Ποιος Ανδρέας Παπανδρέου; Διαθεσόπουλος και Βασιλακόπουλος...

Κάποιοι από τους επικεφαλής των ομοσπονδιών βρίσκονται στη θέση τους περισσότερα από 12, 16 ή και 20 χρόνια. Προφανώς ο νόμος που θα ρυθμίζει αυτό το ζήτημα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Για λόγους στοιχειώδους δημοκρατίας και διαφάνειας.

Ποιος Ανδρέας Παπανδρέου; Διαθεσόπουλος και Βασιλακόπουλος...

Με τον επόμενο αθλητικό νόμο ο οποίος αναμένεται να έρθει στη Βουλή στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να ρυθμιστεί και το ζήτημα με τον αριθμό των θητειών που θα έχει το δικαίωμα να κάνει κάποιος ως επικεφαλής ομοσπονδίας.

Πέρασε στα ψιλά του Τύπου, αλλά όλοι οι παλιοί πρόεδροι (Διαθεσόπουλος, Βασιλακόπουλος) όχι μόνο ανανέωσαν τη θητεία τους αλλά το έκαναν και με πανηγυρικό τρόπο και τρομερά ποσοστά. Ο πρώτος βρίσκεται στη θέση του από το 1994. Το 2020 θα συμπληρώσει στο τιμόνι 26 χρόνια!

Πως, όμως, είναι δυνατόν σε μία χώρα που ο ανώτατος άρχων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει συγκεκριμένο αριθμό θητείων εκ του Συντάγματος (δύο πενταετείς) οι πρόεδροι των ομοσπονδιών να μένουν ΑΙΩΝΙΩΣ στις καρέκλες τους;

Από τη Μεταπολίτευση και μετά ο Πρωθυπουργός που έκανε τρεις θητείες (και μάλιστα όχι συνεχόμενες) ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου (1981-1985, 1985-1989, 1993-1996). Το ίδιο το σύστημα φροντίζει ότι ακόμα και στη θέση του Πρωθυπουργού δεν θα βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο για σειρά ετών.

Ακόμα και ο Πλανητάρχης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δύο θητείες δικαιούται. Ομως εδώ είναι... αθλητικά Βαλκάνια και οι επικεφαλής των ομοσπονδιών έχουν τα δικαιώματα του...Αρχιεπισκόπου. Μένουν στη θέση τους πρακτικά όσο θέλουν.

Στην Ελλάδα του 2016μχ αυτό δεν πρέπει, επιτέλους, να αλλάξει;

News 24/7

24MEDIA NETWORK