"Ετη φωτός" μπροστά η Τoyota στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

"Ετη φωτός" μπροστά η Τoyota στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως η εταιρεία που πριν από 66 χρόνια έμαθε να φτιάχνει αυτοκίνητα, αποσυναρμολογώντας ένα Chevrolet Sedan σε μια παλιά αποθήκη, θα έφτανε κάποια μέρα σε αυτό το τεχνολογικό σημείο. Και όμως η Toyota σήμερα απολαμβάνει την πρωτοπορία στην κούρσα για τη δημιουργία του καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αναγκάζοντας τις άλλες εταιρείες κολοσσούς που επιχειρούν παρόμοιο εγχείρημα να την ακολουθούν «καταϊδρωμένες».

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Ιάπωνας γίγαντας θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του Prius, υποσχόμενος ένα αυτοκίνητο με μεγαλύτερο πλεόνασμα ενέργειας και περισσοτέρων ανέσεων. Το Prius έκανε την εμφάνιση του το 1997, ως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Η μόνη εταιρεία που επεχείρησε κάτι παρόμοιο ήταν η Honda, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το ρίσκο αλλά και την τόλμη που επέδειξαν οι παραπάνω εταιρείες.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως η Toyota έχει πουλήσει περίπου 150.000 Prius ανά τον κόσμο, ευελπιστώντας να αυξήσει γεωμετρικά αυτό τον αριθμό, πουλώντας περίπου 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο μέχρι το 2005, χάρη στην κυκλοφορία του νέου της μοντέλου. Πάντως ο στόχος που έχουν θέσει οι Ιάπωνες μόνο εύκολος δεν είναι, καθώς η Αμερικανική αλλά και η Ευρωπαϊκή αγορά είναι ιδιαίτερα δύσπιστες απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρά το σαφώς χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμου.



News 24/7

24MEDIA NETWORK