Τα μετάλλια της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Δείτε πώς διαμορφώθηκε ο πίνακας των μεταλλίων για την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξήχθησαν στο Μπακού.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Μπακού, με την ελληνική αποστολή να επιστρέφει με 9 μετάλλια στις αποσκευές της.

Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο ήρθε από τον αθλητή του Stoiximan.gr, Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

Ο Μιχαήλ - Γεώργιος Τζάνος, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 84 κιλών στο καράτε, όπως κι οι Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, Δημήτρης Δημητρίου στα 400μ. ελεύθερο της κολύμβησης και Άννα Κορακάκη, Κωνσταντίνος Μαλγαρινός στο μεικτό αεροβόλο πιστόλι από τα 10 μέτρα.

Όσον αφορά τα χάλκινα μετάλλια, η Εθνική ομάδα πόλο Νεανίδων κέρδισε με 8-7 της Ιταλίας στον μικρό τελικό, όπως και η Εθνική ομάδα πόλο Εφήβων, η οποία νίκησε με 11-10 την Κροατία. Η Ηλέκτρα Λεμπλ κατετάγη 3η στα 100 μέτρα πεταλούδα, ενώ ο Ηλίας Ηλιάδης κέρδισε τον Γκβινιασβίλι και ανέβηκε στον 3ο σκαλί του βάθρου, μαζί με τον Ολλανδό Έλμοντ.

Αναλυτικά ο πίνακας:

1 Χρυσό: Λευτέρης Πετρούνιας (Κρίκους)

4 Αργυρά: Μιχαήλ-Γεώργιος Τζάνος (Καράτε), Βλάσης Μάρας (Μονόζυγο), Δημήτρης Δημητρίου (Κολύμβηση), Άννα Κορακάκη - Κωνσταντίνος Μαλγαρινός (Αεροβόλο πιστόλι)

4 Χάλκινα: Εθνική ομάδα Νεανίδων (Πόλο), Εθνική ομάδα Εφήβων (Πόλο), Ηλίας Ηλιάδης (Τζούντο), Ηλέκτρα Λεμπλ (Κολύμβηση)

Διαβάστε ακόμα:

"Χρυσός" ο Πετρούνιας

"Αργυρός" ο Τζάνος στο καράτε

Χάλκινο μετάλλιο η Εθνική Ελλάδας στο Πόλο γυναικών!

Χάλκινο η εθνική πόλο στο Μπακού

Ασημένιο μετάλλιο ο Βλάσης Μάρας

"Χάλκινος" ο Ηλιάδης στο Μπακού

Χάλκινο η Λεμπλ

Δεύτεροι οι Κορακάκη και Μαλγαρινός

"Αργυρός" ο Δημητρίου στο Μπακού