Η αθλητική πλευρά του Φιντέλ Κάστρο

Ο πατέρας της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Παρασκευής (25/11) και το Contra.gr θυμάται την αθλητική πλευρά του ιστορικού ηγέτη της Κούβας μέσα από φωτογραφίες.

"Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, απεβίωσε στις 22:29 (τοπική ώρα) το βράδυ της Παρασκευής (25/11)", ανακοίνωσε ο αδερφός του Φιντέλ, Ραούλ Κάστρο, απευθυνόμενος στον λαό της Κούβας.

Ο πατέρας της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο ήταν 90 ετών και από το 2006 και μετά είχε παραδώσει την εξουσία στον αδερφό του. Ο Φιντέλ ταυτίστηκε με τον λαό του και θεωρείται προσωποποίηση της επανάστασης καθώς και το σύμβολο μιας ολόκληρης χώρας.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε και λάτρης τον σπορ. Του άρεσε το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το πινγκ πονγκ, αλλά λάτρευε και το μπέιζμπολ! Παράλληλα, έτρεφε μεγάλη συμπάθεια για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος τον έχει ως είδωλό του.

Δείτε την... αθλητική πλευρά του Φιντέλ Κάστρο μέσα από φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!