Η αθλητική πλευρά του Φιντέλ Κάστρο

Ο πατέρας της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Παρασκευής (25/11) και το Contra.gr θυμάται την αθλητική πλευρά του ιστορικού ηγέτη της Κούβας μέσα από φωτογραφίες.

"Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, απεβίωσε στις 22:29 (τοπική ώρα) το βράδυ της Παρασκευής (25/11)", ανακοίνωσε ο αδερφός του Φιντέλ, Ραούλ Κάστρο, απευθυνόμενος στον λαό της Κούβας.

Ο πατέρας της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο ήταν 90 ετών και από το 2006 και μετά είχε παραδώσει την εξουσία στον αδερφό του. Ο Φιντέλ ταυτίστηκε με τον λαό του και θεωρείται προσωποποίηση της επανάστασης καθώς και το σύμβολο μιας ολόκληρης χώρας.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε και λάτρης τον σπορ. Του άρεσε το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το πινγκ πονγκ, αλλά λάτρευε και το μπέιζμπολ! Παράλληλα, έτρεφε μεγάλη συμπάθεια για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος τον έχει ως είδωλό του.

Δείτε την... αθλητική πλευρά του Φιντέλ Κάστρο μέσα από φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!