Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κασσιώπη

Θα βρεθείς αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα και θέλεις να τρέξεις σε αγώνα ορεινού τρεξίματος; Υπάρχει το κατάλληλο event για σένα. Διάβασε τις λεπτομέρειες στο θέμα που ακολουθεί.

Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Κασσιώπη Κέρκυρας την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, ο Κάσσιος Δίας βρέθηκε κοντά στους μικρούς φίλους του αγώνα.

Το team του Κάσσιου Δίου μοίρασε μπλουζάκια και καπέλα με με σύνθημα «Save Erimitis» στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κασσιώπης. Άλλωστε ένας από τους λόγους δημιουργίας του αγώνα #KASSIOSDIAS είναι να προσφέρει στους μικρούς μας φίλους την δυνατότητα να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και να βιώσουν μια συλλογική προσπάθεια.

Ο φετινός αγώνας ορεινού τρεξίματος των 23 χλμ είναι αφιερωμένος στο μοναδικής ομορφιάς οικοσύστημα του Ερημίτη, από όπου διέρχεται και ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής, με στόχο να συμβάλλει στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησής του.

Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας 8 χλμ από τον οποίο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και αγώνας 1200 μ. για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με ελεύθερη συμμετοχή.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, με τα στατιστικά στοιχεία να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην απαιτητική διαδρομή των 23 χλμ σε σύνολο 192 εγγραφών, θα λάβουν μέρος 159 άνδρες και 33 γυναίκες, με τον μεγαλύτερο σε ηλικία άνδρα να είναι 63 ετών και η μεγαλύτερη γυναίκα 61 ετών. Το ρεκόρ διαδρομής κατέχει από τον περσινό αγώνα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 1:58:52.

Στα 8 χλμ. το ποσοστό ανδρών και γυναικών είναι σχεδόν μοιρασμένο, καθώς από τους 235 αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή, οι 126 είναι άνδρες και οι 107 γυναίκες. Το ρεκόρ αγώνα κατέχει ο Γιάννης Χρυσικόπουλος με 0:35:50.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των ξένων αθλητών, καθώς και στους δύο αγώνες ανέρχονται 82, με ποσοστό που αγγίζει το 20% από 13 διαφορετικές χώρες. Την πρωτιά κατέχει το Ηνωμένο Βασίλειο με 47 συμμετέχοντες, ενώ ακολουθεί η Ολλανδία με 11.

Όσoν αφορά τους Έλληνες αθλητές, σε σύνολο 345 οι 247 έχουν δηλώσει κάτοικοι του νησιού μας ενώ 98 προέρχονται από την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια.

Η ομάδα του ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ εύχεται σε όλους καλή επιτυχία, να απολαύσουν τον αγώνα και να πετύχει ο καθένας τους προσωπικούς του στόχους.

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.

Face Control

Ο Ινσούα έπαιξε και για την Μπόκα

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Φάληρο η αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς έπαιζε κόντρα στη 'μισητή' Ρίβερ Πλέιτ και ο Εμανουέλ Ινσούα έπαιξε και γι' αυτή στο ντέρμπι. Και μάλιστα χωρίς να δεχθεί κάρτα!