Έρχεται η... σπορ μαντίλα για τις Μουσουλμάνες αθλήτριες

Αθλητική μαντίλα γίνεται; Κι όμως γίνεται! Σε μία πρωτοποριακή κίνηση, εταιρεία αθλητικής ένδυσης πρόκειται να κυκλοφορήσει μία σπορ εκδοχή... μαντίλας, ανοίγοντας τον δρόμο για τις Μουσουλμάνες αθλήτριες (PHOTO).

Έρχεται η... σπορ μαντίλα για τις Μουσουλμάνες αθλήτριες

Η Ζάχρα Λάρι, αποτελεί την πρώτη αθλήτρια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που αγωνίζεται στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Η Λάρι έχει διχάσει τον μουσουλμανικό κόσμο με την κίνησή της να αγωνιστεί φορώντας μαντίλα, με πολλούς να θεωρούν πως είναι αντίθετο με τη θρησκεία, με την αθλήτρια όμως να συνεχίζει απτόητη την ενασχόλησή της με το σπορ.

Πλέον όμως, θα έχει και ένα "σύμμαχο" σε αυτή την προσπάθεια, με την Nike να ανακοινώνει πως από τη νέα χρονιά θα δημιουργήσει ειδική μαντίλα για περιπτώσεις όπως της Λάρι. Η ίδια μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Instagram, θέλησε να μοιραστεί τη χαρά της για την πρωτοποριακή αυτή κίνηση της αμερικάνικής εταιρείας, όπου την έχουν απαθανατίσει σε φωτογραφία να γυμνάζεται και να φοράει την περίφημη μαντίλα και να γράφει: "Δεν το πιστεύω πως είναι επιτέλους εδώ! Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την "Nike Pro Hijab" (η ονομασία της μαντίλας). Είμαι τόσο περήφανη που αποτελώ κομμάτι αυτού του ταξιδιού".

Το νέο προϊόν της Nike είναι φτιαγμένο από λεπτό πολυεστέρα και βγαίνει σε μαύρο και περιλαμβάνει μικρές τρύπες για να βοηθάει στην αναπνοή του κεφαλιού, σύμφωνα με το CNN.

Η Λάρι, που αποτελεί και το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας, τόνισε χαρακτηριστικά πως "οι αθλήτριες από τα Εμιράτα είναι δυνατές" και "γεμάτες αυτοπεποίθηση γυναίκες".

Η εταιρεία προχώρησε στην κατασκευή του εν λόγω προιόντος, μετά από παράπονα διάφορων Μουσουλμάνων αθλητριών που αγωνίζονταν με κανονική μαντίλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK