Αρνήθηκε τα πάντα, μα τα πάντα, ο Πούτιν...

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν κάθετος και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη του κράτους στο διευρυμένο σκάνδαλο ντόπινγκ που έπληξε από κάθε άποψη το ρωσικό αθλητισμό!

Αρνήθηκε τα πάντα, μα τα πάντα, ο Πούτιν...

Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κράσνογιαρσκ, σε καμπ αθλητών που προετοιμάζονται για την Πανεπιστημιάδα, είχε... ζουμι. Διότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας ήταν η πρώτη φορά που ρωτήθηκε για το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε προ μηνών και οδήγησε σε τιμωρίες αθλητών αλλά και ολόκληρων ομοσπονδιών από τις διεθνείς διοργανώσεις!

Ήταν τότε που πολλοί έκαναν λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο που στηριζόταν στην οικονομική αρωγή και τη συγκάλυψη του κράτους. Όπως γινόταν δηλαδή επί Σοβιετικής Ένωσης.

Αλήθεια είναι πως οι απαντήσεις του Πούτιν δεν εξέπληξαν. Διότι υποστήριξε πως " στη Ρωσία ποτέ δεν είχαμε και ποτέ δεν θα έχουμε ένα πρόγραμμα ντόπινγκ που να στηρίζεται οικονομικά από το κράτος. Τουναντίον υπάρχει μάχη κατά του φαινομένου".

Δεσμεύτηκε μάλιστα πως " θα οργανωθεί ένα εργαστήριο εξοπλισμένο με τα σύγχρονα όργανα και το πιο ειδικευμένο προσωπικό. Με τη βοήθεια Ρώσων και ξένων αυθεντιών δημιουργείται ένα αποτελεσματικό σύστημα αντι-ντόπινγκ Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυντόν προκειμένου οι νεαροί αθλητές μας να μην αντιμετωπίσουν αντίστοιχα προβλήματα".

Ποιους έπεισε και ποιους όχι, δεν γνωρίζουμε... Έκανε πάντως το κομμάτι του, βγάζοντας και selfie

News 24/7

24MEDIA NETWORK