Ο πατέρας του Φλόιντ Μεϊγουέδερ δεν έπρεπε να προκαλέσει

Ο Ρος Τόμσον παραχαράξε την ιστορία της πυγμαχίας, στέλνοντας τον προπονητή και πατέρα του μεγαλύτερου σταρ της πυγμαχίας στην πιο ταπεινωτική του ήττα. Αυτή η πτώση απαιτεί εκδίκηση.

Ο πατέρας του Φλόιντ Μεϊγουέδερ δεν έπρεπε να προκαλέσει

Θα μπορούσε να γίνει ένα spin-off του 'Ρόκι' ή του 'Κριντ', μια απρόβλεπτη πρόκληση, ένας αγώνας χωρίς κάμερες και στο τέλος μια θεαματική πτώση. Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ, πατέρας του συνονόματου σταρ της πυγμαχίας, μπορεί να βαδίζει αισίως στα 67, αλλά οι έννοιες όπως 'σεβασμός' και 'πρόκληση' είναι κομμάτι του αθλητικού του DNA, κομμάτι της ίδιας του της ζωής. Όταν ο 45χρονος Ρος Τόμσον, επίσης προπονητής πυγμαχίας και πρώην αθλητής τον προκάλεσε να ανέβουν στα σχοινιά, κανείς δεν περίμενε αυτή την κατάληξη. Είχε προηγηθεί βέβαια μια ανταλλαγή από μπόλικα 'γαλλικά', από εκείνες τις προσβολές που κάνουν το trash talk των σύγχρονων αθλητών να μοιάζει με διάλογο κορασίδων.

Παρευρισκόμενος σε αυτό το θεσπέσιο αυτοσχέδιο ματς, δήλωσε: "Ο Ρος του είπε ότι δεν ξέρει να προπονεί αθλητές, ότι ο αδελφός του, Ρότζερ, είναι καλύτερος προπονητής. Ο Φλόιντ έγινε έξω φρενών και άρχισε να του μιλάει απαξιωτικά για την καριέρα του".

"Στη συνέχεια, όταν ξεκίνησαν να πέφτουν οι πρώτες ψιλές, ο Φλόιντ του έλεγε ότι δεν μπορεί να τον ακουμπήσει, γιατί είναι πολύ βαρύς για τα κυβικά του. Του έλεγε κουβέντες όπως 'καλύτερα να μη με ακουμπήσεις ξανά, γιατί μπορεί να σε κάνω να πονέσεις πολύ'. Στη συνέχεια ο Ρος του ζήτησε να το λύσουν μέσα στο ρινγκ. Ήταν τέλειο, μια πραγματική μάχη μεταξύ αντρών".

"Στην αρχή ο ένας προσπαθούσε να αποφύγει τον άλλο και ξαφνικά, ο Ρος ρίχνει ένα συνδυασμό από αριστερό-δεξί κροσέ και ο Φλόιντ γίνεται ένα με το πάτωμα. Ήταν μια σεκάνς από χτυπήματα, όπως ένας αθλητής χορεύει και συνδυάζει τα βήματα του. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και ο Φλόιντ δεν κατάλαβε πότε έπεσε κάτω".

"Δεν έχασε τις αισθήσεις του, αλλά η πτώση ήταν πάρα πολύ σκληρή. Πρέπει να έμεινε για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ακίνητος".

Το σίκουελ αυτής της μάχης σε μια ενδεχόμενη μεταφορά του στο Netflix, το βλέπουμε, με ποπκόρν, κοκακολα και φίλους. Shut up and take our money.

Photo Credits: AP/Isaac Brelkken

News 24/7

24MEDIA NETWORK