To UFC καταδίκασε και επικρότησε την ενδοοικογενειακή βία, την ίδια μέρα

Aθλήτρια του UFC πέρασε δυο εβδομάδες στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση που δέχθηκε από το σύζυγο της. Θα αγωνιστεί το Γενάρη, σε event, στο οποίο θα κάνει ντεμπούτο στο οκτάγωνο πρώην παίκτης του NFL που κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία.

To UFC καταδίκασε και επικρότησε την ενδοοικογενειακή βία, την ίδια μέρα

H Rachael Ostovich (Ρέιτσελ Όστοβιτς) είναι αθλήτρια του UFC. Της έβδομης πολυτιμότερης αθλητικής επιχείρησης παγκοσμίως, για το 2017 (πίσω από Νike, ESPN, Adidas, Sky Sports, Under Armour και MLBAM -εταιρεία των ιδιοκτητών των ομάδων που παίζουν στη λίγκα του baseball στις ΗΠΑ) που μόνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα πήρε από το ESPN 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια, για πέντε χρόνια. Tα έσοδα του για το 2017 έφτασαν στα 609 εκατομμύρια δολάρια. Τα 'κέρδισε' μέσω 39 events. Με όλα αυτά, θέλω να σου πω ότι άπαξ και κανονίσει έναν αγώνα, θα γίνει. Ό,τι και αν έχει μεσολαβήσει από την ημερομηνία που ανακοινώνεται ένα event και μέχρι τη μέρα που αποτελεί πραγματικότητα. Συνήθως υπάρχει κενό 5 και πλέον μηνών. Πολλά μπορούν να συμβούν.

Αυτό τουλάχιστον, θύμισε με την περίπτωση της Όστοβιτς, την οποία έστειλε στο νοσοκομείο ο σύζυγος της, επίσης αθλητής του UFC (Άρνολντ Μπέρντον), έπειτα από καβγά που είχαν στις 18/11. Τη χτύπησε στο πρόσωπο, της έσπασε κόκκαλο στην περιοχή του ματιού. Για την ακρίβεια, αυτό.

Η 27χρονη μητέρα ενός κοριτσιού έμεινε στο νοσοκομείο για εβδομάδες. Όπως είπε, ο άντρας της τη χτύπησε με τις γροθιές του επαναλαμβανόμενα, στο κεφάλι, το πρόσωπο και τα πλευρά. Εξήγησε πως απέδρασε από το μπαλκόνι, για να ζήσει.

Ο Μπέρντον συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορία επίθεσης δεύτερου βαθμού. Έχει δηλώσει αθώος και στη δίκη που αρχίζει στις 18 του μήνα, θα ισχυριστεί ότι ήταν σε αυτοάμυνα. Το θύμα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και δεν μπορεί να πλησιάσει την Όστοβιτς για τα 20 επόμενα χρόνια.

To TMZ είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα τραύματα, σε όλο το σώμα και το κεφάλι.

Αρχικά, η Ρέιτσελ είχε πει πως δεν θα καταφέρει να παραστεί στον αγώνα με την Πέιτζ ΒανΖαντ, που έχει προγραμματιστεί για τις 19/1, στο Μπρούκλιν. Σήμερα είπε πως οι γιατροί της επιτρέπουν να αγωνιστεί, , μέσω συνέντευξης της στο KHON2 της Χονολουλού

Εξήγησε ότι “αυτή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα και την οικογένεια μου. Παρ' όλα αυτά νιώθω πως ο αγώνας του Γενάρη είναι σημαντικός, όπως είναι σημαντικό για εμένα να ξεπεράσω αυτό που μου συνέβη. Όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για την κόρη μου, αλλά και για όσες γυναίκες ζουν ανάλογες στιγμές”.

Θέλω να πάρω θέση εναντίον της ενδοοικογενειακής βίας. Να δείξω σε όλους πως είναι ΟΚ να βγαίνεις και να μιλάς. Να μην μένεις σιωπηλή.

Θέλω να χρησιμοποιήσω το τεράστιο δίκτυο του UFC για να δείξω στους ανθρώπους πως δεν χρειάζεται να αφήνεις κανένας και τίποτα να μπαίνει μεταξύ εσού και των ονείρων και της καριέρας σου”.

Ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Ουάιτ είχε να κάνει μια ανακοίνωση, ανήμερα εκείνης της Όστοβιτς: το ντεμπούτο του πρώην αμυντικού του NFL και αήττητου σε αγώνες ΜΜΑ, Γκρεγκ Χάρντι με τον Άλεν Κράουντερ, εκεί όπου θα παίξει η Όστοβιτς.

Μια μικρή λεπτομέρεια είναι πως ο Χάρντι είχε συλληφθεί το Μάιο του 2014, για επίθεση στην τότε σύντροφο του. Είχε συλληφθεί και δικαστής της Νορθ Καρολάινα τον βρήκε ένοχο για επίθεση και λεκτικές απειλές -αμφότερα παραπτώματα. Στη συγκεκριμένη πολιτεία, ο νόμος επιτρέπει στους κατηγορούμενους που έχουν κριθεί ως ένοχοι να ζητήσουν την εξέταση της υπόθεσης τους, ενώπιον σώματος ενόρκων.

Ο Χάρντι έπαιξε και αυτό το χαρτί, η πρώην σύντροφος του δεν εμφανίστηκε να καταθέσει και οι κατηγορίες 'σβήστηκαν' από το μητρώο του, το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Α, δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη -δεν έδειξε ψήγμα μεταμέλειας-, πέραν του " έκανα κάποια λάθος σκατά" του 2017. Αρνήθηκε το προϊόν της έρευνας που 'χε κάνει το NFL, βάσει της οποίας είχε χρησιμοποιήσει βία εις βάρος της πρώην του τέσσερις φορές. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποφάσισαν πως δεν είμαι ένοχος.

Ναι, έχω κάνει λάθη. Θέλω να αλλάξω, να δω το Θεό, τη μητέρα μου και όσους με κρίνουν αυστηρά, να αλλάζουν άποψη. Ο Θεός να τους έχει καλά

Μια ημέρα μετά την αθώωση του, το Deadspin είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις πληγές που είχε προκαλέσει ο τότε παίκτης του NFL στη γυναίκα, ένα βράδυ που είχαν πάει σε πάρτι και ο τύπος έκρινε πως ήταν φανταστική ιδέα να την πετάξει σε μια μπανιέρα και να βάλει από πάνω της ένα στρώμα καλλυμένο με όπλα, πριν αποπειραθεί να την στραγγαλίσει. Το NFL τον τιμώρησε με αποχή -και απληρωσιά. Το 2015 τον υπέγραψαν οι Ντάλας Κάουμποϊς, αλλά τον έδιωξαν έπειτα από σεξιστικό σχόλιο σε συνέντευξη Τύπου, τσακωμό με τον προπονητή του εν ώρα αγώνα και κάποια άλλα παραπτώματα που έδωσαν ως επίσημο λόγο ότι "ασκούσε κακή επιρροή στους στμπαίκτες του". Τότε το έριξε στο επαγγελματικό ξύλο.

Κατόπιν αυτών, θα έλεγες πως υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα έπρεπε να βρίσκει εύκολα επαγγελματικές ευκαιρίες. Το UFC ωστόσο, του έταξε δουλίτσα. Να και τι είπε το αφεντικό.

Αυτό που έκανε ήταν τραγικό. Έχει όμως, μια δεύτερη ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του. 'Έκοψε' τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Είχε φτάσει στο ναδίρ και τώρα προσπαθεί να ανέβει. Δηλαδή, τι θα έπρεπε να του συμβεί; Να μη δουλέψει ποτέ ξανά; Η ζωή δεν πάει έτσι

Προφανώς, τα λεφτά είναι πολλά για να μη φάσκει και αντιφάσκει το αφεντικό, το οποίο έβαλε το Code of Conduct (απαγορεύει στους fighters που έχουν συμβόλαιο να κάνουν μια σειρά από πράγματα που κάνουν κακό στην 'εικόνα' και το brand του UFC -ναι, ένα είναι η ενδοοικογενειακή βία) στους κανονισμούς το 2013, έπειτα από αυτό.

Τον Απρίλιο του 2013, ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της martial artist Φάλον Φοξ πως γεννήθηκε άνδρας, ο Ματ Μιτριόνε, fighter στην κατηγορία βαρέων βαρών επιτέθηκε φραστικά στη συναθλήτρια του, με εκφράσεις όπως "είναι ψυχοπαθής και δεν είναι γυναίκα, αλλά άνδρας. Για 31 χρόνια ήταν άνδρας. Το γεγονός ότι πήρε για έξι χρόνια φάρμακα δεν αλλάζει κάτι. Είναι αστείο. Τον είδα σε video. Δεν έχω δει άνδρα να δέρνει τόσο πολύ μια γυναίκα, μετά τον Κρις Μπράουν που είχε δείρει τη Ριάνα".

Όλα αυτά τα είχαμε θυμηθεί με αφορμή τον αγώνα του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ με τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ ή για την ακρίβεια μετά τα όσα είχε κάνει ο κάτοικος του Νταγκεστάν, αφότου κυριάρχησε του Ιρλανδού. Έλα που δεν θυμάσαι.

Ο νικητής ξέσπασε για όσα είχε ακούσει από το στόμα του ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος έθιξε τη θρησκεία, την εθνικότητα και τον πολιτισμό του αντιπάλου του, όπως υποτίθεται πως προωθούσε τον αγώνα. Έκανε πράγματα που παραβίαζαν ολόκληρες παραγράφους του κανονισμού, αλλά... το UFC δεν άφησε μια μικρή (;) λεπτομέρεια να του χαλάσει την ιστορία. Ούτε όταν ο Ιρλανδός δημιούργησε πολιτική ένταση μεταξύ της Τσετσενίας και του Νταγκεστάν (από όπου είναι ο Χαμπίμπ), όταν αποκάλεσε τον πατέρα του αντιπάλου του "κουραστικά δειλό", για τη σχέση του με τον ηγέτη της Τσετσενίας -μεταξύ πολλών άλλων-, Ραμζάν Καντίροφ. Eίχε χαρακτηρίσει τον μάνατζερ του Ρώσου "χαφιέ των τρομοκρατών" και τον αντίπαλο του "μ...", όταν αρνήθηκε να δεχθεί ένα ποτήρι ουίσκι σε μια συνέντευξη Τύπου. Παρένθεση: είναι αφοσιωμένος Μουσουλμάνος. Για όλα αυτά, ο Ουάιτ δεν έκανε κάτι άλλο, από το να μετρά δολάρια.

Το αυτό, από ό,τι φαίνεται κάνει και τώρα.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK