To Meriva OPC κλέβει την παράσταση στο Essen

Ακριβώς 1170 hp της “Formula OPC” συνδυάζονται για τη δημιουργία της πιο δυναμικής εικόνας της Opel στο 38ό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Essen (25 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου, Αίθουσα 3), όπου το νέο Meriva OPC κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του.

To Meriva OPC κλέβει την παράσταση στο Essen

Ακριβώς 1170 hp της “Formula OPC” συνδυάζονται για τη δημιουργία της πιο δυναμικής εικόνας της Opel στο 38ό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Essen (25 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου, Αίθουσα 3), όπου το νέο Meriva OPC κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Το ντεμπούτο το πενταθέσιου των 180 ίππων με τα πολλά πρόσωπα και τη μοναδική φιλοσοφία FlexSpace σηματοδοτεί επίσης τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας σπορ, μικρών πολυμορφικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων.

Το Meriva συμπληρώνει το κουιντέτο OPC (Opel Performance Center), το οποίο περιλαμβάνει εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των Astra, Zafira, Vectra και Vectra Station Wagon, που έχουν παρουσιαστεί τους τελευταίους μήνες. Το Meriva OPC θα βρίσκεται στα καταστήματα των Διανομέων από τον Φεβρουάριο του 2006. Η Opel παρουσιάζει μία πλούσια γκάμα μοντέλων της στο Essen, από το Corsa μέχρι το Signum, καθώς και άλλες αξιόλογες προτάσεις όπως το Astra TwinTop, με την πρωτοποριακή, αναδιπλούμενη ατσάλινη οροφή τριών τμημάτων.

Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας ECOTEC turbo 1.6 του Meriva OPC με 132 kW/180 hp είναι σήμερα η πιο ισχυρή κινητήρια μονάδα παραγωγής σ’ αυτή την κατηγορία κυβισμού. Ο κινητήρας έχει μέγιστη ροπή 230 Nm που είναι σταθερά διαθέσιμη μεταξύ 2200 και 5500 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σπορ πλαίσιο, προετοιμάζει το έδαφος για μία συναρπαστική, οδηγική εμπειρία. Το Meriva OPC επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 8.2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 222 km/h.

Παράλληλα, το σπορ Astra GTC εξελίχθηκε περαιτέρω στο κορυφαίο σπορ αυτοκίνητο της οικογένειας OPC. Ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 177 kW/240 hp 2.0-λίτρων επιταχύνει το τύπου coupe τρίθυρο Astra OPC από 0 στα 100 km/h σε 6.4 δευτερόλεπτα, χαρίζοντάς του τελική ταχύτητα 244 km/h. Η τεχνολογία πλαισίου IDSPlus (Interactive Driving System) συνδέει ηλεκτρονικά και συντονίζει όλα τα δυναμικά οδηγικά συστήματα.

Το Zafira OPC, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς κινητήρα με το Astra OPC, έχει επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 7.8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 231 km/h, τιμές που το καθιστούν το ταχύτερο πολυμορφικό όχημα παραγωγής στον κόσμο. Περιλαμβάνει το πατενταρισμένο σύστημα καθισμάτων Flex7, που επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη μεταμόρφωση του εσωτερικού από επταθέσιο σε διθέσιο με άφθονο χώρο φόρτωσης, χωρίς την χρονοβόρα διαδικασία αφαίρεσης των καθισμάτων. Τέλος, με το πεντάθυρο hatchback Vectra OPC και το Vectra Station Wagon OPC, η Opel παρουσιάζει δύο εναλλακτικές προτάσεις στη μεσαία κατηγορία υψηλών επιδόσεων. Χάρη σε ένα νέο κινητήρα V6 2.8-λίτρων (188 kW/255 hp) με υπερσυμπιεστή τύπου ‘twin-scroll’ (δύο αυλών εισαγωγής) και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, αυτά τα κορυφαία μοντέλα στο χαρτοφυλάκιο OPC προσφέρουν δυναμική οδική συμπεριφορά επιπέδου σπορ αυτοκινήτου. Τα sedan και station wagon επιταχύνουν από 0 στα 100 km/h σε 6.7 και 6.9 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα, και φτάνουν στην τελική ταχύτητα των 260 km/h (sedan) και 254 km/h (station wagon).

Η πιο σύγχρονη γενιά πλαισίου υψηλής τεχνολογίας

Το πιο εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πλαισίου υψηλής τεχνολογίας της Opel, το IDSPlus2, πληροί και με το παραπάνω τα απαιτητικά πρότυπα υψηλής τεχνολογίας του Σαλονιού του Essen. Το Zafira OPC και όλα τα μοντέλα Vectra OPC υιοθετούν αυτό το σύστημα. Ενώ το IDSPlus με Συνεχή Έλεγχο Απόσβεσης - Continuous Damping Control (CDC) της Opel ήδη προσφέρει ανώτερη δυναμική συμπεριφορά, άνεση και ενεργητική ασφάλεια, το σύστημα δεύτερης γενιάς αποτρέπει πιο αποτελεσματικά τις κλίσεις του αμαξώματος βελτιώνοντας τον έλεγχό του.

Τα νέα μοντέλα OPC φέρουν χαρακτηριστικά εμπρός σπόιλερ και μία κεντρική εισαγωγή αέρα, μεγάλες ζάντες σχεδίασης OPC με έξι ακτίνες, ανάγλυφα μαρσπιέ, μπλε δαγκάνες φρένων και συστήματα εξαγωγής με απολήξεις τραπεζοειδούς διατομής. Στο εσωτερικό των αυτοκινήτων κυριαρχούν τα υψηλής ποιότητας σπορ καθίσματα Recaro και σπορ όργανα, καθώς και ένα τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων από δέρμα.

Astra TwinTop: Άφθονοι χώροι χάρη στην έξυπνη σχεδίαση οροφής

Η Opel παρουσιάζει επίσης το Astra TwinTop στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Essen, το δεύτερο μοντέλο cabrio-coupe για οδηγικές απολαύσεις όλες τις εποχές του χρόνου, μετά το επιτυχημένο Tigra TwinTop. Από το Σεπτέμβριο του 2004, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 50,000 Tigra TwinTop. Το τετραθέσιο Astra TwinTop, κομψό με την οροφή ανοιχτή ή κλειστή, διαθέτει μία πρωτοποριακή, αναδιπλούμενη, ηλεκτροϋδραυλική μεταλλική οροφή και θα βρίσκεται στα καταστήματα των διανομέων από την άνοιξη του 2006.

Ένα αξιόλογο χαρακτηριστικό του σπορ τετραθέσιου είναι η έξυπνη κινηματική του καινοτόμου συστήματος οροφής τριών τμημάτων, που επιτρέπει την ύπαρξη ενός μεγάλου χώρου αποσκευών 440 λίτρων. Στη διάταξη cabrio, είναι διαθέσιμα πάνω από 200 λίτρα. Εξάλλου, η πρωτοποριακή σχεδίαση της οροφής επιτρέπει μία δυναμική, αρμονική σχεδίαση με ισορροπημένες αναλογίες. Έχοντας μήκος σχεδόν 4.5 m, οι διαστάσεις του Astra TwinTop είναι εφάμιλλες των μεσαίων cabrio.

News 24/7

24MEDIA NETWORK