Ξεκινά η εκκαθάριση στη ρωσική ομοσπονδία

Η ρωσική ομοσπονδία στίβου συνεδρίασε στη Μόσχα προκειμένου να ξεκινήσει η... εκκαθάριση προπονητών και αθλητών μετά την απόφαση της IAAF να την αποκλείσει από όλες τις διοργανώσεις της.

Ξεκινά η εκκαθάριση στη ρωσική ομοσπονδία

Την Παρασκευή (13/11), η IAAF αποφάσισε να αποκλείσει τη ρωσική ομοσπονδία από όλες τις διοργανώσεις της με αφορμή το σκάνδαλο ντόπινγκ που αποκάλυψε η WADA στο πόρισμά της (έκτασης 325 σελίδων).

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ρωσική ομοσπονδία στίβου συνεδρίασε στη Μόσχα την Κυριακή (15/11) προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες... εκκαθάρισης των προπονητών και των αθλητών που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο ντόπινγκ.

Στη συνεδρίαση, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να υπάρξει συνέντευξη Τύπου στις 16 Ιανουαρίου, στην οποία θα εκλεγεί νέος -προσωρινός- πρόεδρος και προεδρείο. "Μερικοί μπορεί να υποφέρουν με αυτή την κατάσταση, αλλά θα απομακρύνουμε όλους εκείνους, των οποίων η φήμη βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Μέσα σε 60 μέρες θα πραγματοποιηθεί ανανέωση της ομοσπονδίας, με νέους μοντέρνους ανθρώπους.

Θα λάβουμε όλα τα μέτρα που μας έχουν προτείνει η WADA και η ΙΑΑF και μέσα σε 60 μέρες, ή τρεις μήνες, θα έρθουμε ξανά στην παγκόσμια ομοσπονδία για να αποδείξουμε ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις και ελπίζουμε η ομάδα μας να επανακτήσει τα δικαιώματά της", δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η IAAF απέκλεισε τη Ρωσία για το σκάνδαλο ντόπινγκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK