Πολλές και σε πολλά επίπεδα οι αλλαγές στο νέο αθλητικό νόμο

Η διαβούλευση για το αθλητικό νομοσχέδιο που είχε καταθέσει στη Βουλή ο προηγούμενος Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έχει φτάσει οριστικά στο τέλος της.

Οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκειά της αλλά και κάποιες νέες ιδέες που θέλει να περάσει ο νέος υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης θα ενσωματωθούν στο ήδη υπάρχον σχέδιο νόμου και έτσι θα προκύψει το νομοθέτημα που θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Ομως οι προσθήκες είναι τόσο πολλές που ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε μ' ένα νέο νομοθέτημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νόμος θα προβλέπει ριζικά πιο δημοκρατικό σύστημα για την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών κάτι που αποτελούσε και επιθυμία του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης προβλέπονται άλλες ρυθμίσει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για τη βία αλλά και για το κρίσιμο θέμα των επεμβάσεων των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών στις αντίστοιχες ελληνικές έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Επιπρόσθετα, θα γίνει επανακαθορισμός του τι ακριβώς ορίζεται ως αθλητικός σύλλογος και ως αθλητική ομοσπονδία. Στο νομοσχέδιο, τέλος, που θα προβλέπει την επαναλειτουργία του κλειστού της Παιανίας και θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα υπάρχει διάταξη σύμφωνα με την οποία όλοι οι αλλοδαποί ερασιτέχνες αθλητές που έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα τουλάχιστον ένα χρόνο θα μπορούν να βγάζουν κανονικά δελτίο. Μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν!

Face Control

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...