Ο 'πόλεμος' McGregor-Nurmagomedov θα 'χει και part2

Ο Connor McGregor είναι η 'χρυσή αγελάδα' του UFC. Ο Nurmagomedov έγινε το κακό παιδί. Το αφεντικό, Dana White ονειρεύεται ήδη τα λεφτά που θα βγάλει από το rematch. Α, δεν τα έμαθες: το πιθανότερο είναι ξαναβρεθούν σε 'κλουβί' οι δυο τους.

Ο 'πόλεμος' McGregor-Nurmagomedov θα 'χει και part2

Τον Απρίλιο μπήκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε το ενδεχόμενο φυλάκισης, εμπειρία που απέφυγε αφότου δήλωσε ένοχος των κατηγοριών και δέχθηκε συμβιβασμό. Κάμερες τον είχαν "πιάσει" να επιτίθεται σε λεωφορείο που μετέφερε fighters από ένα event στη Νέα Υόρκη, στο ξενοδοχείο τους. Είχε πετάξει ένα καροτσάκι στο παράθυρο, που έσπασε και τραυμάτισε κόσμο (δυο νοσηλεύτηκαν).

Ο δικαστής τον ενημέρωσε ότι θα παρακολουθήσει πρόγραμμα διαχείρισης θυμού και εφόσον δεν μπλέξει κάπου αλλού για ένα χρόνο, το αδίκημα θα διαγραφεί από το φάκελο του. Για το ίδιο διάστημα το UFC του απαγόρευσε να δώσει αγώνα στο "Μεγάλο Μήλο". Κατέστη σαφές πως αν δεν παραβίαζε κάποιον από τους όρους του συμβιβασμού, θα έμπαινε στη φυλακή για 15 ημέρες. Είχε ήδη πληρώσει για τις ζημιές που είχε προκαλέσει στο λεωφορείο.

Ο -αήττητος- Khabib Nurmagomedov, που ήταν στόχος του Ιρλανδού, δεν έπαθε κάτι. Επειδή δεν τον πέτυχε με τις καρέκλες που εκτόξευε, αποφάσισε να προσβάλει τον ίδιο, τη θρησκεία του, τον πατέρα του και ό,τι άλλο είχε ως ιερό στις συνεντεύξεις που προηγήθηκαν του αγώνα της Κυριακής 7/10.

Εκείνη την ημέρα, ο Nurmagomedov τον έδεσε κόμπο -κυριολεκτικά. Μόνο που δύσκολα θα δει τη ζώνη του πρωταθλητή στην κατηγορία ελαφρών βαρών, πάνω του. Toν λόγο τον ξέρεις. Αν τυχόν δεν τον είδες, ιδού.

Όπως εκείνος τα είχε βάλει με όλους (με θαυμαστή άνεση, αν κρίνεις από το λαό που έσπευσε να τον συγκρατήσει και απέτυχε παταγωδώς), στο "κλουβί" είχαν εισβάλει άνθρωποι του Nurmagomedov και χτυπούσαν τον McGregor. Ή τουλάχιστον αυτό φάνηκε να συμβαίνει, αρχικά. Νέο video αποκαλύπτει πως ο Ιρλανδός έκανε την αρχή. Ήταν αυτός που έριξε την πρώτη γροθιά.

Οι Zubaira Tukhugov και Islam Makhachev που έφεραν τα χτυπήματα στον McGregor συνελήφθησαν, με το αφεντικό του UFC, Dana White να ενημερώνει πως η πιθανότερη εξέλιξη για αυτούς είναι ο δια βίου αποκλεισμός. Για την ιστορία, ο “Notorious” δεν κατέθεσε μήνυση. Ο Κυβερνήτης της Nevada εθεάθη να τρέχει να σωθεί, μέσα στον πανικό της T-Mobile Arena, αλλά όπως λένε οι πληροφορίες, η Αθλητική Επιτροπή της Nevada θα τιμωρήσει -βαριά- τον Nurmagomedov -που από ό,τι φαίνεται θα 'χει στο μέλλον θέματα με την έκδοση visa. Βλέπεις, ξεκάθαρα παραβίασε το Code of Conduct (απαγορεύει στους fighters που έχουν συμβόλαιο να κάνουν μια σειρά από πράγματα που κάνουν κακό στο UFC), το οποίο εμφανίστηκε στους κανονισμούς το 2013, έπειτα από αυτό.

Τον Απρίλιο του 2013, ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της martial artist Fallon Fox πως γεννήθηκε άνδρας, ο Matt Mitrione, fighter στην κατηγορία βαρέων βαρών επιτέθηκε φραστικά στη συναθλήτρια του, με εκφράσεις όπως "είναι ψυχοπαθής και δεν είναι γυναίκα, αλλά άνδρας. Για 31 χρόνια ήταν άνδρας. Το γεγονός ότι πήρε για έξι χρόνια φάρμακα δεν αλλάζει κάτι. Είναι αστείο. Τον είδα σε video. Δεν έχω δει άνδρα να δέρνει τόσο πολύ μια γυναίκα, μετά τον Chris Brown που είχε δείρει τη Rihanna".

3.077.396 μάτια είδαν τι έγινε μόνο από τα pay-per-view

Ας δούμε όμως, πόσα έκανε μόνο το τελευταίο εξάμηνο ο Ιρλανδός και ανέχτηκε το UFC, δεδομένου ότι πρόκειται για το πιο δημοφιλές μέλος της αθλητικής επιχείρησης που ανήκει στις κορυφαίες πέντε, σε επίπεδο κερδών, του πλανήτη. Τέσσερις δικοί του αγώνες είναι πρώτοι στις πωλήσεις σε pay-per-view, στην ιστορία του οργανισμού.

Σημείωση: μόνο από τα pay-per-view της Κυριακής 7/10 το UFC “έβγαλε” 200 εκατ. δολ. Δια 64.99 δολάρια που πλήρωσε ο καθένας, να σου οι 3.077.396 τηλεθεατές, μόνο από αυτό. Ναι, τόσα ζευγάρια μάτια είδαν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και προφανώς πλήττει το prestige της διοργάνωσης. Αλλά μήπως το ίδιο δεν ισχύει και με τη συμπεριφορά του McGregor;

Έθιξε τη θρησκεία, την εθνικότητα και τον πολιτισμό του Nurmagomedov, όπως υποτίθεται πως προωθούσε τον αγώνα. Δημιούργησε πολιτική ένταση μεταξύ της Τσετσενίας και του Νταγκεστάν (από όπου είναι ο Khabib), όταν αποκάλεσε τον πατέρα του αντιπάλου του "κουραστικά δειλό", για τη σχέση του με τον ηγέτη της Τσετσενίας -μεταξύ πολλών άλλων-, Ramzan Kadyrov. Eίχε χαρακτηρίσει τον μάνατζερ του Ρώσου "χαφιέ των τρομοκρατών" και τον αντίπαλο του "μ...", όταν αρνήθηκε να δεχθεί ένα ποτήρι ουίσκι σε μια συνέντευξη Τύπου. Παρένθεση: είναι αφοσιωμένος Μουσουλμάνος. Για όλα αυτά, ο White δεν έκανε κάτι άλλο, από το να μετρά δολάρια.

Κάποιος τον είχε ρωτήσει σχετικά. Απάντησε "μα είναι το trash talking που υπάρχει σε κάθε σπορ. Το κάνουν στο ΝΒΑ, στο NFL. Ακόμα και στο baseball. Είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει αυτό".

Τα χρήματα, που κινούν τον κόσμο, δείχνουν πως ο McGregor είναι απαραίτητος για το UFC και ο Nurmagomedov ο κακός της υπόθεσης, μολονότι αγωνιστικά απέδειξε πως είναι σαφώς ανώτερος από τον Ιρλανδό. Λίγες ώρες ωστόσο, μετά τον αγώνα ουδείς ασχολείται με την υποταγή. Ή με την αδυναμία του αφεντικού να προσδιορίσει τις τιμωρίες των αθλητών, για τη συμπεριφορά τους. Τουναντίον, όλοι ασχολούνται με όσα έκανε ο κακός της παρέας, αφού όλα -τα επίσημα- είχαν τελειώσει. Ο McGregor έκανε ένα ποστάρισμα στο Twitter. Έγραψε "good knock. Ανυπομονώ για το rematch". Mετά 'ανέβασε' αυτό.

Credits: AP Photo/John Locher

News 24/7

24MEDIA NETWORK