Αυτοί που πέθαναν αγωνιζόμενοι

Με αφορμή την τραγική απώλεια του Πατρίκ Εκένγκ, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή στον αγώνα της Ντιναμό Βουκουρεστίου με τη Βιτορούλ και απεβίωσε μία ώρα μετά την ανάνηψή του, το Contra.gr σας θυμίζει ακόμη 10 περιπτώσεις αθλητών που έχασαν τη ζωή τους τη στιγμή που αγωνίζονταν.

Αυτοί που πέθαναν αγωνιζόμενοι

Ο τραγικός χαμός του 26χρονου Καμερουνέζου άσου, Πατρίκ Εκένγκ, φέρνει στη μνήμη ακόμη 10 περιπτώσεις αθλητών που έχασαν τη ζωή τους τη στιγμή που αγωνίζονταν και οι απώλειές τους αποτυπώθηκαν σε video.

Τομ Σίμπσον

Η δραματική αύξηση χρήσης ουσιών ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, αφού η κοινωνία πίστευε ότι υπήρχαν φάρμακα ικανά να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε επιτυχία. Πιο τρανό παράδειγμα από τον Τομ Σίμπσον δεν υπάρχει. Το τραγικό είναι ότι ο Βρετανός ποδηλάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του 13ου ετάπ του Γύρου Γαλλίας του 1967. Κατά την ανάβαση του Mont Ventoux και συγκεκριμένα ένα χιλιόμετρο πριν από την κορυφή, ο 29χρονος τότε Σίμπσον έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου του. "Ανεβάστε με", ήταν τα τελευταία λόγια του προς τον τιμ μάνατζερ Άλεκ Τέιλορ και τον μηχανικό Χάρι Χολ, που έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Μετά από 460 μέτρα κατέρρευσε εκ νέου και δυστυχώς απεβίωσε. Δύο άδεια σωληνάρια αμφεταμινών κι ένα μισογεμάτο βρέθηκαν στην πίσω τσέπη της φόρμας του εκλιπόντος, ο οποίος είχε καταναλώσει και κονιάκ.

Πιερμάριο Μοροζίνι

Το ρολόι σημάδευε το 31ο λεπτό της αναμέτρησης Πεσκάρα-Λιβόρνο στο "Στάντιο Αντριάτικο", όταν ο Πιερμάριο Μοροζίνι των φιλοξενούμενων ζαλίστηκε, έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο χορτάρι. Οι γιατροί του γηπέδου έσπευσαν άμεσα κοντά του, αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειες που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να επαναφέρουν από το κώμα τον 25χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου και απευθείας σε νοσοκομείο της περιοχής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο εκλιπών βίωσε από πολύ μικρός απώλειες αγαπημένων του προσώπων που έδωσαν στο δικό του θάνατο ακόμα πιο τραγικό χαρακτήρα. Σε ηλικία 15 ετών ο Μοροζίνι έχασε τη μητέρα του, δύο χρόνια αργότερα θρήνησε το χαμό του πατέρα του και στη συνέχεια ο αδερφός του σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Ντουέιν Γουέστον

Εκτός από προγραμματιστής, ο Ντουέιν Γουέστον ήταν ένας εκ των πρωτοπόρων του wingsuit flying (σ.σ. πτήση με ειδικό κοστούμι) και εμπνευστής αρκετών ακροβατικών κινήσεων σε ελεύθερες πτώσεις. Κατά τη διάρκεια επιδείξεων στις 5 Οκτωβρίου 2003, ο τολμηρός Αυστραλός κλήθηκε να "πετάξει" πάνω από τη γέφυρα Ρόγιαλ Γκορτζ, δυστυχώς όμως η πτήση δεν εξελίχθηκε ομαλά, με συνέπεια να πέσει πάνω στη γέφυρα και να βρει τραγικό τέλος.

Τζέιμς Μόργκαν

Οι αθλητές του μπόμπσλεντ έχουν έντονες ανησυχίες όταν καλούνται να αγωνιστούν σε υψηλές καιρικές συνθήκες, καθώς ο πάγος λιώνει, με συνέπεια να δημιουργούνται ζημιές στο ξύλο που περιβάλλει την πίστα και κατ' επέκταση να αυξάνονται οι κίνδυνοι ατυχήματος. Αυτό είχε συμβεί στις 8 Φεβρουαρίου 1981, όταν ο Τζέιμς Μόργκαν χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο μετά από μία βίαιη πρόσκρουση. Ο αδερφός και συναθλητής του Τζον τον συνόδευσε μέχρι το νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νικ Ζόριτσιτς

Τρία χρόνια πριν από το θάνατό του, ο Νικ Ζόριτσιτς είχε πάρει τη μοιραία απόφαση να αφήσει το αλπικό σκι για το σκι αντοχής. Το τελευταίο άλμα της ζωής του Καναδού με τη βοσνιακή υπηκοότητα έγινε στις 10 Μαρτίου 2012 κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ελβετίας. Ο 29χρονος αθλητής έχασε τον έλεγχο και έπεσε με δύναμη στο δίχτυ ασφαλείας. Η αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο έγινε άμεσα, ωστόσο λίγο αργότερα κατέληξε απόρροια των σοβαρών τραυμάτων στο κεφάλι.

