Ράλι Ντακάρ: Θρύλος ο Πετερανσέλ

Με θριαμβευτή τον Στεφάν Πετερανσέλ ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Λίμα του Περού το Ράλι Ντακάρ. Ο 47χρονος Γάλλος συμπλήρωσε δέκα νίκες στο δυσκολότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ράλι Ντακάρ: Θρύλος ο Πετερανσέλ

Στις δύσβατες διαδρομές της Νότιας Αμερικής (Αργεντινή, Χιλή και Περού) ο Πετερανσέλ με όπλο την εμπειρία και την τακτική κατάφερε να φέρει το Mini Countryman στην πρώτη θέση. Δεν ήταν ο γρηγορότερος του αγώνα που κράτησε δύο ολόκληρες εβδομάδες, αλλά σίγουρα ήταν ο πιο σταθερός.

" Είναι απίστευτο που κέρδισα ξανά. Το περίμενα πέντε χρόνια, είναι μια τεράστια ανακούφιση", δήλωσε ο θρύλος του Ράλι Ντακάρ και αναρωτήθηκε ακολούθως αν υπήρχε κάτι παραπάνω που μπορεί να πετύχει στην καριέρα του. " Θα είναι δύσκολο για τους υπόλοιπους να καταρρίψουν αυτό το ρεκόρ".

Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των αυτοκινήτων πήρε ο Νάνι Ρόμα, ενώ ο Νοτιοαφρικανός Ζινιέλ ντε Βιλιέρ, νικητής το 2009, τερμάτισε τρίτος. Ο περυσινός νικητής, Νάσερ αλ Ατιγιά, εγκατέλειψε στο μέσο του αγώνα.

Στις μοτοσικλέτες ο Γάλλος Σιρίλ Ντεπρέ κέρδισε για τέταρτη φορά στην καριέρα του, στα φορτηγά πρώτος ήρθε ο Ολλανδός Χέραρντ ντε Ρόι, 25 χρόνια μετά τη νίκη του πατέρα του, ενώ στην κατηγορία quad κυριάρχησε η οικογένεια Πετρονέλι, με τον Αλεχάντρο να νικά τον Μάρκος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK