Κόνορ ΜακΓκρέγκορ: Αποσύρεται από το ΜΜΑ ή τρολάρει το σύμπαν;

O 30χρονος αθλητής από την Ιρλανδία, αποφάσισε σήμερα το πρωί να γίνει παλαίμαχος των μεικτών πολεμικών τεχνών. Σοβαρολογεί αυτή τη φορά ή επιχειρεί να ανεβάσει την τιμή του ασκώντας πίεση στο UFC;

Κόνορ ΜακΓκρέγκορ: Αποσύρεται από το ΜΜΑ ή τρολάρει το σύμπαν;

Ο Μαικλ Τζόρνταν αποσύρθηκε από το μπάσκετ δυο φορές. Την πρώτη φορά, η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ήθελε να ασχοληθεί με το μπείζμπολ, τη δεύτερη φορά το έκανε ίσως για να αποδείξει ότι μπορεί να επιστρέψει στο NBA στα δεύτερα '-άντα' και να είναι εξίσου ανταγωνιστικός. Ο Κόνορ ΜακΓκρέκορ λογικά, δεν έχει αυταπάτες μεγαλείου, δεν θεωρεί εαυτόν έναν Τζόρνταν του MMA. Αν κρίνουμε από τη νέα του ανακοίνωση αποχώρησης από το MMA, δεν αποκλείεται να πιστεύει κάτι τέτοιο.

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ σχεδίαζε την επιστροφή του φέτος τον Ιούλιο: Με την ποινή του να έχει φτάσει στο τέλος της, ο Ιρλανδός αθλητής φημολογείται πώς θα έμπαινε στα οκτάγωνα κατά την εβδομάδα διεθνών αναμετρήσεων του UFC 239, αν ικανοποιούνταν κάποιες σημαντικές οικονομικές του απαιτήσεις. Αυτή ήταν η ακριβής δήλωση του, σύμφωνα με το Pundit Arena

"Είμαι σε διαπραγματεύσεις για να μπω σε αγώνες τον Ιούλιο. Προπονούμαι ήδη, θα δούμε τι θα γίνει. Αν το UFC με θέλει μέσα στα καλοκαιρινά events ώστε να ενισχύσω την αξία του brand, είμαι ΟΚ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να βοηθήσω.

Όμως, πρέπει να μου δώσουν το μερίδιο των μετοχών μου στην εταιρεία του UFC. Αυτό είναι το μόνο που ζητάω. Μπορείτε να με βάλετε αμέσως στη πρώτη αναμέτρηση που θα δείξει το ESPN+, αρκεί να μου δώσετε πρώτα το μερίδιο μου. Θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει".

Από σήμερα το πρωί όμως, ο 30χρονος αθλητής έχει ανακοινώσει στο Twitter ότι αποσύρεται.

Προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά. Το 2016, με ένα "αποφάσισα να φύγω νέος" μήνυμα, ο ΜακΓκρέγκορ είχε ανακοινώσει και τότε την αποχώρηση του, για να ανασκευάσει λίγες μέρες αργότερα, λέγοντας με το δικό του ανάλαφρο τρόπο κάτι σαν "όλα ΟΚ, απλά είχα διαφωνίες με το UFC και ήθελα να τους εκβιάσω για να περάσει το δικό μου".

Όταν είσαι σταρ, μπορείς να ορίσεις την τιμή σου, μπορείς να απαιτήσεις αμοιβές από τις οποίες θα χαρτζιλικώνονται οι επόμενες δεκαπέντε γενιές των εγγονών σου. Τρανό παράδειγμα από το χώρο της μουσικής σχήματα όπως οι Fleetwood Mac και ο Bruce Springsteen που απαιτούν εισιτήριο 100-150 δολαρίων για τις φτηνές θέσεις των συναυλιών τους.

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ σαφώς και θα επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους, για να ορίσει από την αρχή την τιμή του. Το UFC τον χρειάζεται άλλωστε.

Κεντρική φωτογραφία: AP/John Locher

News 24/7

24MEDIA NETWORK