Μίκλος Φέχερ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπενφίκα με την Γκιμαράες στις 26 Ιανουαρίου 2004, ο Μίκλος Φέχερ υπέστη ανακοπή καρδιάς και λίγο αργότερα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών (πάλευαν για περίπου μιάμιση ώρα να τον κρατήσουν ζωντανό) άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Γκιμαράες. Να σημειωθεί ότι το ασθενοφόρο άργησε κατά ένα τέταρτο να μπει στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Μπένι Πάρετ

Ο Μπένι Πάρετ έχασε από τον Εμίλ Γκρίφιθ τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ελαφρών βαρών στις 24 Μαρτίου 1962, ωστόσο αυτό ήταν το λιγότερο. Στον 6ο γύρο ο Πάρετ σχεδόν έθεσε νοκ άουτ τον Γκρίφιθ, ο οποίος σώθηκε από το καμπανάκι. Στο 12ο γύρο όμως ουδείς κατάφερε να σώσει τον Πάρετ από το θάνατο, αφού μετά από 24 γροθιές του αντιπάλου του, ο 25χρονος κατέρρευσε στα σχοινιά και δυστυχώς δεν ξύπνησε ποτέ... Δέκα ημέρες αργότερα ο Πάρετ άφησε την τελευταία του πνοή.

Μαρκ Βιβιάν Φοέ

Ο Μαρκ Βιβιάν Φοέ άφησε την τελευταία του πνοή στον ημιτελικό της εθνικής ομάδας του Καμερούν με αντίπαλο την Κολομβία για τον θεσμό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 2003. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι ενώ περπατούσε μόνος στο κέντρο του γηπέδου, έπεσε αναίσθητος και λίγη ώρα αργότερα, επήλθε ο θάνατός του στο ιατρείο του "Ζερλάν". Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εισαγγελέας της Λιόν Σαβιέ Ρισό, ανέφερε πως ο θάνατος του Φοέ οφείλεται σε υπερτροφία της καρδιάς. Η αυτοψία έδειξε επίσης καθαρά ότι δεν υπήρχε κάποιο παθολογικό αίτιο (έμφραγμα, ανακοπή, ρήξη ανευρύσματος ή οτιδήποτε άλλο), ενώ και οι τοξικολογικές εξετάσεις είχαν αρνητικά αποτελέσματα.

Μάρκο Σιμοντσέλι

Τραγική κατάληξη για τον Μάρκο Σιμοντσέλι είχε το Grand Prix της Μαλαισίας στις 23 Οκτωβρίου 2011. Ο SuperSic, όπως ήταν το προσωνύμιό του, έχασε τον έλεγχο και οι δύο αναβάτες που έρχονταν πίσω του (Κόλιν Έντουραντς, Βαλεντίνο Ρόσι) τον πάτησαν. Ο 24χρονος Ιταλός έχασε ακαριαία τις αισθήσεις του και λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. "Ήταν για εμένα σαν μικρότερος αδερφός. Ήταν τόσο δυνατός στην πίστα όσο γλυκός ήταν στη ζωή του. Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει . Θα μου λείψει πολύ", είχε δηλώσει ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Άιρτον Σένα

Το Grand Prix του 1994 στο Σαν Μαρίνο γράφτηκε με μαύρα γράμματα. Πριν από τη μοιραία Πρωτομαγιά είχαν συμβεί δυο σοβαρά ατυχήματα: το πρώτο με τον νεαρό τότε Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο όποιος τραυματίστηκε σοβαρά, το δεύτερο με τον Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ που βρήκε ακαριαίο θάνατο, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με ταχύτητα 314,9 χλμ/ώρα. Η Αντριάνα, σύζυγος του Βραζιλιάνου, εκμυστηρεύτηκε ότι μετά το θανατηφόρο ατύχημα του Ράτζενμπεργκερ είχε δει τον Σένα να κλαίει και να παρακαλάει να αναβληθεί ο αγώνας έχοντας ένα παράξενο κακό προαίσθημα. Τελικά το Grand Prix έγινε και στον έβδομο γύρο, στη στροφή Ταμπουρέλο, από αδιευκρίνιστους μέχρι σήμερα λόγους, ο Σένα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε στον τοίχο. Δύο ώρες αργότερα, ο Βραζιλιάνος πιλότος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 34 ετών. Ακούστηκαν πολλά σενάρια για το ατύχημα, όμως κανένα δεν έγινε δυνατό να αποδειχτεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΟΚ στη Ρουμανία: Απεβίωσε ο Εκένγκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK