Υποψήφιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 το Παρίσι

Με επίσημή της ανακοίνωση, η γαλλική πρωτεύουσα γνωστοποίησε πως θα είναι υποψήφια για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Βοστώνη, Ρώμη και Αμβούργο οι υπόλοιπες υποψήφιες πόλεις.

Το Παρίσι ανακοίνωσε επίσημα πως θα είναι υποψήφιο για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, σε μια προσπάθεια να φέρει και πάλι τη διοργάνωση στη γαλλική πρωτεύουσα για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια.

"Το Παρίσι υπόσχεται μια ευέλικτη και βιώσιμη διοργάνωση", τόνισε ο πρόεδρος της γαλλικής Ολυμπιακής επιτροπής, Ντενί Μασελιά.

Η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή θα ανακοινώσει τις πόλεις που θα λάβουν μέρος στην τελική ψηφοφορία για την ανάληψη της διοργάνωσης μέσα στο 2016, ενώ η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2017.

Μαζί με το Παρίσι ήδη έχουν δηλώσει υποψηφιότητα Η Ρώμη, το Αμβούργο και η Βοστώνη. Να σημειωθεί τέλος πως η τελευταία φορά που διοργανώθηκαν Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ήταν ο 1924 και η πόλη θέλει την ανάληψη της διοργάνωσης του 2024 για να γιορτάσει έτσι και την επέτειο των 100 χρόνων.