Νικολάου: "Τα προβλήματα μας κράτησαν μακριά από την διάκριση"

Τον απολογισμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μπακού έκανε η προπονήτρια της ελληνορωμαϊκής πάλης, Λία Νικολάου, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΦΠ.

Πώς κρίνετε την ελληνική παρουσία στο Αζερμπαϊτζάν;"Όλα τα παιδιά έδωσαν ότι μπορούσαν. Είναι κρίμα να ζητάμε ευθύνες από αθλητές που έχουν δυνατότητα να κάνουν μόνο τρεις προπονήσεις την εβδομάδα όπως ο Χατσατούρωφ και ο Μανουηλίδης. Και οι δύο είναι εθελοντές πυροσβέστες, με αποτέλεσμα τη μια μέρα να κάνουν υπηρεσία 24 ώρες και την άλλη να έχουν ρεπό κι όπως καταλαβαίνετε, έτσι δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά. Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Παπαδόπουλου, καθώς τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στην αστυνομία του επέτρεψαν να γυμναστεί ελάχιστα για να μην πω καθόλου. Το πρόγραμμα δουλειάς του είναι από τις 06.00 έως τις 18.00 και σε συνδυασμό με τις μετακινήσεις του στην Αθήνα καθημερινώς, τον αποτρέπουν παρά τις μεγάλες δυνατότητες του, να φτάσει στα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι την τελευταία 5ετία είναι ο καλύτερος αθλητής. Ευτυχώς που ο Γιώργος Κουτσιούμπας τον βοήθησε στην ελλιπή προετοιμασία του, αλλάζοντας το βασικό του πρόγραμμα ώστε να κάνει προπόνηση στις 9 το βράδυ μετά από 12ωρη υπηρεσία".

Αυτά ήταν τα μοναδικά προβλήματα που αντιμετωπίσατε;

"Δυστυχώς η λίστα είναι πολύ μεγάλη... Ο Τουνουσίδης είχε λοίμωξη στο αναπνευστικό μετά το τουρνουά της Αθήνας και η μεγάλη χρήση αντιβίωσης που του χορηγήθηκε δεν τον άφησε να δείξει τον καλό του εαυτό. Όποιος είδε το ματς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον Πολωνό αθλητή, διαπίστωσε ότι δεν άντεξε και στον τρίτο γύρο "κόπηκε" από τη σωματική κόπωση. Ο Ποικιλίδης από την άλλη, είχε πολλά μειονεκτήματα να ξεπεράσει, καθώς το νεαρό της ηλικίας του, το 9μηνο του Στρατού αλλά και το άγχος της πρώτης συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Ανδρών, έπαιξαν ρόλο στην κακή εμφάνιση του".Νιώθετε λοιπόν απογοητευμένη από την εμφάνιση των αθλητών σας στο Ευρωπαϊκό;"Φυσικά και είμαι... Λυπάμαι αλλά έτσι δεν γίνεται πρωταθλητισμός. Ο Παπαδόπουλος δεν παρακολούθησε ούτε την προετοιμασία στη Σερβία που υπήρχαν αξιόλογοι παρτενέρ με συμμετοχή πέντε χωρών, ούτε μπορέσαμε να πάμε στην Τουρκία όπου μας έγινε πρόσκληση για αγώνες, λόγω υπηρεσίας".

Υπήρχε κάποιος αθλητής από τον οποίο περιμένατε περισσότερα;

"Λυπάμαι μόνο για τον Πέντορετς, πρώτο Μεσογειονίκη, ο οποίος μετά την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε τόσο στο Βελιγράδι, όσο και στην Αθήνα, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ήταν μια άτυχη στιγμή για έναν αθλητή σαν τον Πέντορετς που κάθε μέρα είναι και καλύτερος και πιστεύω πολύ σε αυτόν".

Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρήσουν ότι ψάχνετε να βρείτε δικαιολογίες για το γεγονός ότι η Εθνική έμεινε μακριά από κάποια διάκριση στο Ευρωπαϊκό;

"Ας πουν ότι θέλουν. Εγώ έχω να πω ότι με όλα αυτά τα εμπόδια δεν μπορούμε να δουλέψουμε σωστά. Οι αθλητές μας δεν μπορούν να φτάσουν το επίπεδο χωρών που προετοιμάζονται πάνω σε επαγγελματικές βάσεις, με προπονήσεις πρωί-απόγευμα, την ίδια στιγμή που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε τα μισά. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε στο Παγκόσμιο θα πάμε μόνο με τον Πέντορετς και τον Τουνουσίδη, αφού τα άλλα παιδιά δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό".Θα υπάρχουν αλλαγές στην Εθνική ομάδα στο Μεσογειακό Κύπελλο της Τουρκίας;"Στο Μεσογειακό Κύπελλο, θα έχουμε αλλαγή της ομάδας τουλάχιστον στα 96 και στα 120 κιλά αφού δεν θα έχει βρεθεί λύση για την υπηρεσία του Παπαδόπουλου και ο Τουνουσίδης δεν θα έχει τελειώσει την θεραπεία του".

Face Control

Το bullying στον Φετφατζίδη

Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι ο Πάσπαλι του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Μία φάση που τον στιγμάτισε και η αναζήτηση της εξιλέωσής. Το γκολ με τη Λαμία ήταν το πρώτο βήμα, αναζητά το επόμενο.