3 πράγματα που δείχνουν ότι η Ελλάδα παίζει εντός έδρας

Η Νανζίνγκ είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας για τις επόμενες μέρες, αφού ο πανζουρλισμός που επικρατεί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Εθνική ομάδα είναι εξωφρενικός. Υπάρχουν και στοιχεία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με το Μαυροβούνιο για την 1η φάση ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με το Μαυροβούνιο για την 1η φάση ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 FIBA.COM

Η Νανζίνγκ είναι μία πόλη στην ανατολική Κίνα με περίπου 11.700.000 πληθυσμό, αν περιληφθούν και τα προάστια. Μία πόλη με περισσότερους κατοίκους από την Ελλάδα. Μία πόλη με περισσότερους... φιλάθλους του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα! Η έδρα του 6ου ομίλου της 1ης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που φιλοξενεί την Εθνική Ελλάδας και τον φετινό MVP του NBA, κινείται ξεκάθαρα στους ρυθμούς του.

Ήδη, πριν από το πρώτο τζάμπολ του ομίλου, οι δρόμοι και οι κερκίδες του Ολυμπιακού Αθλητικού Πάρκου Νεολαίας της Νανζίνγκ είχαν πλημμυρίσει από Κινέζους που φορούσαν το νο34 της φανέλας των Μιλγουόκι Μπακς. Η επακόλουθη στήριξη για τη γαλανόλευκη ήταν αναπόφευκτη, με συνέπεια την ώρα του αγώνα με το Μαυροβούνιο, η χώρα μας να έχει υποστήριξη σχεδόν από 20.000 θεατές, όσους χωράει το γήπεδο! Ένας εξ αυτών κρατούσε και μία μεγάλη... ζωγραφιά του Έλληνα διεθνή! Ο απεσταλμένος του Sport24.gr στην Κίνα, Χάρης Σταύρου, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της 'ελληνικής' ατμόσφαιρας που επικρατούσε πριν από την έναρξη του αγώνα, η οποία διατηρήθηκε και κατά τη διάρκεια.

Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Greek Freak, όμως, κάτι που απέδειξε κι ένας πιο... ψαγμένος Κινέζος φίλαθλος, ο οποίος βρέθηκε στην κερκίδα με μια φανέλα του Παναθηναϊκού με το όνομα του Νικ Καλάθη στην πλάτη και μία αφίσα με τον ηγέτη των 'πρασίνων' και 'εγκέφαλο' της Εθνικής Ελλάδας!

Όταν, δε, άρχισε ο αγώνας και ο Αντετοκούνμπο πήρε τις πρώτες προσπάθειες, κάνοντας τα πρώτα επιβλητικά καρφώματα, τότε ταυτίστηκε μαζί του και με την Ελλάδα, εκτός της Νανζίνγκ, σχεδόν όλος ο πλανήτης.

Οι λόγοι της αποθέωσης του Αντετοκούνμπο είναι αντικειμενικοί:

News 24/7

24MEDIA NETWORK