Με το supercar των 2 εκατ. θα έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα ο Ομπαμεγιάνγκ

Το γκαράζ της νεόδμητης έπαυλης του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο Λονδίνο είναι όσο ο υπόλοιπος χώρος του σπιτιού, για να χωρά σε παράταξη όλα τα αυτοκίνητα της συλλογής του. Ας ταξίδευε με το πιο ακριβό εξ αυτών για το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ ποζάρει δίπλα σ' ένα από τα εκθαμβωτικά αυτοκίνητα της συλλογής του
Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ ποζάρει δίπλα σ' ένα από τα εκθαμβωτικά αυτοκίνητα της συλλογής του INSTAGRAM.COM/AUBA/

Σε πρόσφατο, αποκλειστικό επικαλέστηκε, ρεπορτάζ της διαδικτυακής έκδοσής της η αγγλική 'Sun' δημοσίευσε ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από την ολοκληρωμένη πλέον έπαυλη που έχτισε, αντί ενός οικήματος του 1930, ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σε ιδιόκτητη έκταση γης που είχε αγοράσει αμέσως μετά την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του με την Άρσεναλ στα μέσα του Σεπτέμβρη σε απομονωμένη και ήσυχη περιοχή του βόρειου Λονδίνου. Με πηγή τον φακό της ιστοσελίδας priceypads, ο συντάκτης 'διείσδυσε' πίσω από τις κλειστές πόρτες του πολυτελούς οικήματος, και μετέφερε αρκετές εικόνες από τους αμέτρητους εσωτερικούς χώρους, στους οποίους ανήκουν 7 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι και τραπεζαρία 12 ατόμων, εσωτερική πισίνα, χαμάμ και σάουνα, γυμναστήριο, μπαρ, κελάρι κρασιών, δωμάτιο ασφαλείας και ψυχαγωγίας τόσο για τον ίδιο με τη σύζυγό του Αλίσα όσο και τους δύο γιους του, τον 9χρονο Κέρτις και τον 4χρονο Πιέρ τζούνιορ.

Η εσωτερική πισίνα του νέου σπιτιού της οικογένειας Ομπαμεγιάνγκ στο Λονδίνο
Η εσωτερική πισίνα του νέου σπιτιού της οικογένειας Ομπαμεγιάνγκ στο Λονδίνο PRICEYPADS.COM

Όπως αποτυπώθηκε στο υλικό, το λευκό κυριαρχεί, συνδυασμένο με άλλα γήινα χρώματα. Κατά το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε από την αρχή ως το τέλος την υλοποίηση του πρότζεκτ, η όλη κατασκευή είναι "εμπνευσμένη από τα πέτρινα αρχοντικά του Κοτσόλντς (σ.σ προστατευμένη περιοχή στα νοτιοδυτικά της χώρας) και τη σύγχρονη μορφή των σπιτιών της Νέας Αγγλίας στις ΗΠΑ". Επιλογή της οικογένειας ήταν τα πολλά παράθυρα και οι μεγάλες τζαμαρίες για να μην εμποδίζεται η διέλευση του φωτός και η επαφή με τον κήπο που περιβάλλει το επιβλητικό κτίριο με την ακανόνιστη τριγωνική στέγη.

Κάτω απ' όλο αυτό το κτίσμα κρύβεται βεβαίως ένα ίσου μεγέθους, πλήρως ασφαλισμένο, γκαράζ που με το υπόλοιπο σπίτι ενώνεται χάρη σ' έναν ειδικό ανελκυστήρα προκειμένου ο αρχηγός του αγγλικού κλαμπ να σταθμεύει και να προστατεύει τον στόλο των πανάκριβων αυτοκινήτων του. Ακριβώς σαν το υπόγειο κρησφύγετο του Batman κι ας θαύμαζε ο ίδιος τον Spiderman, προτού γίνει ο Black Panther των γηπέδων.

Δεν είναι άγνωστο πως ο επιθετικός από την Γκαμπόν είναι ένας μανιώδης συλλέκτης supercars και κατά καιρούς ξοδεύει μέρος της περιουσίας για την απόκτηση μοντέλων που σπανίζουν στο δρόμο και ελάχιστοι έχουν μια τόσο βαθιά τσέπη για να τ' αγοράσουν. Μόνο όσοι πληρώνονται με περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, κατέχοντας το πιο 'ακριβό' συμβόλαιο ποδοσφαιριστή της Premier League. Στην πλούσια κατοχή του θα συναντήσεις τα πιο συμβατικά, Range Rover και Volkswagen, για τις καθημερινές μετακινήσεις και ανάγκες της οικογένειας, έως φυσικά εκδοχές των Audi, Porsche, Aston Martin, Lamborghini και Ferrari. Η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια!

Μονάχα η δυσεύρετη LaFerrari που κοσμεί την κολεξιόν τού κόστισε περισσότερα από 2 εκατομμύρια! Πρόκειται άλλωστε για το ταχύτερο μοντέλο που έχει δώσει στην αγορά η φημισμένη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, σε υβριδική μάλιστα μορφή. Ο δωδεκαβάλβιδος βενζινοκινητήρας του διαθέτει ισχύ 800 ίππων και ο ηλεκτροκινητήρας του άλλων 163. Καλύπτει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του έχει μετρηθεί στα 372 χλμ. Αρχικά κυκλοφόρησαν μόνο 499 'κομμάτια', αλλά αργότερα παρήχθησαν μερικά ακόμη προκειμένου μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους να διατεθούν προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων του 2016 στην κεντρική Ιταλία. Μία εξ αυτών πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Άρα ο Ομπαμεγιάνγκ αγόρασε φθηνά τη δική του! Επειδή, πάντως ήθελε, η LaFerrari του να κουβαλά μια μοναδικότητα δεν δίστασε, πληρώνοντας μερικές χιλιάδες λίρες παραπάνω, να της αλλάξει χρώμα. Χαρακτηρίστηκε 'ασεβής' μέχρι και 'ιερόσυλος γιατί τόλμησε να πειράξει το κόκκινο χρώμα της 'γαζέλας', αλλά τον ίδιο δεν τον ένοιαξε ολωσδιόλου. Είχε ήδη απευθυνθεί στον διάσημο Ελληνο-κύπριο Γιάννη Χαραλάμπους, που με την πολυμελή ομάδα του Yiannimize με έδρα στο Λονδίνο χαρίζουν με μια ειδική τεχνοτροπία μια τρομερά glamorous πινελιά στα αυτοκίνητα των πελατών-φίλων του, κι εξασφάλισε πως η LaFerrari που θα κυκλοφορεί αυτός θα ξεχωρίζει όπως και να 'χει. Αφενός μεν θα γυαλίζει στο φως αφετέρου δε θα λαμπυρίζει στο σκοτάδι.

Αντίστοιχα έχει πράξει με αρκετά ακόμη αυτοκίνητά του, όπως την ολόχρυση Lamborghini Urus, διότι αυταπόδεικτα του αρέσει η λάμψη. Και καμαρώνει με κάθε ευκαιρία. Τουλάχιστον είναι αυτοκόλλητο, φανταζόμαστε οπότε πως υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί, σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη. Σίγουρα όχι πριν από τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, για τη φάση των 16 του Europa League, την ερχόμενη Πέμπτη.


News 24/7

24MEDIA NETWORK