"Στην Τραπεζούντα δεν καταλάβαμε το πραξικόπημα!"

Η αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην 16η Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που διεξάγεται στην Τραπεζούντα της Τουρκίας, Μαρία Παπαδοπούλου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Παρκέ και χόρτο", με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Γιώργο Οικονόμου.

"Στην Τραπεζούντα δεν καταλάβαμε το πραξικόπημα!"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Για την κατάσταση στην Τραπεζούντα: "Όλα είναι καλά και πολύ ήσυχα στην Τραπεζούντα. Δεν είχαμε κάτι. Τώρα είμαστε στους αγώνες του στίβου που είναι σε εξέλιξη. Το μόνο θέμα ήταν με τους αγώνες της κολύμβησης που ξεκίνησαν στις 11 αντί για τις 9. Τα υπόλοιπα αγωνίσματα ξεκίνησαν κανονικά".

Για το αν ένιωσαν κάποια απειλή το βράδυ της Παρασκευής: "Όχι, δεν υπήρχε κάτι. Δεν μπορούσες να καταλάβεις στην Τραπεζούντα ότι κάτι συνέβη κάπου αλλού. Η όποια ανησυχία μας κατευνάστηκε με την άμεση επικοινωνία που είχαμε με την Αθήνα, τα αρμόδια υπουργεία και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως και με τα ελληνικά προξενεία της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας. Όλοι μας διαβεβαίωσαν ότι αν συμβεί το οτιδήποτε θα είναι έτοιμοι να μας μεταφέρουν στην Ελλάδα με ασφάλεια.

Παράλληλα, τα μέλη της αποστολής και οι συνοδοί καθηγητές είναι πολύ έμπειροι, οπότε επικράτησε ηρεμία και ψυχραιμία. Τα παιδιά είναι καταπληκτικά, έχουν δείξει ωριμότητα και υπευθυνότητα και τα έχουν πάει πολύ καλά στους αγώνες, έχοντας πολύ καλή συγκομιδή μεταλλίων.

Αυτό βέβαια που προέχει είναι η ασφάλεια μας. Το θετικό είναι ότι στην Αθήνα θα επιστρέψουμε με τσάρτερ, απευθείας από την Τραπεζούντα, χωρίς να σταματήσουμε κάπου αλλού".

News 24/7

24MEDIA NETWORK