Το ΔΣ του ΟΑΚΑ απαντάει στα όσα είπε ο ΓΓ Αθλητισμού

Το ΔΣ του ΟΑΚΑ έδωσε τη δική του απάντηση στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Ιούλιου Συναδινού που έκανε λόγο για τραγική κατάσταση των εγκαταστάσεων. Διαβάστε αναλυτικά.

Το ΔΣ του ΟΑΚΑ απαντάει στα όσα είπε ο ΓΓ Αθλητισμού

Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»), επισημαίνει τα παρακάτω:

"Είναι ευχάριστο που ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού για δεύτερη φορά επισκέπτεται το ΟΑΚΑ (η πρώτη αφορούσε "εξωθεσμική" παρέμβαση στο ΔΣ του ΟΑΚΑ για έγκριση και πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης).

Δυστυχώς, το προηγούμενο διάστημα η απουσία ενασχόλησής του με τα προβλήματα του ΟΑΚΑ είναι παροιμιώδης, παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τη διοίκηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Η διαφορά "φάσης" τόσο στην αντίληψη των προβλημάτων όσο και στη λήψη των αποφάσεων από την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού είναι πρωτοφανής.

Πιο συγκεκριμένα το ΟΑΚΑ σήμερα βρίσκεται σε λειτουργία με ίδιους πόρους, χωρίς να έχει λάβει την κρατική χρηματοδότηση και χάρη στην αυτοθυσία και το μεράκι των εργαζομένων του (που εργάζονται υπερωριακά χωρίς αποζημίωση), σημάδι που φανερώνει συνολική απαξίωση.

Το προηγούμενο βραχύ διάστημα (6 μήνες) της Διοίκησης του ΟΑΚΑ έχουμε λάβει αποφάσεις που στηρίζουν εμπράκτως τον αθλητισμό (δωρεάν παραχώρηση του ΟΑΚΑ στις ομοσπονδίες προκειμένου να προπονούνται οι Εθνικές ομάδες) και που ενισχύουν τη διαφάνεια στη λειτουργία του ΟΑΚΑ. Έχουμε εκπονήσει σχέδιο, που φανερώνεται από σχετικές αποφάσεις, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο ΟΑΚΑ, προσιτών στους πολίτες, ενώ έχουμε αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα της καθημερινότητας σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης από την πολιτεία.

Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας σε όλα αυτά ήταν η άρνηση έγκρισης των αποφάσεων του ΔΣ που έχουν συντελέσει σε πολλαπλές καθυστερήσεις και έχουν θέσει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του ΟΑΚΑ. Επιπλέον, κρίνεται ως απαράδεκτη και αντιδεοντολογική προηγούμενη επιστολή του Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού προς τη Διοίκηση του ΟΑΚΑ που απαγορεύει τη λήψη αποφάσεων και επιβεβαιώνει τα ανωτέρω και την οποία καλείται να δημοσιοποιήσει.

Σίγουρα δεν χρειάζεται άλλοθι η πολιτική ηγεσία, για την αλλαγή του ΔΣ του ΟΑΚΑ, αφού έχει σπεύσει να περάσει σχετική τροπολογία ως πρώτη προτεραιότητα. Είναι λυπηρό να συμπεριφέρεται ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού ως μικρός κομματικός παράγοντας παλαιάς κοπής.

Αρχή, άνδρα δείκνυσι".

Διαβάστε ακόμη:

Σε τραγική κατάσταση οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK