Ο Scott Boras είναι ο πιο δυνατός ατζέντης του πλανήτη

Μια φορά το χρόνο, την τελευταία εξαετία οι Jorge Mendes και Mino Raiola νιώθουν απλοί ατζέντηδες. Είναι η μέρα που το Forbes δημοσιεύει τη λίστα με τους πιο παραγωγικούς εκπροσώπους παικτών. Διαβάστε τι κάνει καλύτερα ο νικητής.

Ο Scott Boras είναι ο πιο δυνατός ατζέντης του πλανήτη

Αυτή είναι η ημέρα που ο Jorge Mendes και ο Mino Raiola αισθάνθηκαν κοινοί θνητοί. Ήταν αρκετό να δημοσιευθεί η λίστα του Forbes, με τους πιο 'δυνατούς' ατζέντηδες, για το έτος 2018 και να αντιληφθούν πως ό,τι και αν κάνουν, τον Scott Boras δεν θα τον ρίξουν από την πρώτη θέση!

Ο 'άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στο baseball την τελευταία 25ετία' παρέμεινε στο θρόνο του και φέτος, για έκτη διαδοχική χρονιά! Εξυπακούεται πως οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων stars του ποδοσφαίρου θα ζήσουν. Αλλά θα συνεχίσουν να βλέπουν την πλάτη του τύπου που διαπραγματεύτηκε για 1.88 δισεκατομμύρια δολάρια και 'έβγαλε' 105 εκ. δολάρια. Το πελατολόγιο του έχει 175 ονόματα, ενώ δικοί του ήταν όσοι δημιούργησαν νέα δεδομένα στους μισθούς των παικτών του MLB από το 1982 μέχρι σήμερα. Ο πατέρας του ήταν γαλακτοπαραγωγός, ενώ εκείνος είχε παίξει baseball στο University of the Pacific -είναι ακόμα στους ρέκορντμαν.

Οι τραυματισμοί τον ανάγκασαν να διακόψει νωρίς την καριέρα του, πήρε πτυχίο φαρμακοποιού, μετά δικηγόρου και έπειτα τα συνδύασε ως εκπρόσωπος φαρμακευτικών εταιριών, σε αγωγές πολιτών. Δεν του άρεσε ιδιαίτερα αυτή η δουλειά και έδωσε 12 συνεντεύξεις, ώστε να τον πάρουν κάπου αλλού. Μια μέρα κουράστηκε να τον ρωτούν για το baseball ("όταν έβλεπαν το βιογραφικό μου") και είπε να το κάνει επάγγελμα. Το πρώτο deal ήταν του pitcher Bill Caudill, ο οποίος το 1985 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο για 7 εκατ. δολ. Ποσό που τον έκανε το δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο pitcher, στην ιστορία της θέσης.

Το περυσινό λάθος και η επιστροφή

Στο περυσινό Νο2 βρισκόταν ένας άνθρωπος που μετά τη δημοσίευση της λίστας, το Forbes είχε ομολογήσει πως δεν είχε καταφέρει να τον εντοπίσει πουθενά. Λεγόταν Constantin Dumitrascu και σύμφωνα με το transfermarkt που βοηθά στη συγκρότηση της λίστας, είχε πάρει από τις μεταγραφές που είχε διαχειριστεί 91 εκατ. δολ. Φερόταν να 'χει "κλείσει" τις δουλειές παικτών, όπως οι Cavani, Coutinho, Costa, Nemanja Matic, Dimitri Payet και N'Golo Kanté. Όταν το Forbes αποτάθηκε σε εκείνους για να τον εντοπίσει, ενημερώθηκε πως δεν ήξεραν κάποιον Constantin Dumitrascu. Φέτος, πίσω από τον "αιώνια πλουσιότερο ατζέντη" βρέθηκε ο Jorge Μendes, ο οποίος επέστρεψε στο Νο2 έπειτα από ένα χρόνο απουσίας.

Ο Πορτογάλος εκπρόσωπος του Cristiano Ronaldo (Juventus), του Angel di Maria (Paris Saint-Germain), του James Rodriguez (Bayern Munich), του Bernardo Silva (Manchester City) χρωστά το comeback στον CR7 και τη μετακίνηση που έφτασε στα 117 εκατ. δολ. Διαχειρίστηκε ποσό που ξεπέρασε το 1.000.000.000 δολάρια και "έβγαλε" 100 εκατ. δολ., σε προμήθειες. Μια χαρά για τύπο που η πρώτη του δουλειά ήταν πωλητής των καλαθιών που έφτιαχνε η μητέρα του, στην παραλία -όπου πήγαινε κάθε σαββατοκύριακο, με το λεωφορείο για να βοηθήσει την οικογένεια του, ενώ τα καλοκαίρια εργαζόταν στο εργοστάσιο της Cornetto. Έπαιζε ποδόσφαιρο "αλλά πουθενά δεν έβγαλα τα χρήματα που κέρδισα από το video club, το οποίο είχα "ανοίξει" σε ένα mall που δεν είχε τίποτα άλλο, πέραν ενός μεγάλου πάρκινγκ". Μετά έγινε DJ, ιδιοκτήτης nightclub, όπου γνώρισε πολλούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ένας ήταν ο Nuno Espirito Santo. Του είπε τον πόνο του, πως η ομάδα του, Vitória Guimarães δεν τον άφηνε να πάει στην αγαπημένη του Porto. "Καθάρισε" ο Mendes, ζαλίζοντας τον πρόεδρο της Deportivo έως ότου να πει το ΟΚ. Μετά άνοιξαν οι ουρανοί.

Άνοδος τεσσάρων θέσεων για τον 81χρονο Jonathan Barnett

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο άνθρωπος που είχε περιοριστεί πέρυσι στο Νο7, ονόματι Jonathan Barnett. Ο Βρετανός ιδρυτής και πρόεδρος του ισχυρού Stellar Group Limited διαπραγματεύτηκε συμβόλαια συνολικής αξίας 800 εκατ. δολ, μέσα στο 2018 και έλαβε το 10% σε προμήθεια. Είναι αυτός που έβαλε στο χώρο της πυγμαχίας τον Lennox Lewis, ενώ ο πρώτος του πελάτης ήταν ο θρύλος του cricket, Brian Lara. Από νωρίς, αφοσιώθηκε στο χώρο του ποδοσφαίρου (από το 1973, όταν ήταν εκπαιδευόμενος ατζέντης στην Curzon Group, εργαζόμενος σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς) και πλέον έχει στη λίστα παίκτες όπως ο Gareth Bale. Ήταν εκείνος που πήγε τον Bale από την Tottenham στη Real Madrid, για 96 εκατ. ευρώ. Ο Joe Hart είναι δικός του, όπως και ο Luke Shaw, με την εταιρία του να έχει 10 γραφεία σε όλον τον κόσμο και να εκπροσωπεί κοντά στους 500 αθλητές. Ο Barnett φημίζεται για τον τρόπο που κάνει τις διαπραγματεύσεις, ενώ πριν μια δεκαετία είχε τιμωρηθεί για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη μετακίνηση του Ashley Cole από την Arsenal στην Chelsea (με 112.00 ευρώ). Φέτος μόνο "έβγαλε" 46.000.000 ευρώ.

Ποιοι συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα

Όνομα Άθλημα Διαπραγματεύτηκε Πήρε
Jeff Schwartz Μπάσκετ 1.7 δισ. δολ. 66.78 εκατ. δολ.
Mino Raiola Ποδόσφαιρο 628.9 εκατ. δολ. 62.89 εκατ. δολ.
Casey Close Baseball 1.2 δισ. δολ. 62.17 εκατ. δολ.
Sam&Seth Levinson Βaseball 994.9 εκατ. δολ. 49.47 εκατ. δολ.
Volker Struth Ποδόσφαιρο 464.4 εκατ. δολ. 46.4 εκατ. δολ.
Pat Brisson Χόκεϊ 1.1 δισ. δολ. 45.35 εκατ. δολ.
Τodd France Football 1.4 δισ. δολ. 41.84 εκατ. δολ.

Φωτογραφίες: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK