5η αγωνιστική: Ντέρμπι κορυφής στο Αλεξάνδρειο

Η κορυφή χωράει μόνο έναν, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι Άρης και Παναθηναϊκός.

5η αγωνιστική: Ντέρμπι κορυφής στο Αλεξάνδρειο
Η κορυφή χωράει μόνο έναν, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι Άρης και Παναθηναϊκός. "Κίτρινοι" και "πράσινοι" θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το απόγευμα του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο με βραβεία τη διατήρηση του φετινού αήττητου -σε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις- και την παραμονή στηνπρώτη θέσητου βαθμολογικού πίνακα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, οπότε η ομάδα που θα βρεθεί σε καλύτερη ημέρα θα έχει το προβάδισμα. Άλλωστε και οι δυο τους προέρχονται από νίκες σε Uleb Cup και Euroleague αντίστοιχα, οι οποίες τους πρόσφεραν την απαραίτητη -προ του ντέρμπι- ηρεμία. Οι πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να επιβληθούν με όπλο την ομοιογένειά τους, αντίθετα με τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι θα στηριχθούν στον κόσμο που θα γεμίσει το κλειστό αλλάκαι τον ενθουσιασμό που αυτός θα τους μεταδώσει.
5η αγωνιστική

Σάββατο 19 Οκτωβρίου
16:30 Απ. Πατρών-Ηρακλής
17:00 Άρης-Παναθηναϊκός
18:30 Πανελλήνιος-Μαρούσι

Κυριακή 20 Οκτωβρίου
17:00 Κολοσσός-ΑΕΚ
18:00 Ολυμπιακός-Μακεδονικός
18:00 Ολύμπια-ΓΣ Λάρισας
18:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ










Από τα υπόλοιπα ματς του προγράμματος ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ. Οι "κυανέρυθροι", υποδεχόμενοι για δεύτερη φορά τη φετινή περίοδο τους "ασπρόμαυρους" (αυτή τη φορά στο Ελληνικό και όχι στη Νέα Σμύρνη) θα επιδιώξουν να πάρουν ρεβάνς για τον πρόωρο αποκλεισμό τους από τη διοργάνωση του Κυπέλλου. Εξάλλου, η ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αν και η προσθήκη του Εντιαγέ κανείς δεν ξέρει πόσο θα βοηθήσει το σύνολο. Ο Νίκος Οικονόμου επιστρέφει και ο Μέμος Ιωάννου στηρίζει πολλά επάνω του.

Μετά το θρίαμβο επί της Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα, η ΑΕΚ ταξιδεύει στη Ρόδο για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό. Οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν να εκμεταλλευτούν την εμπειρία τους, αφού αυτή στερείται η ομάδα του Μιχάλη Κυρίτση ούσα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας δίχως νίκη. Την έκπληξη του πρωταθλήματος, το Μακεδονικό, υποδέχεται στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός. Η ήττα από την Εφές δεν έχει επηρεάσει του Πειραιώτες, όμως θα πρέπει να κοπιάσουν για να καταβάλουν την αντίσταση του υπολογίσιμου πλέον (3 νίκες) συγκροτήματος του Καλαφατάκη.

Ντέρμπι έχουμε και στη Λάρισα. Ολύμπια και Γυμναστικός θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην Α1 προσδοκώντας να εξασφαλίσουν για... πάρτη τους τα σκήπτρα της πόλης. Αρκεί βέβαια να γίνει και να μην επηρεαστεί από την απεργία των εργαζομένων στα εθνικά κέντρα. Ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση του Πανελλήνιου με το Μαρούσι στην Κυψέλη, που εμπεριέχει την αντίστοιχη προπονητική κόντρατων Πεδουλάκη και Γιαννάκη. Την πρώτη νίκη του θα αναζητήσει ο Απόλλων υποδεχόμενος το μαχητικό αλλά δίχως πολλές επιθετικές λύσεις Ηρακλή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK