Η θέση της ΕΟΕ για το ζήτημα με τους Ολυμπιακούς Κύκλους στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η ΕΟΕ απάντησε στα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα της επανατοποθέτησης των Ολυμπιακών Κύκλων στο Παναθηναϊκό Στάδιο και την -όπως παρουσιάζεται- αρνητική απάντηση των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Η θέση της ΕΟΕ για το ζήτημα με τους Ολυμπιακούς Κύκλους στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η θέση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το αίτημα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για επανατοποθέτηση των Ολυμπιακών Κύκλων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, οι οποίοι αφαιρέθησαν με ιδιωτική πρωτοβουλία και χωρίς καμία ενημέρωση, το 2011, η ΕΟΕ θέλει να τονίσει τα εξής:

Με μεγάλη έκπληξη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που διαχειρίζεται το Παναθηναϊκό Στάδιο, πληροφορήθηκε από άρθρα στο διαδίκτυο ότι τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) τοποθετήθηκαν αρνητικά στο αίτημά της, για επανατοποθέτηση των Ολυμπιακών Κύκλων στο Στάδιο, χωρίς, όμως, η ίδια να έχει κάποια επίσημη ενημέρωση.

Η συνηθισμένη λειτουργία των φορέων της Πολιτείας επιτάσσει να καθαρογραφούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων και μετά να γίνονται επίσημα οι ανακοινώσεις κι όχι όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση να ενημερώνεται η ΕΟΕαπό διαρροές στον Τύπο, για την απόφαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αντιμετωπίζουμε την αρνητική απάντηση – αν ισχύει φυσικά επειδή δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση – καθώς με πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας και της σημασίας του Παναθηναϊκού Σταδίου, αλλά και με σεβασμό στους φορείς της Πολιτείας, καταθέσαμε πρόταση που ακολουθεί επακριβώς τις οδηγίες των καθηγητών του Πολυτεχνείου που αποτελούσαν τη σύνθεση του προηγούμενου Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Η πρόταση μας έγινε για να διορθωθεί ή άστοχη ενέργεια που συνέβη το 2011 λόγω των Παγκόσμιων ΑγώνωνSpecialOlympics, όταν, χωρίς καμία σχετική απόφαση ή ενημέρωση, αφαιρέθησαν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι, παρότι ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ουσιαστικά η ενδεχόμενη αρνητική απόφαση των νέων μελών του ΚΣΝΜ, αντιφάσκει με την απόφαση και τις λεπτομερείς οδηγίες των προηγούμενων μελών του ΚΣΝΜ, αποδεικνύοντας ότι τελικά το πρόβλημα δεν είναι η τεκμηριωμένη και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορικότητα του Σταδίου, πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής! Οι Θεσμοί επιβάλλεται να έχουν συνέχεια και συνέπεια στις αποφάσεις τους.

Η ΕΟΕ έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου της ως θεματοφύλακα του Ολυμπισμού και του αθλητισμού στη χώρα μας, θα ζητήσει από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να εξετάσει από μηδενική βάση, το δίκαιο αίτημά της!

Πάγια θέση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ότι στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα ήταν ιστορικό ατόπημα να μην υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στο Καλλιμάρμαρο, στο Στάδιο δηλαδή που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τη διοργάνωση του 2004 και το οποίο επισκέπτονται όλο το χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι φωτογραφίες με τους Ολυμπιακούς Κύκλους έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια το γύρο του κόσμου, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Αθήνα και την Ελλάδα στα πέρατα της γης, ενώ ηεπανατοποθέτηση των Ολυμπιακών Κύκλων είναι αίτημα των τουριστών από κάθε μεριά του πλανήτη, που είχαν δει τις παλαιότερες φωτογραφίες του Παναθηναϊκού Σταδίου και θέλουν να φωτογραφηθούν ξανά με το ύψιστο Ολυμπιακό σύμβολο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK