"Χρυσός" ο Πετρούνιας στο Ρίο!

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των κρίκων και με βαθμολογία 16.000 και μια απίστευτη προσγείωση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

"Χρυσός" ο Πετρούνιας στο Ρίο!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε ξανά την Ελλάδα υπερήφανη! Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετικό πρόγραμμα στον τελικό των κρίκων, το οποίο του έδωσε 16.000 βαθμούς στο σύνολο και μαζί και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το δεύτερο χρυσό για τη χώρα μας στη διοργάνωση και τρίτο στο σύνολο μετά από τα δύο μετάλλια της Άννας Κορακάκη.

Ο 25χρονος γυμναστής, τις προσπάθειες του οποίου υποστηρίζει ο Stoiximan.gr επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την κυριαρχία του στους κρίκους και τον τίτλο του φαβορί με τον οποίο ταξίδεψε στο Ρίο, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Μετά από το εξαιρετικό πρόγραμμα που παρουσίασε στον προκριματικό συγκεντρώνοντας 15.833 βαθμούς, ο Έλληνας "Μίδας των κρίκων" ήταν άψογος και στον τελικό, επίδοση που του χάρισε ένα ακόμη χρυσό.

Η τελική κατάταξη:

1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 16.000

2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15.766

3. Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15.700

4. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.600

5. Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 15.466

6. Χάο Γιου (Κίνα) 15.400

7. Ντάνι Πινέιρο (Γαλλία) 15.233

8. Ντένις Γκούσενς (Βέλγιο) 14.933

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η εκτόξευση του Πετρούνια πραγματοποιήθηκε το 2015. Ο... χορός των χρυσών μεταλλίων άνοιξε με αυτό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ, συνεχίστηκε με τις πρωτιές στους κρίκους στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και στο Γκραν Πρι του Σομπατέλι και ολοκληρώθηκε με το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης στη Γλασκώβη, επίδοση που του χάρισε και το "εισιτήριο" της απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φέτος, ο Πετρούνιας μετρά ακόμη δύο χρυσά, ένα στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα του Κατάρ και ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης στη Βέρνη της Ελβετίας.

Μάλιστα, έγινε ο πρώτος γυμναστής που το καταφέρνει μετά από 20 χρόνια να στεφθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αψεγάδιαστο πρόγραμμα ο Πετρούνιας
H απονομή του χρυσού μεταλλίου κι η συγκίνηση του Πετρούνια
Πετρούνιας: "Ναι ρε Ελλάδα"!

News 24/7

24MEDIA NETWORK