3θυρo Mitsubishi Colt: Nεανική πρόκληση

3θυρo Mitsubishi Colt: Nεανική πρόκληση
Μετά την πετυχημένη είσοδο στην Ελληνική αγορά της πεντάθυρης έκδοσης του COLT τον περασμένο Οκτώβριο, ήρθε και η 3-θυρη έκδοση COLT CZ3 με μία γκάμα μοντέλων που διαθέτουν πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και πολύ ελκυστικές τιμές, από 9.680ευρώ. Η κορυφαία υπετροφοδοτούμενη έκδοση COLT CZT θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις αρχές Μαΐου με τιμή 17.990 ευρώ.

Τα 3θυρα COLT CZ3 & CZT είναι σχεδιασμένα στo Ευρωπαϊκό Σχεδιαστικό Κέντρο της Mitsubishi Motors στο Trebur (Γερμανία), με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών, αλλά και να ενισχύσουν την εικόνα και τις πωλήσεις της Mitsubishi Motors στη Γηραιά ήπειρο. Τα νέα 3-θυρα Colt που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο NedCar στο Born (Ολλανδία) από τον Δεκέμβριο του 2004, θα αποτελέσουν το 40% των συνολικών πωλήσεων του Νέου Colt στην Ευρώπη.

Διακριτική φινέτσα & Καινοτομίες

Οι σχεδιαστές της Mitsubishi Design Europe δημιούργησαν ένα περιβάλλον διακριτικής κομψότητας, αποφεύγοντας τα στερεότυπα γκρι εσωτερικά των Ιαπωνικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και χρησιμοποιώντας νέα υλικά και υφάσματα που εμφανίζονται για πρώτη φορά στο χώρο αυτό της βιομηχανίας όπως:

Ημιδιαφανή εξαρτήματα: αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε πρωτότυπα οχήματα ή υπολογιστές, αλλά ποτέ δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα παραγωγής. Εδώ βρίσκουν εφαρμογή στα χειριστήρια του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού (στρογγυλά κουμπιά) καθώς και σε έναν ασυνήθιστο «πύργο» που συνδέει το ταμπλό με την κεντρική κονσόλα

«Τεχνητό σαγρέ»: αντί να προσπαθεί να αναπαράγει φυσικό δέρμα όπως γίνεται σε όλη τη βιομηχανία επί πολλά χρόνια, η Mitsubishi Design Europe δημιούργησε ένα νέο είδος κοκκώδους επιφάνειας (σαγρέ), το οποίο είναι κατάλληλο για το συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα.
Η σχεδιαστική φιλοσοφία του εσωτερικού του νέου Colt εναρμονίζεται με τη διακριτική φινέτσα του εξωτερικού του, υιοθετώντας Ιταλικής αισθητικής όργανα, σπορ τιμόνι τριών ακτίνων και ασημί διακόπτες και μπουτόν μοναδικά σχεδιασμένα για αυτό το αυτοκίνητο.

Όπως επιβάλλει και η θέση του στην αγορά, το Colt CZ3* εισάγει ημι-μπάκετ καθίσματα με μεγάλα μαξιλάρια. Ειδικά στο 3-θυρο Colt, είναι επενδεδυμένα με μια πρωτοποριακή «διάφανη» δερμάτινη ταπετσαρία “Leather-on-Top” σε κόκκινο/ μαύρο, ίδια με του πιο σπορ Colt CZT.Χρησιμοποιώντας τις ίδιες διαστάσεις πλαισίου (μεταξόνιο και μετατρόχια) και μία παρόμοια, «ψηλή» αρχιτεκτονική με αυτή της 5-θυρης έκδοσης, το COLT CZ3 & CZT προσφέρει στους επιβάτες του πολύ μεγαλύτερη ευρυχωρία από αυτή που αφήνει να εννοηθεί το πιο αγωνιστικό προφίλ τους.

Αυτό γίνεται φανερό από τη στιγμή που ο επιβάτης εισέρχεται στο αυτοκίνητο από τις φαρδιές πόρτες: Το 3-θυρο Colt 3 προσφέρει ευρυχωρία στην περιοχή της κεφαλής προδιαγραφών ψηλού αυτοκινήτου, το πλεονέκτημα ενός μεταξονίου 250 cm (το μακρύτερο στην κατηγορία του), ένα πλάτος 169.5 cm (το μεγαλύτερο από τους ανταγωνιστές του) και τη μακρύτερη καμπίνα στην κατηγορία του (170.5 cm), χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από το εξωτερικό.

Το 3-θυρο Colt προσθέτει σ’ αυτό τον πλούσιο χώρο μία εξαιρετικά ευέλικτη (και στάνταρ) διάταξη καθισμάτων, που του επιτρέπει να προσφέρει μέγιστη χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων 535 lt. με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Όγκος ικανοποιητικός για την κατηγορία του, κυρίως λαμβάνοντας υπόψη την έμφαση που δόθηκε στη σχεδίαση εξωτερικού, επιδιώκοντας ένα στυλ coupe.

Οδική Συμπεριφορά

Χάρη στην άριστη θέση οδήγησης και το χαμηλότερο κέντρο βάρους (-20 mm), οι οδηγοί των Colt CZ3 και Colt CZT μπορούν να απολαμβάνουν το υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρει. Το νέο 3-θυρο Colt είναι εφοδιασμένο με ένα από τα πιο σύγχρονα Ηλεκτρονικά Συστήματα Διεύθυνσης που κυκλοφορούν στην αγορά (στάνταρ εξοπλισμός), συμβάλλοντας στη μικρότερη κατανάλωση καυσίμου (2.5% λιγότερο σε σχέση με τα υδραυλικά συστήματα υποβοήθησης), στην καλύτερη αίσθηση χειρισμών χάρη στο βελτιστοποιημένο λογισμικό που προσαρμόζεται στην ταχύτητα του οχήματος, λόγω της προσαρμοστικότητας του ισχυρού ηλεκτρικού μοτέρ υποβοήθησης και στην απλούστερη συντήρηση - χωρίς αντλία και σωληνώσεις – από τα συστήματα διεύθυνσης με υδραυλική υποβοήθηση.

ABS+ EBD + TCL + ESP = M.A.S.C.

Οι αγοραστές του 3-θυρου Colt θα εκτιμήσουν τη διάταξη των φρένων (πίσω δίσκοι σε 1.3 MPI, 1.5 MPI ΡS), που επιτρέπουν μία έξοχη απόσταση ακινητοποίησης 38m όπως απέδειξε το αυστηρό πρωτόκολλο δοκιμών του Auto Motor und Sport. Τα ABS και EBD είναι στάνταρ, ενώ το ABS εφοδιάζεται με έναν υπερσύγχρονο ενεργό αισθητήρα ταχύτητας τροχού.

Βενζινοκινητήρες

Οι μονάδες αυτές δημιουργήθηκαν από την Mitsubishi Motors στο πλαίσιο της συνεργασίας MMC / DC και κατασκευάζονται από το Δεκέμβριο του 2003 στην Kolleda (Γερμανία). Αυτό το ολοκαίνουριο εργοστάσιο έχει κατασκευαστεί – χρησιμοποιώντας διαδικασίες παραγωγής της DC – από την κοινοπραξία 50/50 “MDC Power GmbH” των MMC και DC.

3 διαφορετικοί κινητήρες:

• 3 κύλινδροι / 1.1 λίτρα / 75 ps / 100 Nm
• 4 κύλινδροι / 1.3 λίτρα / 95 ps / 125 Nm
• 4 κύλινδροι/ 1.5 λίτρα/ 109 ps/ 145 Nm

Allshift

Ο κινητήρας των 1.300 κ. εκ.. διατίθεται προαιρετικά με ένα 6 τάχυτο αυτοματοποιημένο σειριακό μηχανικό κιβώτιο AMT (Automated Manual Transmission) με την ονομασία “AllShift?”. Το Allshift? προσφέρει είτε «Μηχανικό πρόγραμμα» (όπως ένα σειριακό M/T) ή «Αυτόματο πρόγραμμα» (όπως ένα συμβατικό A/T), με πίεση του επιλογέα προς το “A” ή “+” ή “-” από τη θέση αναμονής “stand by.”

Δομή «RISE»

Τα Colt CZ3 & το Colt CZT παρέχουν επίσης ένα υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας, καθώς υιοθετούν αρκετά χαρακτηριστικά:

• Ευθύγραμμο πλαίσιο με οκταγωνική διατομή για καλύτερη απορρόφηση ενέργειας
• Δομή ‘RISE’ – πατέντα της Mitsubishi Motors για απόσβεση φορτίων μεταξύ επιλεγμένων βασικών δομικών στοιχείων
• Στάνταρ αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού*.
• Διατίθενται πλευρικοί αερόσακοι* και αερόσακοι τύπου κουρτίνας*.


Οι διαθέσιμες εκδόσεις και το επίπεδο εξοπλισμού του COLT CZ3 & CZT είναι:

Έκδοση - Τιμή

COLT CZ3 1.1 ENTRY MODEL 9.680
COLT CZ3 1.1 INFORM 11.290
COLT CZ3 1.3 INFORM 12.090
COLT CZ3 1.3 INFORM AUTO 12.990
COLT CZ3 1.3 INVITE 13.390
COLT CZ3 INVITE S/R 13.890
COLT CZT 1.5 TURBO 17.990

Entry model

ABS με EBD, ρεζέρβα (όχι κιτ επισκευής), αερόσακο οδηγού και συνοδηγού, σιδερένιες ζάντες 14΄΄

Inform 1.1

Επιπλέον: ημιαυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα με μηχανισμό ανίχνευσης εμποδίου, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, 4 ηχεία, radio-CD, προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος με προστατευτικά σε μαύρο χρώμα.

Inform 1.3

Ίδιος εξοπλισμός με το Inform 1.1 αλλά με ζάντες 15¨.

Inform 1.3 Auto

Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων με δυνατότητα επιλογής σειριακής λειτουργίας

Invite 1.3

Επιπλέον: Ζάντες αλουμινίου 15΄΄, πλευρικοί αερόσακοι, ρεοστάτης φωτισμού πίνακα οργάνων, radio-cd με 6 ηχεία, προεγκατάσταση navigation system, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, κρύσταλλα με μεμβράνη προστασίας από ακτίνες UV, προφυλακτήρες και προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος, θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί καθρέπτες.

Invite S/R

Επιπλέον ηλεκτρικά συρόμενη και ανυψούμενη ηλιοροφή με μηχανισμό ανίχνευσης εμποδίων.

Colt CZT –turbo

Επιπλέον: Ζάντες αλουμινίου 16’’ με ελαστικά διαστάσεων 205/45R16, Μ-ASTC (Mitsubishi Active Stability & Traction Control), Εμπρόσθιοι προβολείς ομίχλης, πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα, αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος, τριάκτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων με δερμάτινη επένδυση, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, διάτρητα αλουμινένια πεντάλ, υφασμάτινα καθίσματα μπάκετ.

24MEDIA NETWORK