H Τατιάνα Καλντερόν θα γίνει η επόμενη γυναίκα πιλότος της Formula 1

Η test driver της ομάδας της Alfa Romeo, Τατιάνα Καλντερόν, προετοιμάζεται για την εκτόξευση της στη Formula 1.

Η Τατιάνα Καλντερόν

Η Τατιάνα Καλντερόν ήθελε να τρέξει με αγωνιστικά αυτοκίνητα από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Οι αγώνες με καρτ ήταν το αγαπημένο χόμπι της και η παρακολούθηση αγώνων Formula 1 μαζί με την οικογένειά της, υπήρξε ιεροτελεστία. Σήμερα, η 26χρονη είναι η επίσημη test driver της Alfa Romeo, ενώ συμμετέχει και στο πρωτάθλημα FIA Formula 2 με την BWT Arden. φιλοδοξώντας μια μέρα να ενταχθεί στο γκρουπ πιλότων της Formula 1.

H Καλντερόν, καθώς προπονείται εντατικά, πηγαίνοντας στο γυμναστήριο για τουλάχιστον 4 ώρες τη μέρα και σε ψυχολόγο αθλητών δυο φορές κάθε εβδομάδα, δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να μπει στις πίστες και να ανταγωνιστεί άντρες και -γιατί όχι;- να φτάσει στο βάθρο. "Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο (σ.σ. να τρέξει σε F1), ειδικά όταν οι απαιτούμενοι χρόνοι δεν θα συμπληρώνονται και όταν θα έρχονται άνθρωποι να μου λένε πως δεν έχω τη σωματική διάπλαση, ώστε να είμαι ανταγωνιστική σε έναν αγώνα. Όμως δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσω. Η ταχύτητα, η έκρηξη αδρεναλίνης που νιώθω όταν είμαι σε ένα αγωνιστικό αμάξι είναι κάτι που λατρεύω και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου έξω από τα σιρκουί. Ξέρω ότι είναι ένα σκληρό άθλημα, αλλά λατρεύω την πρόκληση", δήλωσε.

Πώς αντιμετωπίζει τη "δεν κάνεις για τη δουλειά, τράβα σπίτι σου" γνώμη των αντρών; "Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ρωτήσω τη γνώμη των ανδρών. Δεν καταλαβαίνω πώς κατέχουν τη σκέψη μας, τον τρόπο που κινούμαστε στον αγωνιστικό χώρο, το πώς συμπεριφέρονται τα σώματα μας. Με εκνευρίζει που προσπαθούν να μας επιβάλλουν όρια. Αλλά ταυτόχρονα, με κινητοποιεί, γιατί θέλω να τους αποδείξω ότι κάνουν λάθος, ότι είμαι ικανή να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Τα σχόλια των αντρών με κάνουν καλύτερη οδηγό, με βοηθούν να καταλαβαίνω καλύτερα τον εαυτό μου".

Συνολικά, πέντε γυναίκες έχουν καταφέρει να πιάσουν τα όρια των προκριματικών αγώνων και στη συνέχεια να αγωνιστούν σε γκραν πρι. Η Λία Λομπάρντι (1958) παραμένει μια πραγματικά θρυλική παρουσία του αθλήματος, με 17 συμμετοχές σε προκριματικούς αγώνες και 12 εκκινήσεις, ενώ η Ντεζιρέ Γουίλσον (!980) είναι η μοναδική γυναίκα που έχει νικήσει σε γκραν πρι (British Aurora) και η Τζιοβάνα Αμάτι (1992) έχει την τελευταία καταγεγραμμένη συμμετοχή σε αγώνες μέχρι σήμερα. Η Καλντερόν στοχεύει να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 2 για το υπόλοιπο της χρονιάς και στη συνέχεια να επιχειρήσει με όλες τις δυνάμεις να μπει στην αγωνιστική δράση της Formula 1.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η παρουσία της σε γκραν πρι θα φέρει εκπλήξεις μεγατόνων. Όμως η test driver της Alfa Romeo δείχνει το ίδιο σθένος, τον ίδιο δυναμισμό και το ίδιο πείσμα για να φτάσει στην κορυφή. Το μέλλον θα τη δικαιώσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK