Ολοι οι "καυτοί" διάλογοι για τον Ερασιτέχνη που καταλήγει στο Πρωτοδικείο!

Δεν κατέβηκε εκ νέου ψηφοδέλτιο για νέα διοίκηση στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και ο σύλλογος οδηγείται σε λύση Πρωτοδικείου. Η πρόταση Μπαλτάκου για μηδενικά μπάτζετ στα ομαδικά αθλήματα την επόμενη σεζόν και όλοι οι διάλογοι που ακολούθησαν.

Ολοι οι "καυτοί" διάλογοι για τον Ερασιτέχνη που καταλήγει στο Πρωτοδικείο!

Ούτε το απόγευμα της Κυριακής (18/6), στην τέταρτη κατά σειρά Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπήρξε υποψηφιότητα/ψηφοδέλτιο την προεδρία κι ως εκ τούτου ο Αθλητικός Ομιλος οδεύει μοιραία προς διοίκηση που θα οριστεί απ’ το Πρωτοδικείο!

Εξέλιξη αν μη τι άλλο λυπηρή και… καταστροφική για τον Α.Ο., με τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Μπαλτάκο να ζητάει απ’ τη Γ.Σ. την έγκριση για να κατέβουν (ελλείψει χρημάτων) με μηδενικά μπάτζετ τα ομαδικά αθλήματα στις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Στη συνέλευση που έδωσαν το «παρών» περίπου 150 άτομα, μίλησε πρώτος ο Σταύρος Μιχελής, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο για τη διενέργεια εκλογών: «Σήμερα τελέστηκε στην περιοχή Καρελάς μνημόσυνο για τον Ζαχαρία Πιτυχούτη. Ας σκεφτούμε την παρακαταθήκη του και αν μας τιμά σαν Σύλλογος όλα αυτά που γίνονται. Με ρώτησαν αν έχει ξαναγίνει παρόμοια διαδικασία στον Ερασιτέχνη και απαντώ ότι ναι, έχουν ξαναγίνει το 2009. Έχουμε έρθει μόνο για τη διενέργεια εκλογών. Υπάρχει κάποιο ψηφοδέλτιο; Όχι».

Ακολούθως πήρε το μικρόφωνο ο Μπαλτάκος, ο οποίος ενημέρωσε πως ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός προσφεύγει στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό νέας διοίκησης: «Από αύριο (σ.σ. Δευτέρα 19/6) όποιος θέλει μπορεί να αυτοπροταθεί στο Πρωτοδικείο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Εύχομαι καλό κουράγιο σε όποιον το τολμήσει. Εγώ έχω μιλήσει πάρα πολύ τους δύο τελευταίους μήνες. Εύχομαι ό.τι καλύτερο για το σύλλογο, αν και πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και Σεπτέμβρη.

Δεν αρκεί ένα άτομο προφανώς πρέπει να πάνε δώδεκα. Δεν είναι εύκολο αυτό. Μέχρι να οριστεί συμβούλιο παραμένουμε εμείς. Δεν μπορεί ο σύλλογος να είναι ακέφαλος. Πρέπει να ζητήσω την έγκριση να φτιάξουμε ομάδες με μηδενικό μπάτζετ. Πάρα πολύ χαμηλού επιπέδου. Και δεν έχουν μπει τα χρήματα από την ΚΑΕ, αλλά δεν ξέρω ποια θα είναι η στάση της. Μπορεί αν μπούμε Πρωτοδικείο, να μπουν, δεν ξέρω…».

«ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΟΜΑΔΑ»

Μιλώντας για το πρόσωπο που ο ίδιος είχε αναφέρει την περασμένη Κυριακή, πως είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβει τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, ο Δημήτρης ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ανέφερε πως «…ο ενδιαφερόμενος δεν κατόρθωσε να συγκροτήσει ομάδα και απέσυρε το ενδιαφέρον του».

Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του Ερασιτέχνη που έδωσαν το «παρών», με τον Μπαλτάκο να απαντάει σε ερώτηση γιατί δεν συνεχίζει ο ίδιος, λέγοντας πως «…υπήρχε ενδιαφέρον του κ. Γιαννακόπουλου στις 30 Μαρτίου. Είχε έρθει ένα κύριος να ζητήσει χίλιες αιτήσεις. Εγώ είχα πει ότι προτίθεμαι να παραιτηθώ και όχι να συνεχίσω. Αν λες ότι παραιτούμαι για να συνεχίσει κάποιος άλλος, δεν συνεχίζεις. Με τη γνώση εκείνης της περιόδου ο κ. Γιαννακόπουλος θα έπαιρνε τον ΠΑΟ αλλά τώρα άλλαξε αυτό.

Αν εγώ σήμερα βγω και πω ότι “…ο κ. Γιαννακόπουλος δεν ήθελε να μπει, έπρεπε να μείνω για να έχει διοίκηση ο ΠΑΟ”, το αμέσως επόμενο σχόλιο θα είναι ότι “τα μεθόδευσες όλα και είσαι καρεκλοκένταυρος για να βγάλεις λεφτά από το Γουδή”. Θεωρώ ότι έχω χαρακτήρα που δεν... Θα έρθουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα είναι επίσης παναθηναϊκοί στο Πρωτοδικείο. Και εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν δώδεκα άνθρωποι να το αναλάβουν αυτό».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Νίκος Πλυτάς, ο οποίος τόνισε προς τον Μπαλτάκο: «Τα νούμερα πρόεδρε δυστυχώς δεν βγαίνουν. Όταν εσύ ανέφερες ότι θες να κάνουμε ομάδες...», για να ακολουθήσει νέα παρέμβαση του απερχόμενου προέδρου: «Εγώ είπα να μην κάνουμε ομάδες. Αυτή την έγκριση ζήτησα. Τα λεφτά που θα έρθουν από την ΚΑΕ θα φύγουν επί τόπου σε οφειλές, όχι για να φτιάξουμε ομάδες. Θα μας πείτε δημοσίως αν ενδιαφέρεστε να καταθέσετε στο Πρωτοδικείο;».

Ακολούθησαν οι εξής διάλογοι:

ΠΛΥΤΆΣ: «Εγώ σας είπα ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Επίσης έχουμε πέσει σε συγκυρία να μην έχουν χρήματα ούτε στην ΠΑΕ. Η συμφωνία που έχει κάνει ο Ερασιτέχνης με την ΠΑΕ μπορεί να έρθουν να μας δώσουν λιγότερα.»

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ό,τι θέλουν να κάνουν. Εδώ ολόκληρος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε κάνει συνέντευξη Τύπου».

ΜΕΛΟΣ: «Πρέπει να υπάρξει για όλους μας μία πίεση προς την ΠΑΕ για το γήπεδο στο Γουδή».

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Αλαφούζος με το θέμα του Ερασιτέχνη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος στον κόσμο που θέλει να μπει , ειδικά με όλα αυτά που έχουν γίνει. Δεν μπορώ να φανταστώ το προφίλ ενός ευκατάστατου ανθρώπου για να το κάνουν. Για να του βρίζουν με δημοσιεύματα τη μάνα την αδερφή και εγώ δεν ξέρω τι. Άλλη δύναμη έχουν από μένα οι Αλαφούζος ή Γιαννακόπουλος. Αν χάσει κάποιος 40 πόντους από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ γυναικών θα τον βρίζουν όλοι. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ έχει κάποια θέματα οικονομικά και πρέπει να τα χειριστεί εκ των έσω. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει άνοιγμα ο κ. Αλαφούζος προς την πλευρά του Ερασιτέχνη. Αν προχωρήσει το Γουδή να δεις πόσοι Παναθηναϊκοί θα θέλουν να μπούνε».

ΤΟΥΡΝΑΒΊΤΗΣ: «Μπορεί εδώ μέσα να υπάρχουν άτομα που μπορούν να προσφέρουν τον πνευματικό τους πλούτο. Το πρόβλημα έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος και το άλλο το παρόν. Αν κάποιοι από τους παρόντες είναι έτοιμοι να εργαστούν αφιλοκερδώς για τον Παναθηναϊκό. Όπως έκανα εγώ φέτος στη δική μου αδάπανη παροχή υπηρεσίας προκειμένου να αξιοποιήσει καλύτερα τις ακαδημίες. Έτσι γινόταν πάντα στον Παναθηναϊκό. Απλά μετά ήρθαν οι μάνατζερ και μετά μπήκαμε σε άλλες διαδικασίες».

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Δεν είναι τόσο εύκολα. Η κοινωνία είναι άδικη και σκληρή αν ένα παιδί είναι 15 ετών στο πόλο είναι καλό και παίζει στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να παίξει στην Εθνική ομάδα».

ΗΡΕΙΏΤΗΣ: «Θέλω να λέω πάντα την αλήθεια και δεν κρύβομαι. Δεν θέλω να θίξω καταστάσεις . Απλά η σημερινή κατάντια έχει ονοματεπώνυμο γιατί δεν θέλω να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Κρίμα που δεν υπάρχουν παναθηναϊκάρες. Θέλω να μου πεις για τα ομαδικά, το μπάτζετ είναι μηδέν ή λίγα λεφτά».

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Αυτή τη στιγμή για να κλείσει η χρονιά χρειάζονται λεφτά που δεν υπάρχουν. Για να κάνουμε προϋπολογισμό πρέπει να ξέρουμε τα έσοδα. Ο Παναθηναϊκός δεν ξέρει. Θα πάρει λεφτά από την ΠΑΕ ή από την ΚΑΕ, πόσα και πότε; Το ορθό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να παίξει με τα εφηβικά. Δεν μπορεί να πληρώσει. Αυτή τη στιγμή είναι όλοι απλήρωτοι αθλητές ή προσωπικό. Πως μπορεί μία διοίκηση σαν και εμάς να κάτσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα με δαπάνες. Θα έρθει ο επόμενος τον Σεπτέμβριο και θα λέει ότι αυτοί δεν είχαν τίποτα και φτιάξανε ομάδα. Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να υπογράψει συμβόλαια».

ΗΡΕΙΩΤΗΣ: «Σαν τμήμα έχουμε φάει το απίστευτο μπούλινγκ στο Παπαστράτειο. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να πέσουμε κατηγορία; Γιατί να κατέβω με εφηβικό και να μου λένε κλείστε το τμήμα; Όμως αυτό το τμήμα έχει κάποιο όγκο παιδιών.»

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα επιλογής. Πάμε στο άγνωστο…. Για μένα το ιδανικό είναι να πάμε με ταλιμπάν για το Γουδή. Αν εγώ παρέμενα και η κυβέρνηση ήξερε ότι έχει έναν πρόεδρο. Αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει διοίκηση δεν ξέρω κατά πόσο η κυβέρνηση να πει ότι “συνεχίζω”... Απλά θεωρώ ότι δεν βοηθάμε την κυβέρνηση να συνεχίσει το πρότζεκτ Γουδί. Αν υπήρχαν δέκα άτομα για να τρέξουν το Γουδί θεωρώ ότι θα ήταν πολύ καλό να γίνει.».

ΜΕΛΟΣ: «Σε αγγίζει το ταλιμπανιλίκι για Γουδή, έχεις κόσμο να το κάνεις αυτό;»

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Αυτό είναι το ταλιμπανιλίκι. Οταν δεν κάνεις πίσω, όταν σε βρίζουν και δεν νομίζω ότι έχω κάνει πίσω».

ΜΕΛΟΣ: «Το 1996 διάβαζα στο περιοδικάκι των Mad να ανοίξουν οι πύλες στον Ερασιτέχνη. Σήμερα είμαστε εδώ 100 άτομα. Μην τα βάζουμε με τους λεφτάδες. Πρέπει πρώτα να βρούμε τα δικά μας λάθη . Οτι δεν έχουμε γράψει τους δικούς μας μέλη. Πάλι 100 θα είμαστε σε ένα μήνα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει συνείδηση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν έχουμε μέλη.».

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Εγώ δεν μπορώ να πω παναθηναϊκέ λαέ έλα να γραφτείς. Αυτό πρέπει να γίνει στις άλλες ομάδες σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Για να το πει αυτό η ΠΑΕ και η ΚΑΕ πρέπει να φέρνει και τίτλους. Η ΚΑΕ είχε μια τεράστια επιτυχία και είναι σε πολύ καλή θέση να το κάνει. Αντί για 100 ευρώ να κάνει 110 το εισιτήριο. Όταν ένας άνθρωπος βάζει 30 εκατομμύρια και βλέπω ότι οικονομικά δεν βγαίνει, δεν μπορώ να του πω εγώ ότι θα μπεις μέσα άλλα 200.000 επειδή το θέλει ο Ερασιτέχνης. Η Ελλάδα είναι ανατολική χώρα παρότι προσπαθούμε να ενταχθούμε με το δυτικό τρόπο ζωής. Αν περπατήσεις στη Βαγδάτη θυμίζει Αθήνα, που δεν σου θυμίζει αυτό το Λονδίνο ή το Παρίσι. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βγει ένας άνθρωπος και να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα του».

ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ: «Αν εμείς περιμένουμε να ξεκινήσει η ιστορία Γουδί, και αν περιμένουμε τον «Χ» επιχειρηματία να έρθει και να βάλει λεφτά ο Ερασιτέχνης θα είναι μία ζωή εξαρτημένος από κάποιον και όταν αποφασίσει να φύγει πάλι θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ερασιτέχνης χωρίς μέλη δεν υπάρχει. Θα πρέπει η επόμενη διοίκηση να δώσει βάση εκεί. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχουν 10.000 παναθηναϊκοί που να δώσουν 60 ευρώ. Αν φτιάξεις αυτή την υγιή βάση για τα ερασιτεχνικά αθλήματα και για τις ακαδημίες. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να έρθει ευπρόσδεκτος».

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Όλες οι ομάδες του κόσμου είναι έτσι».

ΜΕΛΟΣ: «Πρόεδρε τι θα πεις στον κόσμο αν δεν υπάρχουν τμήματα;».

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Αυτά που λέω εδώ και μία ώρα!».

ΜΕΛΟΣ: «Αν δεν πάει κάποιος στο Πρωτοδικείο τι θα γίνει;»

ΠΛΥΤΑΣ: «Ο Ερασιτέχνης Πανελλήνιος έχει διοίκηση πρωτοδικείου για χρόνια».

ΜΙΧΕΛΗΣ: «Περιμένουμε αύριο κάποιο μέλος να πάει Πρωτοδικείο;».

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Όχι»!

ΜΕΛΟΣ: «Αν πούμε του χρόνου ότι κατεβαίνουμε με τα εφηβικά.. Τι κερδίζουμε;»

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Ένα άθλημα για να μπει να παίξει χρειάζεται 70-80.000, τώρα από εκεί και πέρα παίκτες προπονητές κλπ είναι άλλα. Τόσα χρόνια βάζαμε π.χ. 100.000 ο Σύλλογος και άλλα 100.000 οι χορηγοί και έπαιζαν τα τμήματα. Δεν έχει παρθεί η απόφαση τι στρατηγική. Φέτος τα έξοδα ήταν και τα τέσσερα ομαδικά περίπου ένα εκατομμύριο. Τα οδοιπορικά κλπ. Εγώ του χρόνου είχα σκοπό να μην βάλω χρήματα στα ομαδικά αφού δεν έχει νόημα να βγαίνουμε τρίτοι ή τέταρτοι. Μετά από τρία χρόνια θα είχαμε ξεχρεώσει αλλά θα είχαμε μνημόνιο».

ΣΠΥΡΟΥ: «Ομαδικό τμήμα πλην του πόλο δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ. Αν παρθεί η απόφαση να υποβιβαστούν τα τμήματα ντροπή μας. Θα πρέπει να βρεις περίπου 150.000 για να κατέβει. Φέτος η δική σου διοίκηση τι έκανε για να βρεις πόρους; Ήρθα σε κάποια φάση και μου είπες μηδέν ευρώ.».

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Εγώ ανέλαβα όπως ξέρεις 29 Αυγούστου, αφού είχαν καταρτιστεί οι προϋπολογισμοί. Εγώ δεν έχω επιτεθεί σε κανέναν για το παρελθόν γιατί θεωρώ ότι έγιναν όλα με καλή πίστη. Εσύ δεν ήσουν αντιπρόεδρος πέρυσι όταν το βόλεϊ είναι 350.000»;

ΣΠΥΡΟΥ: «Εγώ παραιτήθηκα όταν μπήκες».

ΜΕΛΟΣ: «Έχεις στείλει κάποια προσωπική επιστολή σε κάποιον από Αλαφούζο ή Γιαννακόπουλο;»

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Ομολογώ ότι δεν έχω κάνει κάτι για να έρθουν εδώ. Απέτυχα δεν κατάφερα να πείσω κανέναν να βάλει λεφτά. Προφανώς είμαι υπεύθυνος για να βρω ανθρώπους να βάλουν χρήματα. Αλλά είμαι καλά μέσα μου.»

ΜΕΛΟΣ: «Απέτυχες ως πρόεδρος!»

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Είναι σαφές ότι έχουμε αποτύχει. Η απάντηση γιατί ο Παναθηναϊκός είναι έτσι μία ζωή μουρμούρα. Έχετε κάποια λύση; Να βγάλουμε μία ανακοίνωση γιατί δεν πείσαμε τους πλούσιους στην Ελλάδα να βάλουν λεφτά;».

ΜΕΛΟΣ: «Το σάιτ δεν λειτουργεί. Δεν υπάρχει εξωστρέφεια. Θέλησα να κάνω δώρο προσωπικό τη ξιφασκία και μου λένε μίλα με τη διοίκηση.».

ΜΙΧΕΛΗΣ: «Κάποια μέλη μπορούν να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο δίνοντας δώδεκα άτομα για έξι μήνες.».

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: «Αν δεν πάει κανένας συνεχίζουμε μέχρι να εμφανιστεί ο κανένας.».

News 24/7

24MEDIA NETWORK