"Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν" στη Θεσσαλονίκη

Μετά την συγκινητική προβολή του ντοκιμαντέρ της Stoiximan στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έφτασε η ώρα "Οι Μικροί Ήρωες" να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη.

"Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν" στη Θεσσαλονίκη

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι αφιερωμένο στο 'ταξίδι' 50 μοναδικών μικρών ηρώων από πέντε μικρές γωνιές της Ελλάδας, παρουσιάζεται σήμερα στην συμπρωτεύουσα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης(αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

Σε συνέχεια της δημιουργίας "Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν", στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ‘Μικροί Ήρωες’ της Stoiximan, "Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν" αποτελούν τη συνέχεια του προγράμματος, εκπροσωπώντας το όραμα της μεγαλύτερης στοιχηματικής εταιρείας στο διαδίκτυο της χώρας για επένδυση και έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Έχοντας ήδη μέχρι σήμερα προσφέρει σε περισσότερους από 10.000 μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ένα διασκεδαστικό και πολύτιμο ταξίδι μάθησης και γνώσης μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων, η Stoiximan διευρύνει το πρόγραμμα, επικοινωνώντας πλέον τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

Σκοπός του προγράμματος "Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν" είναι να γεφυρώσει τα γεωγραφικά χάσματα γνωρίζοντας στα παιδιά τις δυνατότητες που προσφέρονται στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και να αναδείξει την εκπαιδευτική πραγματικότητα όπως αυτή εξελίσσεται στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, η Stoiximan επενδύει τόσο στη στήριξη των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων όσο και στην στήριξη των ίδιων των μαθητών μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών Μικροί Ήρωες, σε μια προσπάθεια να επιβραβεύσει και να δώσει ευκαιρίες στους μελλοντικούς επιστήμονες και πολίτες της Ελλάδας, καλλιεργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στα παιδιά αυτά να συνεχίσουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο κόσμο.

"Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν" αποτελούν ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι από την οικογένεια της Stoiximan, που αφιερώνεται με πολλή αγάπη στα παιδιά όλης της Ελλάδας. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τις προσωπικές ιστορίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών από τις περιοχές της Κάσου, του Τρανόβαλτου, των Αρκιών, της Ηρακλειάς και της Ανάφης, σε μια προσπάθεια να καταγράψει έναν ειλικρινή διάλογο που επικεντρώνεται στις ανάγκες και επιθυμίες των παιδιών, στη συναναστροφή τους με την τοπική κοινωνία αλλά και να αναδείξει την εκπαιδευτική καθημερινότητα, τα πιθανά εμπόδια και τους περιορισμούς του παιδαγωγικού έργου των δασκάλων.

Μετά το πέρας της προβολής, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν μέσα από το φακό των φωτογράφων Τάσου Βρεττού και Παντελή Ζερβού εικόνες της καθημερινότητας των μαθητών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK