Πώς θα δώσεις όγκο στα μαλλιά σου σε πέντε βήματα

Πέντε βήματα αρκούν για να πετύχεις εκείνο το look που θα είναι στιβαρό και δυναμικό και θα αντέχει καλοκαίρια και χειμώνες και κάθε είδους κακά συναπαντήματα. Μπορείς.

Πώς θα δώσεις όγκο στα μαλλιά σου σε πέντε βήματα

Το Πάσχα έφτασε και το κεφάλαιο μαλλιά είναι ίσως αυτό που σκέφτεσαι περισσότερο απ' όλα όταν στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη για να ετοιμαστείς. Το τι θα φορέσεις δεδομένο, πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου όμως το διαπραγματεύεσαι.

Γιατί ξέρεις ότι μπορείς και καλύτερα και έχεις ανάγκη από αυτά τα δύο - τρία tips / συμβουλές που μπορούν να χαρίσουν στα άτονα μαλλιά σου περισσότερο όγκο.

Και αν η φύση δεν σε προίκισε με πλούσια μαλλιά ή απλά δεν ξέρεις πώς να τα κάνεις να δείχνουν πιο πλούσια, εμείς είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μαζί σου τα 5 βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 1ο: Στέγνωσε τα μαλλιά σου αρχικά με την πετσέτα

Όλα αρχίζουν μετά από το μπάνιο. Για αρχή, χρησιμοποίησε μία πετσέτα και κάνοντας απαλές κινήσεις, στέγνωσε τα μαλλιά σου, ώστε να μην είναι πολύ βρεγμένα. Κι αυτό γιατί τα προϊόντα που θα εφαρμόσεις στη συνέχεια, λειτουργούν καλύτερα στα νωπά μαλλιά, δίνοντάς σου τελικά περισσότερο όγκο.

Βήμα 2ο: Βάλε στο παιχνίδι τον σωστό σύμμαχο

Σε αυτό το σημείο, άπλωσε από τις ρίζες προς τις άκρες των μαλλιών σου τον σωστό σύμμαχο, το προϊόν δηλαδή που θα δώσει όγκο και υφή στην κόμη σου. Όπου προϊόν - σύμμαχος, σημείωσε για παράδειγμα τον αφρό φορμαρίσματος, το spray για extra όγκο και υφή, ακόμη και το spray αλατόνερου που μπορείς να 'δανειστείς' από το νεσεσέρ της φίλης σου.

Απόφυγε προϊόντα που κολλούν ή βαραίνουν τα μαλλιά, φροντίζοντας οι συνθέσεις αυτών που θα χρησιμοποιήσεις να είναι πιο ελαφριές και να επιτρέπουν μία ελαφριά κίνηση.

Δούλεψε πολύ καλά με τα χέρια σου τα σημεία που θέλεις να δώσεις περισσότερο όγκο ή χρησιμοποίησε τη βούρτσα, ώστε να πετύχεις μεταξύ άλλων και το χτένισμα που θέλεις.

Προσοχή στην ποσότητα, βέβαια. Όσο περισσότερο βάλεις, δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα πετύχεις ένα κολακευτικό αποτέλεσμα.

Βήμα 3ο: Χρησιμοποίησε το σεσουάρ

Αρχικά, σε αυτό το σημείο, πρέπει να απενοχοποιήσεις το πιστολάκι σε περίπτωση που του είχες δώσει ήδη κάποια 'ταυτότητα'. Το ξέρω σου ακούγεται βαρετή η διαδικασία, αλλά για πολλούς hairstylists το μυστικό για τέλειο όγκο κρύβεται ακριβώς σε αυτήν, στο στέγνωμα.

Βάλε το πιστολάκι στη μεσαία σκάλα και στέγνωσε πολύ καλά τα μαλλιά σου, δίνοντάς τους με τα δάχτυλά σου τη φορά που θέλεις να έχει το τελικό χτένισμά σου.

Extra Tip: Στο τελευταίο λεπτό γύρνα το πιστολάκι στον κρύο αέρα για extra λάμψη και όγκο (αν θέλεις).

Βήμα 4ο: Με τη βούρτσα χτένισε τα μαλλιά σου και βάλε στο παιχνίδι τον δεύτερο σύμμαχο

Σε αυτό το level, πάρε στα χέρια σου λίγο πηλό (ή πομάδα αν θέλεις να έχουν τα μαλλιά σου extra λάμψη) και αφού 'ζεστάνεις' το προϊόν στα δάχτυλά σου, άπλωσέ το στα μαλλιά, δίνοντας έμφαση στα σημεία που θέλεις να πετύχεις extra όγκο. Και σε αυτήν την περίπτωση, δώσε προσοχή στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις. Λίγο και καλό.

Αν θέλεις ένα πιο επιμελημένο look, χτένισε τα μαλλιά σου για να τους δώσεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Το πόσο δυνατό ή απαλό κράτημα έχουν τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις, έχει να κάνει συνήθως και με το μήκος των μαλλιών σου. Κουρέματα, βέβαια, που συνοδεύονται από undercut, χρειάζονται συνήθως προϊόντα με δυνατό κράτημα για να παραμείνουν στη θέση τους.

Βήμα 5ο (και προαιρετικό): Φίξαρε με τη λακ

Τελευταίο βήμα και προαιρετικό, η λακ. Φιξάρει το τελικό look, δίνοντάς του κράτημα και διάρκεια για όλο το βράδυ. Αν δεν δηλώνεις φαν της λακ -σίγουρα θα έχεις τους λόγους σου- προτίμησε έναν πηλό με δυνατότερο κράτημα. Φυσικά, δεν θα σου σύστηνα και σε αυτή την περίπτωση να αδειάσεις όλη τη λακ στο κεφάλι σου για ευνόητους λόγους.

Τον όγκο στο μαλλί τον πετύχαμε, πλέον μπορείς να αγχώνεσαι μόνο για το αρνί! Καλό Πάσχα!

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/davidbeckham

News 24/7

24MEDIA NETWORK