10 πράγματα για το supercar με το οποίο ο Φερστάπεν πανηγύρισε τον τίτλο στη Formula 1

Πορτοκαλί φυσικά, υβριδικό και supercar: Τα δέκα πιο σημαντικά στοιχεία για το αυτοκίνητο με το οποίο εμφανίστηκε ο Φερστάπεν στις εγκαταστάσεις της Red Bull Racing για να γιορτάσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Formula 1.

10 πράγματα για το supercar με το οποίο ο Φερστάπεν πανηγύρισε τον τίτλο στη Formula 1

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί το Red Bull Racing Technology Campus στο Milton Keynes για να γιορτάσει με την ομάδα της Red Bull τον τίτλο του. Με τι εμφανίστηκε όμως εκεί; Με ένα εντυπωσιακό, πορτοκαλί φυσικά, Honda NSX, το supercar της ιαπωνικής εταιρίας που συνέβαλε στην κατάκτηση του τίτλου!

Ας δούμε τα 10 βασικά χαρακτηριστικά του Honda NSX.

  1. Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά του μοντέλου – η πρώτη είχε παρουσιαστεί το 1990 και είχε συνδεθεί άρρηκτα με τον Άυρτον Σένα, ο οποίος άλλωστε είχε προσφέρει την εμπειρία του στην εξέλιξη του πρώτου supercar της Honda.
  2. Στις ΗΠΑ, την Κίνα και το Κουβέιτ, το NSX είναι διαθέσιμο ως Acura, το premium brand της ιαπωνικής εταιρίας,
  3. Παράγεται από το 2016 στις ΗΠΑ και η παραγωγή του σταματά σε ένα χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2022, με τελευταία του έκδοση την Type S.
  4. Είναι υβριδικό και διαθέτει έναν twin turbo V6 κινητήρα βενζίνης 3.500 κυβικών και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Οι δύο από αυτούς κινούν τους εμπρός τροχούς, δίνοντας το χαρακτηριστικό της τετρακίνησης στο ιαπωνικό supercar.
  5. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 610 ίππους στην έκδοση Type S, η οποία περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 9 σχέσεων.
  6. Οι επιδόσεις του NSX Type S είναι αναμενόμενα ταχύτατες: 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 307 km/h!
  7. Το σύστημα ελέγχου συμπεριφορά Sport Hybrid SH-AWD της Honda χρησιμοποιεί ακόμη και τους εμπρός ηλεκτροκινητήρες για να προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά.
  8. Το πρώτο NSX που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής διατέθηκε μέσω δημοπρασίας. Τα συνολικά έσοδα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ και δόθηκαν σε φιλανθρωπικό σκοπό.
  9. Η παραγωγή του NSX είχε ξεπεράσει τις 2.800 μονάδες μέχρι το τέλος του 2021. Σε αυτές θα προστεθούν ακόμη 350 μονάδες της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής Type S που θα παραχθούν την επόμενη χρονιά.
  10. Η αγωνιστικές εκδόσεις του NSX έχουν κερδίσει αρκετούς τίτλους, κυρίως σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK