Οι 9 αθλητές που αγαπάμε να μισούμε

Προ ημερών γιορτάσαμε τους... ερωτευμένους. Τι ισχύει, όμως, με τους... μισητούς; Αθλητές όπως ο Ντιέκο Κόστα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λεμπρόν Τζέιμς μας δίνουν την απάντηση.

Οι 9 αθλητές που αγαπάμε να μισούμε

Τι είναι ο έρωτας; Θαυμασμός; Αγάπη; Μίσος; Λίγο από όλα; Στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορούν να δώσουν σαφή απάντηση ούτε οι φιλόσοφοι, ούτε οι ψυχολόγοι. Σίγουρα δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση και να δώσουμε τον πιο σωστό ορισμό.

Όσον αφορά τον αθλητισμό, υπάρχει μια πληθώρα αθλητών για τους οποίους τα συναισθήματά της πλειοψηφίας του κοινού είναι συγκρουόμενα, όπως και στον έρωτα. Υπάρχει αναγνώριση για το ταλέντο και τις ικανότητες ενός αθλητή, αλλά η συμπεριφορά του ή άλλα στοιχεία της προσωπικότητάς του εντός και εκτός γηπέδου, ωθούν το κοινό στο να τον μισεί. Και όχι μόνο. Φτάνει σε σημείο να αγαπά να τον μισεί.

Πάμε να δούμε τα πιο τρανά παραδείγματα τέτοιων αθλητών, τους λόγους της αγάπης και του μίσους και τα δώρα που θα τους κάναμε για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Γιατί αγάπη: Όπως εύστοχα έχει αναλύσει ο Θέμης Καίσαρης, ο Πορτογάλος αν βγάλουμε τον Μέσι από την εξίσωση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποδοσφαιριστές.

Γιατί μίσος: Η λίστα εδώ είναι ατελείωτη: Ο ατομισμός του, ο τρόπος που πανηγυρίζει, οι ψευδαισθήσεις μεγαλοπρέπειας από τις οποίες πάσχει, ο ποδοσφαιρικός ατομισμός του, το ότι βάζει το "εγώ" πολύ πάνω από την ομάδα...

Το δώρο μας: Η τελευταία "Χρυσή" μπάλα του Μέσι.

Λεμπρόν Τζέιμς

Γιατί αγάπη: Ο Λεμπρόν πήρε από το χέρι τους περσινούς Καβαλίερς και τους πήγε μέχρι τον τελικό, όπου έχασαν δύσκολα από τους Γουόριορς. Για το Κλίβελαντ ήταν και είναι μάνατζαρ-παίκτης-προπονητής. Καταφέρνει να βάζει τρία "καρπούζια" κάτω από τη μασχάλη, χωρίς να του πέφτει κανένα.

Γιατί μίσος: Το βασικότερο πρόβλημα του Λεμπρόν είναι ότι θεωρεί πως είναι πολύ καλύτερος παίκτης από ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Έχουμε αναλύσει διεξοδικά εδώ τα ψυχολογικό του θέματα.

Το δώρο μας: Το περσινό δαχτυλίδι του Κάρι.

Ντιέγκο Κόστα

Γιατί αγάπη: Αποτέλεσε έναν από τους κινητήριους μοχλούς της Ατλέτικο Μαδρίτης που πήρε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2013-14 και έφτασε στον τελικό του Champions League της ίδιας χρονιάς. Στην Τσέλσι σε ενάμιση χρόνο έχει 29 γκολ σε 47 αγώνες και θα 'χε λογικά ακόμα περισσότερα, αν οι "μπλε" δεν βαρούσαν διάλυση μέσα στη φετινή σεζόν.

Γιατί μίσος: Αριβίστας είναι εκείνος που θέλει να ανέλθει επαγγελματικά και κοινωνικά χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο. Με βάση τον παραπάνω ορισμό ο Μπαμπινιώτης οφείλει να βάλει τη φωτογραφία του Ισπανού στο συγκεκριμένο λήμμα στο λεξικό του.

Το δώρο μας: Το "Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις" του Λεό Μπουσκάλια.

Ρούντι Φερνάντεθ

Γιατί αγάπη: Όσο και αν προσπαθεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα "δυάρια" αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Γιατί μίσος: Όπως θα έλεγε και ο Φίλιππος Συρίγος, αποτελεί ένα μπασκετικό "σίχαμα".

Το δώρο μας: Ένα συμβόλαιο με τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο του πλανήτη για να γράψει το "Flopping for dummies".

Μίλος Τεόντοσιτς

Γιατί αγάπη: Όταν έχει κέφια ο Τεόντοσιτς, δείχνει ότι η Ευρώπη είναι μικρή για να τον χωρέσει. Ένας συντάκτης έχει εξομολογηθεί δημόσια και τον έρωτά του για τον Μίλος.

Γιατί μίσος: Όταν θέλει μπορεί να γίνει ο πιο εκνευριστικός και βρόμικος παίκτης που έχουν γνωρίσει τα ευρωπαϊκά παρκέ.

Το δώρο μας: Έναν κομμωτή. Με τέτοιο μαλλί κυκλοφορούσαμε στο δημοτικό, επειδή μας κούρευε η μητέρα μας.

Νίκολα Μίροτιτς

Γιατί αγάπη: Είναι παικταράς, έχει κατακτήσει τα πάντα με Ρεάλ Μαδρίτης και εθνική Ισπανίας, ενώ οι Μπουλς τον υπολογίζουν όλο και περισσότερο.

Γιατί μίσος: Έχει την πιο μπλαζέ φάτσα που κυκλοφορεί στα παρκέ και έχει κληρονομήσει όλα τα κουσούρια της ισπανικής σχολής μπάσκετ (βλ. Φερνάντεθ, Γιουλ).

Το δώρο μας: Μια προπόνηση με τον Φέλιξ Μάγκατ.

Λουίς Σουάρες

Γιατί αγάπη: Είναι ο καλύτερος επιθετικός αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Στην Μπαρτσελόνα σκοράρει πιο γρήγορα από ότι δαγκώνει, ενώ την Λίβερπουλ την έφτασε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γιατί μίσος: Μπορεί να έχει ψιλοηρεμήσει στην Βαρκελώνη, αλλά συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους βρόμικους παίκτες που κυκλοφορούν στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Το δώρο μας: Ένα σφράγισμα.

Τζέιμς Χάρντεν

Γιατί αγάπη: Είναι ένας από τους 4-5 παίκτες αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, να βάλει 40 πόντους και να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Γιατί μίσος: Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ και για να συνεχίσει να λογίζεται ως τέτοιο, κάθε παίκτης πρέπει να τροφοδοτεί με πάσες τους αντιπάλους του.

Το δώρο μας: Ένα μίξερ για να σταματήσει το εναέριο ανακάτεμα.

Κόμπε Μπράιαντ

Γιατί αγάπη: Στα καλά του ήταν ό,τι πιο κοντινό σε Μάικλ Τζόρνταν.

Γιατί μίσος: "Αγαπητέ Κόμπε, σταμάτα να σουτάρεις", ήταν ο τίτλος του γράμματος που έγραψε μια "μπάλα" την επομένη της ανακοίνωσης του ότι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα βάλει τέλος στην καριέρα του.

Το δώρο μας: Μια φανέλα του Τζόρνταν. Υπογεγραμμένη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK