Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την special Ferrari του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι γνωστός λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων κι εμείς αποκαλύπτουμε τις πέντε σημαντικότερες πτυχές ενός από τα πιο ιδιαίτερα supercars της συλλογής του.

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την special Ferrari του Ρονάλντο

Το 2021 ο Κριστιάνο Ρονάλντο εμπλούτισε τη συλλογή των πανάκριβων αυτοκινήτων του με μια πολύ ιδιαίτερη Ferrari: την Monza SP2. Το πανέμορφο supercar δεν είναι απλά εντυπωσιακό και γρήγορο. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή.

Ας δούμε παρακάτω πέντε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την special Ferrari του Ρονάλντο.

  1. Η Monza SP2 μαζί με την Monza SP1 είναι τα πρώτα μοντέλα της ειδικής σειράς “Icona” της Ferrari. Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής που απευθύνονται αποκλειστικά σε πελάτες της μάρκας και συλλέκτες.
  2. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, δεν υπάρχει παρμπρίζ, ούτε οροφή! Το αμάξωμα είναι τύπου ‘μπαρκέτα’ (barchetta) και οι θέσεις είναι ακάλυπτες. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η εξελιγμένη αεροδυναμική επιτρέπει στον οδηγό να κινείται με πολύ υψηλή ταχύτητα χωρίς να τον επηρεάζει σημαντικά ο αέρας.
  3. Oι κωδικοί SP1 και SP2 που ακολουθούν την ονομασία Monza αναφέρονται στις θέσεις: Η πρώτη είναι μονοθέσια, ενώ η δεύτερη έχει δύο καθίσματα. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως η σχεδίαση του εσωτερικού έχει σαφή προσανατολισμό προς τον οδηγό.
  4. Ο κινητήρας είναι ο πιο προηγμένος και ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός V12 που έχει δημιουργήσει ποτέ η ιταλική εταιρία. Είναι 6.500 κυβικά, έχει μέγιστη ισχύ 810 ίππους και επιταχύνει το supercar από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,9’’ και στα 200 km/h σε 7,9’’! Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 300 km/h.
  5. Προφανώς και η Ferrari Monza SP2 δεν διακρίνεται σε οικονομία καυσίμου, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο “καίει”: η μέση κατανάλωση βενζίνης που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι 16,1 λίτρα ανά 100 km και οι εκπομπές C02 στα 366 g CO2 ανά km κατά μέσο όρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK