Βραβείο για το Saab 9-5 BioPower

Το Saab 9-5 BioPower, που κινείται με αιθανόλη, τιμήθηκε με το βραβείο «Το καλύτερο από τα νέα καινοτόμα προϊόντα» του αμερικάνικου περιοδικού Popular Science στην ετήσια κατάταξη 100 καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό άλμα στον τομέα τους.

Βραβείο για το Saab 9-5 BioPower
Το Saab 9-5 BioPower, που κινείται με αιθανόλη, τιμήθηκε με το βραβείο «Το καλύτερο από τα νέα καινοτόμα προϊόντα» του αμερικάνικου περιοδικού Popular Science στην ετήσια κατάταξη 100 καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό άλμα στον τομέα τους. Τα προϊόντα και οι τεχνολογίες αυτές παρουσιάζονται σε 12 κατηγορίες: Τεχνολογία Αυτοματισμού, Ναυπηγική και Διάστημα, Αυτοκίνητα, Ηλεκτρονικοί Yπολογιστές, Μηχανική, Γκάτζετς, Γενική καινοτομία, Διασκέδαση στο σπίτι, Οικιακή Τεχνολογία, Προσωπική Yγιεινή, Φωτογραφία και Ψυχαγωγία.

Επίσης στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού, το μοντέλο τοποθετήθηκε στον Κεντρικό Σταθμό της Νέας Υόρκης από τις 8 έως και τις 10 Νοεμβρίου.

«Η διάκριση που λάβαμε από το Popular Science μας τιμάει και μας χαροποιεί ιδιαίτερα» δήλωσε ο Jan Ake Jonsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Saab Automobile και συνέχισε: «Βραχυπρόθεσμα η αιθανόλη αποτελεί το πρώτο βήμα στις ενεργειακές ανησυχίες μας. Είναι μια γέφυρα που θα μας οδηγήσει από τα φυσικά καύσιμα σε νέες βιώσιμες τεχνολογίες που είναι ακόμα υπό εξέλιξη».

«Τα βραβεία αυτά τιμούν καινοτομίες που όχι μόνο επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας σήμερα, αλλά αλλάζουν και τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για το μέλλον» δήλωσε ο Marc Jannot, εκδότης του Popular Science.

Η Saab ηγείται της κατηγορίας των πολυτελών μοντέλων με την προσφορά των κινητήριων συνόλων αιθανόλης, μιας φιλικής και ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. Το Saab 9-5 BioPower συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της φιλικότητας προς το περιβάλλον και των σπορ επιδόσεων, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις, καθώς επίσης και τη δυνατότητα καύσης αιθανόλης ή βενζίνης σε οποιαδήποτε αναλογία.

Το μοντέλο ήδη πωλείται στη Σουηδία, ενώ η Saab Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύει να παρουσιάσει για πρώτη φορά μια πρωτότυπη έκδοση του Saab 9-5 Biopower, 300 ίππων στις επερχόμενες Εκθέσεις Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και του Ντητρόιτ. Επιπροσθέτως, η Saab σκοπεύει να παρουσιάσει μοντέλα Biopower στις σειρές των μοντέλων Saab 9-3 Sedan, 9-3 Sport Hatch και Convertible.

24MEDIA NETWORK