Κώστας Σλούκας: 10 υπερβολικά οργισμένες αντιδράσεις Τούρκων για το πανό του Κεμάλ

Ο Κώστας Σλούκας δεν πλησίασε πανό της Φενέρμπαχτσε για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Οι οπαδοί της ομάδας ξεκίνησαν 'πόλεμο' στο Twitter. Τα αποκαΐδια αυτού του πολέμου καπνίζουν ακόμα.

O Κώστας Σλούκας με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε
O Κώστας Σλούκας με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε AP

Στο πρόσφατο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Μπεσίκτας, ο Κώστας Σλούκας δεν άγγιξε πανό που αναφερόταν στον Κεμάλ Ατατούρκ και στη συνέχεια, ενώ είχαν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις φιλάθλων, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση. Καθώς καταλαγιάζει σιγά-σιγά ο θόρυβος, αξίζει να παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις των φιλάθλων της μεγάλης ομάδας της Κωνσταντινούπολης στο Twitter και στη συνέχεια ο καθένας μπορεί να σχηματίσει τις δικές του εντυπώσεις.

Μπορούμε να φανταστούμε ενδεχομένως, τι θα γινόταν αν έκανε αντίστοιχο 'παραστράτημα' (ξεκάθαρα ειρωνική η επιλογή της λέξης) κάποιος Τούρκος αθλητής στη χώρα μας και μπορούμε να εντοπίσουμε παράλληλα, πως το ιστορικό μίσος παραμένει άσβεστο, σε τμήμα φιλάθλων της γειτονικής χώρας.

"Φοράει μια φανέλα τούρκικης ομάδας, αμείβεται με 2.000.000 ευρώ ετησίως και θα φύγει από τον κ@λο της ένδοξης ομάδας μας".

"Απαράδεκτη η αντίδραση του Σλούκα! Ένας παίκτης με μίσος προς τον Ατατούρκ δεν γίνεται να φοράει τη φανέλα της ομάδας μας!"

"Να θυμίσουμε εδώ στον Σλούκα, πως ο Βενιζέλος είχε φτάσει στην Άγκυρα ως καλεσμένος επί των τιμών του Ατατούρκ, το 1930. Ο Βενιζέλος είχε προτείνει τον Ατατούρκ για το Νόμπελ Ειρήνης το 1934. Το 1978, επίσης, η UNESCO είχε κηρύξει το 1981 ως 'Έτος Ατατούρκ'".

"Διακοπή συμβολαίου στον Σλούκα τώρα! Αν δεν θέλει να κρατάει αυτήν τη σημαία, τότε να μην έρχεται στη χώρα μας να τρώει ψωμί!"

"Άγγιξε τη σημαία, δείξε μας ότι έχεις την αρετή της ανοχής. Αλλιώς, μην παίζεις για την ομάδα μας".

"Σλούκα, δεν έχεις καμία θέση στην ομάδα μας".

"Ο Σλούκας δεν κράτησε το πανό των ανθρώπων που βούλιαξαν κάποτε τους παππούδες του. Πονάει".

"Δεν χρειάζεται να ακούμε τις διαμαρτυρίες τους. Αν είναι τόσο ευαίσθητοι, ας μην παίζουν στην ομάδα μας".

"Είναι καλό να δημιουργούνται φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων μέσα από τα σπορ, αλλά οι αθλητές μπορεί και να μην το επιθυμούν. Όταν αποφεύγουν ακόμα και την πιο ευγενική και απλή χειρονομία, αυτό είναι ασέβεια, εχθρότητα. Ακόμα κι αν πρόκειται για τον MVP της Euroleague, αυτή η ασέβεια δεν μπορεί να συγχωρεθεί".

"Δεν κρατάει τη σημαία γιατί εμείς ρίξαμε τους παππούδες του στη θάλασσα. Ας τον ρωτήσουμε όμως πρώτα, τι έκαναν οι παππούδες του στη γη μας. Αν είναι τόσο περήφανος για τη διαμαρτυρία του, να θυμηθεί ότι εμείς έχουμε τον Ατατούρκ στα χαρτονομίσματά μας, ας πάει να κερδίσει τα λεφτά του σε άλλη χώρα".

Θυμηθείτε τη μεγάλη συνέντευξη του Κώστα Σλούκα στο Contra.gr, όπου μεταξύ άλλων μιλούσε για τον σεβασμό των Τούρκων φιλάθλων προς το πρόσωπό του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK