ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα πίστα Motocross στη Χαλκίδα

Μετά από πρωτοβουλία της ΕΘΕΑΜ η Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Δήμου Χαλκιδέων στο Πέι Χαλκίδας, που στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει πολλούς θεαματικούς αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, ανοίγει και πάλι.

Νέα πίστα Motocross στη Χαλκίδα
Μετά από πρωτοβουλία της ΕΘΕΑΜ η Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Δήμου Χαλκιδέων στο Πέι Χαλκίδας, που στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει πολλούς θεαματικούς αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, ανοίγει και πάλι.



Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, αγκάλιασε την προσπάθεια διαθέτοντας το ανθρώπινο δυναμικό και τα απαραίτητα μηχανήματα για την χάραξη της νέας διαδρομής και τη διαμόρφωση των γύρω χώρων, ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και επιπλέον έργα υποδομής.

Η νέα πίστα Motocross της Χαλκίδας θα έχει μήκος 1.900 μ. και θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αγώνες πριν το τέλος Μαρτίου. Με την εξέλιξη αυτή ένα πάγιο πρόβλημα των αναβατών του Motocross, δηλαδή η μη ύπαρξη πίστας αγώνων και χώρου προπόνησης κοντά στην Αθήνα, επιλύεται οριστικά, αφού η νέα πίστα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 80 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη αγωνιστική διοργάνωση που θα γίνει στη νέα πίστα της Χαλκίδας, είναι ο 2ος Γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Motocross που θα διοργανωθεί από την ΕΛΠΑ στις 30, 31 Μαρτίου & 1η Απριλίου 2007, με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων. Στον διεθνή αγώνα θα συμμετάσχουν οι Εθνικές ομάδες των Βαλκανικών χωρών.

Τέλος, οι Έλληνες αναβάτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον αγώνα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή γνωρίζοντας όμως ότι δεν θα διεκδικήσουν τα χρηματικά έπαθλα, αφού αυτά αφορούν μόνον στα μέλη των δηλωμένων Εθνικών Ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