Η απάντηση της Mercedes για τον αντικαταστάτη του Χάμιλτον

Ένας πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή.

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain rubs his nose during a press conference at the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Thursday, March 12, 2020. Six-time world champion Lewis Hamilton has questioned the wisdom of staging the season-opening Formula One Grand Prix while other sports are canceling events because of the spreading coronavirus. (AP Photo/Rick Rycroft)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain rubs his nose during a press conference at the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Thursday, March 12, 2020. Six-time world champion Lewis Hamilton has questioned the wisdom of staging the season-opening Formula One Grand Prix while other sports are canceling events because of the spreading coronavirus. (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Ο Χάμιλτον προκάλεσε σοκ στον κόσμο της F1 προσφάτως, όταν επιβεβαίωσε ότι θα εγκαταλείψει τη Mercedes στο τέλος της σεζόν του 2024 για να ενταχθεί στη Ferrari. Ο 36χρονος υπέγραψε διετές συμβόλαιο το 2023 με την Mercedes, αλλά αποφάσισε να ενεργοποιήσει μια οψιόν που θα του επιτρέψει να αποχωρήσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Φυσικά, Η Mercedes χρειάζεται έναν άξιο αντικαταστάτη και φέρεται πως εξετάζει έναν υποψήφιο που έχει πετύχει πάρα πολλά στο παρελθόν, τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο άλλοτε 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο που θα κάλυπτε την θέση του Χάμιλτον. Βέβαια, ο ίδιος αποσύρθηκε το 2022 μετά από δύο απογοητευτικές σεζόν με την ομάδα της Aston Martin, αλλά ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Γερμανό, προκαλώντας εικασίες ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο ίδιος υποβάθμισε τις πιθανότητες μιας απροσδόκητης επιστροφής: "Νομίζω ότι φέτελ πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί πια. Μιλάμε σε τακτική βάση. Μιλήσαμε και χθες, αλλά δεν αφορούσε την οδήγηση για εμάς στο μέλλον".

Αξίζει να θυμίσουμε πως τον Σεπτέμβριο, ο Φέτελ αρνήθηκε να αποκλείσει την επιστροφή του στη F1, επομένως η υπόθεση δεν φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά. Η μετακίνηση του Χάμιλτον είναι ήδη μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες στην ιστορία της F1, αλλά μια αιφνιδιαστική επιστροφή του Φέτελ θα έβαζε νέες βάσεις για την σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα

Εμπαπέ στην Ρεαλ; Ο Βίνι ίσως μας κλείνει το μάτι

10 εκατομμύρια λιγότερα ο Χάμιλτον με Ferrari, η Mercendes έδινε 60

News 24/7

24MEDIA NETWORK