Οδηγός για την καλοκαιρινή Αθήνα: Τα 4 σημεία που πρέπει να επισκεφθείς

Micra για μεγάλα πράγματα. Τόσο μεγάλα, που μπορεί να σου τα καλύψει ένα σούπερ μίνι αυτοκίνητο πόλης, με πλεονεκτήματα.

Οδηγός για την καλοκαιρινή Αθήνα: Τα 4 σημεία που πρέπει να επισκεφθείς

Η νέα έκδοση, η 5η γενιά του Micra, είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη στην Ευρώπη, με άκρως νεανικό και σπορτίφ στυλ, που δύσκολα περνά απαρατήρητο στο δρόμο, ενώ με τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης, μπορεί να χαρακτηριστεί και εκκεντρικό.

Βουλιαγμένη

Με 4 μέτρα μήκος, κινείται σβέλτα στην πόλη και έχει πολύ καλό πάτημα στον αυτοκινητόδρομο, ενώ η καμπίνα είναι ικανή να φιλοξενήσει μέχρι και 5 ενήλικες, που κάθονται ψηλά, έχοντας πολύ καλή περιμετρική ορατότητα. Γενικά το εσωτερικό είναι όμορφο και λειτουργικό, διότι φέρνει μπροστά την κονσόλα με την οθόνη αφής 5 ιντσών και βάζει στο βάθος το ταμπλό, αφήνοντας αρκετό χώρο για τους επιβάτες, ενώ τα μαλακά πλαστικά, ακόμα και στο πάνω μέρος του ταμπλό, φανερώνουν ότι η Nissan δεν έκανε περικοπές στην ποιότητα. Οσο για το τιμόνι, με επίπεδο κάτω τμήμα και χειριστήρια, συνάδει με τον σπορτίφ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Πετρούπολη

Κι αν η Βουλιαγμένη για κάποιους είναι μακριά, η Πετρούπολη ίσως πέφτει πιο κοντά, με απίστευτη θέα στην Αθήνα, χώρο για χαλάρωση αλλά και για άθληση στο άλσος.

Οδηγός για την καλοκαιρινή Αθήνα: Τα 4 σημεία που πρέπει να επισκεφθείς

Μολονότι στη βόλτα μας δεν έχουμε αποσκευές, το νέο Nissan Micra, έχει και ευρύχωρο πορτμπαγκάζ για αυτοκίνητο πόλης, με 300 λίτρα όγκου, που αυξάνεται με την ασύμμετρη αναδίπλωση κατά 60:40 της πλάτης των πίσω καθισμάτων. Διάσπαρτες θα βρούμε περίπου 20 θήκες μικροαντικειμένων, ενώ με τη θύρα USB συνδέουμε το smartphone, για να ακούμε τη μουσική που θέλουμε ή να το φορτίσουμε στην παροχή ρεύματος 12v.

Τατόι

Πολύ κοντά στην Αθήνα, η διαδρομή προς το Τατόι, στα πρώην βασιλικά κτήματα, είναι ό,τι πρέπει για να πάρεις μερικές καθαρές ανάσες.

Οδηγώ την έκδοση με τον ολοκαίνουργιο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.0 lt με τους 100 ίππους, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ διατίθεται και με νέο αυτόματο κιβώτιο, που πολλοί το θέλουν για την πόλη, με ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα, δηλαδή) και καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Αρκετά ροπάτο και ζωηρό, έχει αρκετά χαμηλή κατανάλωση, παρόλο που το τσιμπάω το γκάζι. Κι ένα ακόμα στοιχείο που μου αρέσει, είναι η εξαιρετική ηχομόνωση, αλλά και το στήσιμο της ανάρτησης που ρυθμίζεται μόνη της και απορροφά τους κραδασμούς.

Υπάρχει και μια ακόμη, πιο ζωηρή έκδοση χιλιάρι turbo κινητήρα βενζίνης με 117 ίππους και μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων, με χαμηλότερο ύψος οδήγησης, αναθεωρημένες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, πιο “κοφτερό” τιμόνι, με την κρεμαγιέρα να είναι πιο γρήγορη και ελαφρύτερη στη χρήση, κάνοντας το αυτοκίνητο αισθητά πιο ευκίνητο και διασκεδαστικό κατά την οδήγηση.

Για όσους δεν θέλουν turbo υπάρχει και ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1.0 lt με 71 ίππους, ενώ όσοι επιμένουν στο πετρέλαιο, διατίθεται και με diesel 1.5 lt με 90 hp, με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση.

Οδηγός για την καλοκαιρινή Αθήνα: Τα 4 σημεία που πρέπει να επισκεφθείς

Κηφισιά

Παραμένοντας στα Βόρεια Προάστια, μια περιήγηση στην Κηφισιά με τα ωραία καταστήματα και τα περίφημα αρχοντικά σπίτια, σου προσφέρει μια διαφορετική, όπως και να το κάνουμε, αίγλη.

Ανάλογη, βέβαια, με τον εξοπλισμό του νέου Nissan Micra, που σε κάνει να νιώθεις σιγουριά καθώς εφοδιάζεται στάνταρ με το σύστημα Intelligent Emergency Braking, που αποτρέπει τη σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα, ενώ αναγνωρίζει και πεζούς ώστε να ακινητοποιεί το όχημα με χαμηλές ταχύτητες. Και δεν είναι μόνον αυτό, διότι διαθέτει και σύστημα που αν δεν έχεις ανάψει φλας και παρεκκλίνεις της πορείας σου, δονεί το τιμόνι και παράγει ήχο, ώστε να σε επαναφέρει στη λωρίδα κυκλοφορίας σου. Αυτό το σύστημα απενεργοποιείται.

Σε ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού, υπάρχει και το High Beam Assist, που προσαρμόζει τη σκάλα των φώτων, αλλά και το Blind Spot Warning, που με αισθητήρες στον πίσω προφυλακτήρα προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που έρχονται από το πλάι.

Ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, είναι λοιπόν το νέο Nissan Micra, με επιλογές σε κινητήρες, χώρους, εμφάνιση αλλά και εξοπλισμό ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK