Οι 3 ευρωπαϊκές ομάδες που θα ταίριαζαν στον Καρμέλο Άντονι

Ο Καρμέλο Άντονι δεν είναι πια άνεργος. Ένα μεταγραφικό σίριαλ που κράτησε μήνες, τον έφερε στην αγκαλιά των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Είναι όμως αυτή η ομάδα που του ταιριάζει; Κάπου εδώ θα διαφωνήσουμε.

O Καρμέλο Άντονι με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς, σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του στο NBA
O Καρμέλο Άντονι με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς, σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του στο NBA AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Ας ξεκινήσουμε από μια διαπίστωση: Δεν γίνεται να έχεις παρακολουθήσει NBA την εξαετία 2004-2010 και να μην έχεις αγαπήσει τον Καρμέλο Άντονι εκείνης της εποχής, έναν μοντέρνο φόργουορντ με έφεση στο σουτ από μέση απόσταση, με δυνατό παιχνίδι στο isolation, με χέρι-αλφάδι στις βολές. Οι Ντένβερ Νάγκετς του Άντονι ήταν μια σπουδαία ομάδα που είχε πάντα μια σταθερή προοπτική διάκρισης στα playoffs, αν και ποτέ δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάποιον τίτλο. Από τη μεταγραφή του 'Μέλο' στους Νικς της Νέας Υόρκης, το 2011, ξεκίνησε ένας μεγάλος κατήφορος για τον συμπαθέστατο παίκτη. Ήταν λες κι η παρακμή της ομάδας είχε συμπαρασύρει τον ίδιο τον Άντονι στη ζώνη του μπασκετικού λυκόφωτος.

Ο Άντονι σήμερα, στα 35 του, χωρίς επίσημη συμμετοχή σε αγώνα NBA εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, βρήκε την επόμενη ομάδα του και αυτή είναι οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Προηγουμένως, ο Κλιντ Φρέιζερ, ο Ντουέιν Γουέιντ, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο Κένι Σμιθ, ο Τιμ Τόμας και ένα σωρό βετεράνοι κι εν ενεργεία πασίγνωστοι αθλητές, μαζί και ο δημοφιλής σχολιαστής του NBA, Στίβεν Έι Σμιθ, είχαν τονίσει εμφατικά πως ανήκει στο NBA και πως του άξιζε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο. Εμείς στεκόμαστε στο γεγονός ότι το μη εγγυημένο συμβόλαιο που υπέγραψε είναι μια ένδειξη πως θα περάσει μια σεζόν περίπου ως κομπάρσος, κάτι που δεν του αξίζει. Κάπου εδώ, τίθεται το ερώτημα: Πού θα μπορούσε να μεταδώσει την τεράστια μπασκετική εμπειρία του και να λειτουργήσει ως ηγετική φυσιογνωμία και πρότυπο για τους συναθλητές του; Στην Ευρώπη; Έχουμε τις απαντήσεις. 

Αρμάνι Μιλάνο

Μόνο φαντάσου, το απίστευτο δίδυμο Λούις Σκόλα-Άντονι, με τον Σέρχι Ροντρίγκεθ στον ρόλο του τρίτου σωματοφύλακα. Μήπως τώρα που έχει τραυματιστεί ο Αμεντέο ντέλα Βάλε αλλά και ο Αρτούρας Γκουντάιτις, θα ήταν μια καλή ιδέα να εξεταστεί έστω και ως ιδέα η προσθήκη του Άντονι, ώστε το δίδυμο που αναφέραμε να υπάρξει στο παρκέ; Ίσως αυτή η ευχή μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, αλλά η Αρμάνι είναι από τις λίγες ομάδες που θα 'έσπρωχναν' λεφτά σε μια τέτοια μεταγραφή, ενώ η Ιταλία αποτελεί παραδοσιακά ένα αγαπημένο 'καταφύγιο' αστέρων του NBA, λίγο πριν από τη σύνταξη.

Βιλερμπάν

Η ομάδα που έχει ως πρόεδρο έναν θρύλο του NBA, τον Τόνι Πάρκερ, διαθέτει ένα ρόστερ ανερχόμενων παικτών που 'χτίζουν' καριέρα στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Άντονι θα μπορούσε να γίνει ο εντός του παρκέ ηγέτης, ενός συνόλου που αποτελείται από ταλαντούχους νεαρούς όπως ο Σαρλ Γκαγιού, ο Ρίχαρντς Λόμαζ και ο Ζαν Σαρλ Λιβιό. Ενδεχομένως οι 3 προαναφερθέντες παίκτες να αναγκάζονταν να μοιραστούν τα αγωνιστικά λεπτά τους με τον Άντονι, ο οποίος, όμως, στο αρκετά πιο χαμηλού επιπέδου δυσκολίας γαλλικό πρωτάθλημα, θα μεγαλουργούσε με άνεση.

Ολυμπιακός

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, ύστερα από μια σειρά απογοητευτικών εμφανίσεων. Θεωρητικά, ο Άντονι θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει, προσφέροντας κάποιες στιγμές showtime στην ταλαιπωρημένη και χωρίς ηθικό και σαφή πυξίδα στόχων ομάδα του Ολυμπιακού. Ίσως, βέβαια, η παρουσία του σε μια τέτοια ομάδα, που ταλανίζεται από έλλειψη ομαδικών συνεργασιών και ενστίκτου αντίδρασης σε δυσμενείς συνθήκες, να μετέτρεπε την άμυνα σε μια μεγάλη 'μαύρη τρύπα'. Το σίγουρο είναι πως στις καλές βραδιές του, μαζί με Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, θα 'έκρυβε' την μπάλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK