2η αγωνιστική: Μικρότερη του καθιερωμένου

Κουτσουρεμένη κατά ένα παιχνίδι, στο σύνολο λοιπόν έξι, είναι η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.

2η αγωνιστική: Μικρότερη του καθιερωμένου
Κουτσουρεμένη κατά ένα παιχνίδι, στο σύνολο λοιπόν έξι, είναι η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Αιτία η πανηγυρική πρεμιέρα της Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη την προσεχή Δευτέρα, στην οποία παίρνει μέρος ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση του με την ΑΕΚ στο Γαλάτσι να έχει ήδη πραγματοποιηθεί (85-84 υπέρ των "πράσινων").

Διεξαχθέντος του ντέρμπι τα φώτα στρέφονται στην Πάτρα, όπου στο "Τόφαλος" ο τοπικός Απόλλων υποδέχεται το φιλόδοξο αλλά ασταθή -μέχρι τώρα- Ολυμπιακό. Οι Αχαιοί με τον Μάνο Μανουσέλη για πρώτη φορά στον πάγκο τους (μετά την παραίτηση του Ντάρκο Ρούσο) θα επιδιώξουν να πάρουν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, προκειμένου παράλληλα εκτός από τους δυο βαθμούς να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τησυντριβή (+25)στη Λάρισα. Την ίδια ώρα, πάντως οι Πειραιώτες θέλουν να παρουσιασούν σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο, όπου κινδύνευσανσοβαρά. Θα είναι άλλωστε ένα ακόμη τεστ για τον Γιόνας Καζλάουσκας, στον οποίο δίδεται περιορισμένη πίστωση χρόνου.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

ΑΕΚ.-Παναθηναϊκός 84-85


Σάββατο 29 Οκτωβρίου
17:00 Ηρακλής-Κολοσσός
17:00 Μακεδονικός-Πανιώνιος
17:00 Γυμναστικός-Αρης
19:00 Απόλλων Πατρ.-Ολυμπιακός
19:00 Μαρούσι-Ολύμπια

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
18:00 Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ










Στον Άγιο Θωμά κοντράρονται δυο ομάδες που προέρχονται από -αν μη τι άλλο- θετικότατες εμφανίσεις. Μαρούσι και Ολύμπια Λάρισας δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στην πρεμιέρα (απέναντι σε Κολοσσό και Απόλλωνα αντίστοιχα), οπότε η μεταξύ τους μονομαχία θα δώσει την ευκαιρία για αποδοτικότερα συμπεράσματα. Από την αναμέτρηση ξεχωρίζει η επιστροφή του Λάρι Στιούρτ σε γνωστές γι' αυτόν γειτονιές αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά παλιούς συμπαίκτες.

Στη Λάρισα εκδράμει ο Άρης. Οι "κίτρινοι", με τον Κόρεϊ Μπρούερ σε ακόμη καλύτερη κατάσταση, σκοπεύουν να διπλασιάσουν τις νίκες στο πρωτάθλημα τους φεύγοντας με το διπλό από τον κάμπο. Οι "πράσινοι", ωστόσο, του Κώστα Πιλαφίδη, αναμένοντας τον Τόμας, απέδειξαν κόντρα στον Παναθηναϊκό πως όποιος τους υποτιμήσει... χάθηκε. Ανάλογη αποστολή με αυτήν της ομάδας του Ηλία Ζούρου έχει και ο Πανιώνιος, ο οποίος φιλοξενείται στην Κοζάνη από τον Μακεδονικό. Στο Ιβανώφειο, Ηρακλής και Κολοσσός, όσο νωρίς και αν είναι ακόμη, θα προσπαθήσουν να πάρουν προβάδισμα στη μάχη της σωτηρίας.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Κυψέλη. Ναι μεν Πανελλήνιος και ΠΑΟΚ προέρχονται από ήττες, ωστόσο η καθεμιά ήρθε με διαφορετικό τρόπο. Οι Θεσσαλονικείς υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της ΑΕΚ, ενώ η ομάδα του Κώστα Πετρόπουλου "αυτοκτόνησε" στο ΣΕΦ έχοντας παράλληλα πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK