακάκη, η οποία είναι πλέον χρυσή Ολυμπιονίκης! Στον τελικό των 25μ. πιστόλι η 20χρονη Δραμινή επικράτησε 8-6 της Γερμανίδας Μόνικα Καρς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πρώτο χρυσό μετά το 2004!

"Χρυσή" η Κορακάκη στα 25 μέτρα: Έκανε νταμπλ μεταλλίων στο Ρίο

Ακόμη μία τεράστια επιτυχία, μεγαλύτερη από την προηγούμενη, για την Άννα Κορακάκη, η οποία το βράδυ της Τρίτης αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στα 25 μέτρα πιστόλι!

Με νίκη 8-6 επί της Γερμανίδας Μόνικα Καρς στον τελικό του αγωνίσματος η 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα, την οποία υποστηρίζει ο Stoiximan.gr, διπλασίασε τα δικά της μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και επιβεβαίωσε πως ανήκει στην ελίτ του κόσμου.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, αφού παρά το αρχικό 6-0 της Κορακάκη η Καρς επέστρεψε και ισοφάρισε σε 6-6. Στον έβδομο γύρο πάντως η Ελληνίδα πήρε το πολυπόθητο "δίποντο".

Από τον ημιτελικό των οκτώ αθλητριών η Κορακάκη είχε περάσει με την καλύτερη επίδοση συγκεντρώνοντας 19 πόντους. Μάλιστα στις πρώτες πέντε σφαίρες είχε το απόλυτο (5/5). Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Κινέζας Ζανγκ, η οποία στο μικρό τελικό έχασε και το χάλκινο μετάλλιο από την Ελβετίδα Γκέρμπερ που επικράτησε 8-4.

Το πόσο σπουδαίο είναι αυτό που πέτυχε η νεαρή σκοπεύτρια, αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρώτη μετά τον Κώστα Τσικλητήρα και το 1912 που κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς.

Για την Ελλάδα είναι το πρώτο χρυσό σε Ολυμπιακούς μετά τους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Την Κυριακή η Άννα Κορακάκη είχε αναδειχθεί "χάλκινη" Ολυμπιονίκης στα 10μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι βολές και οι πανηγυρισμοί της Κορακάκη για το χρυσό μετάλλιο!
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Άννα Κορακάκη

News 24/7

24MEDIA NETWORK