Νίκη στο "αντίο" του ο Ζαμπίδης!

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης νίκησε τον Αυστραλό, Στιβ Μόξον, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του και αποθεώθηκε από τους περίπου 7.000 θεατές που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έκανε την απονομή του τίτλου στον "Iron Mike".

Με τον καλύτερο τρόπο είπε αντίο στα ρινγκ ο Μιχάλης Ζαμπίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον τον Αυστραλό, Στιβ Μόξον, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του και αποθεώθηκε από τους περίπου 7.000 θεατές που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ του Σαββάτου (27/6).

Πηγή Video: X-treme Stores

Παρά το γεγονός πως ο αντίπαλός του ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, ο Ζαμπίδης απάντησε με δυνατά λακτίσματα. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος στον πρώτο γύρο και όσο περνούσε η ώρα το κοινό έσπρωχνε όλο και περισσότερο με τις φωνές του τον "Iron Mike".

Στον τρίτο γύρο ο Ζαμπίδης ανέβηκε και έκανε τον Μόξον να τον νιώσει για τα καλά. Τα χτυπήματα γινόντουσαν όλο και πιο δυνατά στους τελευταίους γύρους, με τους δύο αθλητές να δείχνουν ισχυρή θέληση για τη νίκη. Όμως αυτός που την ήθελε περισσότερο ήταν ο Ζαμπίδης και το έδειξε στο φινάλε. Μπήκε επιθετικά στον πέμπτο γύρο και προσπάθησε να "τελειώσει" τον Αυστραλό.

Μετά το τέλος των πέντε γύρων, η απόφαση των κριτών ήταν ομόφωνη, δίνοντας τη νίκη στον Μιχάλη Ζαμπίδη. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του νικητή, επικράτησε πανζουρλισμός στο γήπεδο, με χιλιάδες κόσμου να χειροκροτεί τον "Iron Mike" στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Ο ίδιος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε από τη μεριά του το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο για να τον υποστηρίξει.

Την απονομή την έκανε ένας άλλος Έλληνας που έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό της χώρας, ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Με αυτό τον αγώνα λοιπόν, ο Ζαμπίδης ολοκλήρωσε μια σπουδαία καριέρα γεμάτη τίτλους και νίκες. Το ρεκόρ του έγραψε 156 νίκες με 87 νοκ-άουτ σε σύνολο 179 αγώνων!

Δείτε σε ένα VIDEO τα highlights της καριέρας του Μιχάλη Ζαμπίδη:

Διαβάστε ακόμη:

Ζαμπίδης: Οι σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του