17αγ: Νέο σόου της Μπαρτσελόνα
Kάθε αγωνιστική που περνάει στην ACB η Μπαρτσελόνα πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι φέτος αποτελεί το Νο 1 φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Την Κυριακή, στο φιναλε του πρώτου γύρου, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ (συνεχίζει βέβαια να είναι πρώτη) συνέτριψε με 114-72 την…άτυχη Αλικάντε στη Βαρκελώνη χαρίζοντας πλούσιο θέαμα στους φίλους της. Ο Τζιανλούκα Μπαζίλε ήταν ο πρώτος σκόρερ των “μπλαουγκράνα” με 26 πόντους και 8/11 τρίποντα. Ο Ρίκι Ρούμπιο από την πλευρά του είχε 13 πόντους και 7 ασίστ.
Δύο νίκες πίσω στο βαθμολογικό πίνακα βρίσκεται η Κάχα Λαμποράλ η οποία είχε εύκολο, όπως αποδείχθηκε, έργο κόντρα στη Μάλαγα στη Βιτόρια. Το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς νίκησε 86-71 με τον Τιάγκο Σπλίτερ να πραγματοποιεί μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Για τη Μάλαγα, ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε ότι καλύτερο μπορούσε με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.
Το Σάββατο, η Ρεάλ πέρασε χωρίς μεγάλη δυσκολία από την έδρα της Μανρέσα επικρατώντας με 90-76. Ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα. Τέλος, η Ομπρατόριο του Κώστα Βασιλειάδη συνετρίβη με 90-66 από την Εστουδιάντες στη Μαδρίτη με τον Ελληνα γκαρντ να έχει 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Tα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής
Caja Laboral-Unicaja 86-71
CB Granada-Murcia 79-76
Fuenlabrada-Bruesa GBC 86-70
Gran Canaria-Cajasol 55-52
Estudiantes-CAB Obradoiro 90-66
Valladolid-Bilbao Basket 93-81
Manresa-Real 76-90
Barcelona-Alicante 114-72
DKV Joventut-Valencia 80-69