Κοντονής: "Δεν χρηματιζόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε"

Μόνο χαμένος δεν ήταν ο χρόνος που πέρασε έως ότου αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του ο Σταύρος Κοντονής. Στην πρώτη ομιλία του μάλιστα επανέλαβε πως η εφαρμογή μέχρι τελείας του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε την άνοιξη είναι προτεραιότητα της νέας θητείας του.

Ο Σταύρος Κοντονής επέστρεψε στο υφυπουργείο Αθλητισμού και μιλώντας στους διευθυντές της Γενικής Γραμματείας έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Η ανανέωση της εντολής εκ μέρους του Πρωθυπουργού σημαίνει έγκριση του έργου που παρήχθη το προηγούμενο χρονικό διάστημα και εμπιστοσύνη ότι θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με οποιοδήποτε κόστος προσωπικό ή συλλογικό. Συνεχίζουμε την προσπάθεια".

Επεσήμανε μάλιστα ότι "αν νομίζουν μερικοί παράγοντες ότι υπουργοί της αριστεράς χρηματίζονται, εκβιάζονται ή φοβούνται, θα έχουν ήδη διαπιστώσει ότι έκαναν πολύ μεγάλο λάθος. Έχουμε πάρει μία σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να μη συμβιβαστούμε με παθογένειες που ταλάνισαν την κοινωνία και την ελληνική νεολαία. Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε πριν από μερικούς μήνες ένα νόμο με αυξημένη πλειοψηφία και ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες.

Είναι θέμα δημοκρατικής τάξης αυτός ο νόμος να εφαρμοστεί απολύτως. Όποιοι νόμιζαν ότι με την παραίτηση της κυβέρνησης ή με την πιθανή αλλαγή αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού θα είχαν την ευκαιρία να φαλκιδεύσουν τον νόμο, τους λέω ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας. Μη διανοηθούν να πράξουν τα αντίθετα γιατί αυτό θα έχει έννομες συνέπειες. Η τήρηση των νόμων, η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι τα θεμέλια της δημοκρατίας μας κι αν τη… χτυπάμε στα θεμέλιά της εκείνη θα καταρρεύσει".

Συμπλήρωσε δε πως "τα χρήματα του ελληνικού λαού για την κυβέρνηση της αριστεράς είναι ιερά και πρέπει να αποδίδονται σε αυτόν".

Podcasts

Ο Ζοζέ Σα είναι ο νέος Ρομπέρτο;

Η επικείμενη μεταγραφή του Εντέν Αζάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης και του Αντουάν Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα εξετάζονται από το Pod-όσφαιρο, που απαντά στο αν ο Ζοζέ Σα είναι ο νέος Ρομπέρτο του Ολυμπιακού.