7 μαγικές στιγμές trash-talk του Αντετοκούνμπο με αντιπάλους του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πια ένας σταρ του NBA. Αυτό σημαίνει πως έχει πλέον περισσότερους εχθρούς παρά φίλους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς σε διένεξη με τον Μπλεικ Γκρίφιν των Ντιτρόιτ Πίστονς.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς σε διένεξη με τον Μπλεικ Γκρίφιν των Ντιτρόιτ Πίστονς. CARLOS OSORIO/AP

Ο Γιάννης είναι ένας αθλητής χαμηλών τόνων, ένα εσωστρεφές παιδί, ο οποίος από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο NBA, δείχνει μια σεμνή συμπεριφορά, μακριά από wild nights και trophy wives και άλλα φαντεζί στοιχεία που έχουν διδάξει μύστες του παρελθόντος όπως ο Ντένις Ρόντμαν. Όταν όμως μπαίνει στο γήπεδο, γίνεται θηρίο, ενίοτε εξασκεί και κινήσεις wrestling. Με αφορμή κάποιες πρόσφατες συμπλοκές με τον Μπρούνο Καμπόκλο, σε ένα 'κυκλωμένο παιχνίδι', θυμόμαστε τους παίκτες που έκαναν το λάθος να ξυπνήσουν την οργή του Greek Freak.

Γλυκόλογα, με τον Μαρκίφ Μόρις

Κάρφωμα και φάουλ, δηλαδή άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Γιάννη, με τον φόργουορντ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς να έκανε το λάθος να βρεθεί στο δρόμο του. Η κραυγή "And One!" και το βλέμμα "ΣΕ ΕΧΩ" του Γιάννη, είναι πιο απειλητικά από οποιοδήποτε trash μπινελίκι.

Μια άσπονδη φιλία γεννήθηκε με τον Καρμέλο Άντονι

Το 2013, ο ψαρωμένος τότε Γιάννης προσπαθούσε να μαρκάρει τον έμπειρο Καρμέλο Άντονι και του κόβονταν τα πόδια. Ο ίδιος είχε γράψει σε προσωπικό του blog post πως κάθε φορά που επιχειρούσε να τον μαρκάρει, αισθανόταν δέος και συγκίνηση μπροστά του. "Παιδί μου, δεν μπορείς να με μαρκάρεις", του είχε πει την πρώτη φορά που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο. Τα χρόνια πέρασαν, ο Γιάννης έγινε σταρ και ο Καρμέλο ένας βετεράνος που αγωνίζεται να κερδίσει λίγα λεπτά χρόνου στο παρκέ. Το trash-talk όμως, συνεχίζει ακάθεκτο. Περνάνε τα χρόνια και γερνάει ο Μέλο...

Χάος και αναρχία, με τον Άντονι Ντέιβις

"Προσπαθούσε να με ποστάρει και εγώ χρησιμοποιούσα όλη μου τη δύναμη. Γυρίζει με την πλάτη, σουτάρει χωρίς ισορροπία και σκοράρει. Καθώς τρέχαμε δίπλα-δίπλα, γυρίζει και μου φωνάζει, 'νεαρούλη, δεν μπορείς να με μαρκάρεις'. Το σκέφτομαι μετά αυτό που μου είπε και νευριάζω. Σκέφτομαι, 'Τι λες ρε φίλε; Είσαι μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερος μου'. Στην επόμενη επίθεση, ενώ με μάρκαρε, σκόραρα με προσποίηση και λέι απ", έχει γράψει ο ίδιος σε παλαιότερο blog του. Κάθε αναμέτρηση του Γιάννη με τον Άντονι Ντέιβις μέχρι σήμερα, είναι τουλάχιστον κολασμένη. Το έλεος δεν προβλέπεται από καμία πλευρά.

Ελληνοτουρκική σύρραξη, με τον Ενές Καντέρ

  

 

"Δεν μπορείς να βγαίνεις να λες στα media, 'θα τον βρω και θα τον πλακώσω έτσι κι αλλιώς'. Μπορεί να είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο ή ο χειρότερος, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να μιλάς έτσι. Είναι πολύ παιδιάστικη η συμπεριφορά του. Είναι υποψήφιος για MVP, φαίνεται καλό παιδί και έχει γίνει η σημαία της ομάδας του, αλλά δεν μπορεί να μιλάει έτσι για τους συμπαίκτες μου. Το ξέρω πως είναι το 'golden boy' του NBA, δεν θέλω να τσακώνομαι με σούπερσταρ και all-star παίκτες, αλλά συμβαίνει. Προφανώς, επειδή είναι το 'golden boy' του NBA, γι' αυτό μου δώσανε δυο αντιαθλητικά φάουλ ενώ τον μάρκαρα", είχε δηλώσει ο Καντέρ στη New York Post πριν περίπου δυο χρόνια, μετά από ένα ματς των Μπακς κόντρα στους Νικς. Η ομάδα του Μιλγουόκι είχε νικήσει με 112-96 και ο Αντετοκούνμπο είχε σκοράρει 31 πόντους με 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με τον αντίπαλο του, Ενές Καντέρ, να αρκείται σε οκτώ πόντους και πέντε ριμπάουντ πριν αποβληθεί από το ματς. 

Η μεγάλη οργή, με τον Μπλέικ Γκρίφιν

O Μπλέικ Γκρίφιν τον έπαιξε όσο πιο δυνατά και βρώμικα μπορούσε. Με αγκώνες, με πόδια, με σπρωξιές, πάντα στα όρια του αντιαθλητικού. Ο Μπλέικ Γκρίφιν προσπάθησε να του χαλάσει το μυαλό, προκάλεσε ομαδική σύρραξη ανάμεσα σε Πίστονς και Μπακς, αλλά ο Γιάννης δεν ενέδωσε. Το "περνάω με τα πόδια μου από πάνω σου" ήταν ένα περιστατικό που προφανώς έχει τη δική του σημειολογία και είναι προτιμότερο να μην ξεγράφουμε την οργή του Γιάννη.

Τα καραγκιοζιλίκια του Ντρέικ

Στους αγώνες play-off της περασμένης σεζόν, ο Καναδός Τάκης Τσουκαλάς, ο ράπερ Ντρέικ, περπατούσε μπροστά από τον πάγκο της ομάδας των Τορόντο Ράπτορς, ακουμπούσε τον προπονητή Νικ Νερς και προσπαθούσε με φωνές και αποδοκιμασίες να αποσυντονίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η εκδίκηση πλησιάζει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK